Oficialu: Kurtinaitis – naujasis „Wolves“ vyr. treneris

2022-07-05 17:11
Nuotr.: Wolves
Nuotr. Wolves

Vienas įsimintiniausių pergalių Vilniaus miesto krepšiniui dovanojęs Rimas Kurtinaitis grįžta į sostinę – strategas tapo naujojo krepšinio klubo BC „Wolves“ vyriausiuoju treneriu.

Oficialiai skelbiama, jog sutartis pasirašyta vienam sezonui su galimybe ją pratęsti dar vieneriems metams.

„Esu ne kartą sakęs, kad yra pirma vieta, o visos kitos paskutinės. Tai nereiškia, kad mes būsim pirmi, bet mes stengsimės būti kuo aukščiau. Dabar į ateitį prikalbėti nenorėčiau. Galiu pažadėti tik tiek, kad dirbsime daug, intensyviai ir aktyviai“, – teigė Kurtinaitis.

62-ejų metų strategas savo trenerio karjerą 2003 metais pradėjo Azerbaidžano rinktinėje ir šios šalies Baku „Gala“ klube. Vėliau dirbo Vilniaus „Sakalų“, Rygos VEF bei Vilniaus „Lietuvos Ryto“ ekipose, o taip pat vadovavo įvairioms Lietuvos krepšinio rinktinėms.

„Lietuvos ryto“ klube Kurtinaičio trofėjų spinta pasipildė gausiausiai. Su Vilniaus klubu strategas dukart laimėjo Lietuvos krepšinio lygą, iškovojo dvi Lietuvos krepšinio federacijos taures, laimėjo Europos taurę bei iškovojo Baltijos krepšinio lygos auksą.

2011 metais Kurtinaitis stojo prie Maskvos srities „Chimki“ vairo, kur praleido penkerius metus. Šioje komandoje strategas tapo Rusijos Vieningosios lygos (VTB) čempionu, dukart laimėjo Europos taurę, o 2014 metais buvo pripažintas VTB lygos metų treneriu.

Atsisveikinęs su „Chimki“ treneris trumpam dirbo Kantu „Pallacanestro“ klube, o taip pat buvo grįžęs į „Lietuvos Rytą“. Galiausiai, nuo 2019 metų strategas ir vėl užėmė „Chimki“ vyriausiojo trenerio kėdę, bet 2021 metais, dėl klubo finansinių problemų, turėjo su komanda atsisveikinti.

Paskutiniu metu Kurtinaitis buvo siejamas su daugybe įvairių klubų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, tačiau galiausiai nusprendė save išbandyti naujai kuriamoje Vilniaus „Wolves“ komandoje, kur netrukus pradės pirmuosius darbus.

 

„Wolves“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
  Duomenys nepateikti    
Treneris Rimas Kurtinaitis (naujiena)
Sutartys
baigėsi:
Duomenys nepateikti
Domina: Adas Juškevičius (naujiena), Eigirdas Žukauskas, Kristupas Žemaitis (naujiena), Mindaugas Sušinskas, Dovydas Giedraitis


Komentarai:

Užkaltas langas
Rusiški pinigai kurčiui nesmyrdi. Pripratęs.
2022-07-06
-11
Atsakyti
Rimas daugiausia pasiekęs veikiantis treneris taurėse trys euro cup
2022-07-06
+5
Atsakyti
Liauliau
o kažin vinių ir plaktuką atsivežė langams užkalti?
2022-07-06
-8
Atsakyti
Sita komanda be sirgaliu.
sita komanda vilniuje sirgaliu netures, nebent bus kokie vietiniai kavenskai, is principo palaikantys sia parodija pries ryta
2022-07-06
+13
Atsakyti
To pilietis
nes Rytas yra nuo senu statybos laiku vietine legendine Vilniaus komanda.
2022-07-06
-7
Atsakyti
Sita komanda be sirgaliu.
sita komanda vilniuje sirgaliu netures, nebent bus kokie vietiniai kavenskai, is principo palaikantys sia parodija pries ryta
2022-07-06
+2
Atsakyti
As
gryzta i vilniu..tai bl kieno cia klubas,Alytaus,Vilniaus ar Londono??net nenusprendzia kokio miesto bus,va cia tai organizacija..3 metai sitam projekteliui,ne daugiau
2022-07-06
+15
Atsakyti
Really
is sito projakto nu ir taip aisku kad nieko nebus
2022-07-05
-1
Atsakyti
Anonimas
nu ir zjbs
2022-07-05
Atsakyti
Anonimas
Girdėjau kad viena iš kontraktų sąlygų buvo kad Kurčiui nebus tikrinamas girtumo laipsnis prieš rungtynes. O šiaip čia nieko keisto kad jį paėmė. Kurtis ne vieną kartą labai džiaugėsi per interiviu kad rusai tiek daug moka pinigų Lietuvos krepšininkams. Vajetaus kokie jie geri žmonės, pagal Kurtinaitį. Jam reputacija kaip ir nėra svarbi, tik po stębisi kodėl taip į rinktinę ir nepakvietė jo treniruoti.
2022-07-05
-18
Atsakyti
Anonimas
bus Idomu kaip Jis Townsa Goberta ir Edwardsa isnaudos
2022-07-05
+19
Atsakyti
A.
tarp kitko, krito i akis, kad nemazai komentarų rasineja wolves administracijos darbuotojai (įspūdis):)
2022-07-05
+22
Atsakyti
CIA me wolves
cia vata...
2022-07-05
+6
Atsakyti
Smart
Wolves neturės jokio psichologinio spaudimo nes tai bus nauja komanda pirmas sezonas, nežais jokiam europiniame turnyre nebent nuliniame fiba europe galės pabėgioti, Wolves galės koncentruotis tik į LKL rungtynes kad būti kuo aukščiau, Žalgiris bus užsiėmęs eurolygoje kankinsis, Rytas čempionų lygoje vargs, Wolves ramiai sau galės ruoštis treniruotis Kurtinaičio sustiprintom treniruotėmis fokusuotis į sekančias LKL rungtynes.
2022-07-05
-5
Atsakyti
A.
įdomu darosi.:) jautėsi jau is interviu su Kurtinaičiu, kad tasai apdairia snekejo apie Wolves savininką. gal ir gerai, Kurtis moka bendrauti su vidutinio intelekto oligarchais. kol kas atrodo, kad jis turi daug patirties ir reiktų tikėtis, kad nyo amžiaus (62+) protas pernelyg nesuminkstejes. nors pas Sireika atrodo kad ne. kas kelia pagarbą, kaf žurnalistai sukėlė gerą šurmulį aplink komandą. įdomu bus stebėti, ar is to nesigaus (pradurto) oro baliono efektas.
2022-07-05
+9
Atsakyti
Na ką,nusimato super intriguojantis sezonas.Komandos vėl nusimato apylygės,bet dar ir tarp trenerių laukoa įnirtinga taktinė kova.Jei dar ir Kemzūra nueina į Juvę,tai išvis pasaka.Maksvytis,Kurtinaitis,Kemzūra-o čia tai laukia intrigų kupinas sezonas.
2022-07-05
+11
Atsakyti
Jonas
Ar jis kitus marskinius turi ? :) kiekviena vasara visur trinasi su tais paciais baltais lininiais marskiniais :)
2022-07-05
+22
Atsakyti
:)
Tik tau atrodo kad tie patys,jis tu marskiniu turi daug vienodu nes jo toks stilius,o tu ir pakibai galvodamas kad vis su tais paciais:)
2022-07-05
+8
Atsakyti
Tomas
gaila, jis ne Zalgirio treneris
2022-07-05
-11
Atsakyti
To tomas
gali treniruoti bet ka tik ne zalgiri
2022-07-06
+1
Atsakyti
2022/2023 - BC „Wolves“ LKL čempionai.
2022-07-05
-5
Atsakyti
lkl turgus
su chimki daug kas panašiai sakė bet po to sezono chimki tiesiog išnyko tas pats lauke ir lapiu
2022-07-05
+18
Atsakyti
FUTURE
Wolves komandai svarbu Bružui su Kurtinaičiu sukomplektuoti gerai sudėti legionierius paimti geresnius yra ne eurolyginių žaidėjų pavardės pasirinkimui basketnews žaidėjų turguje ten rasti ir tikrai galima nukalti Žalgirį kuris bus pažeidžiamas nes visa sudėtis pasikeitusi, Rytas irgi įveikiamas, bet pagalvojus koks pazoras gėda būtu jei LKL Wolves jau pirmame sezone playoffuose nukaltu Žalgiri, Ryta ir taptu LKL čempionais, čia būtu sensacija, žurnalistai podcastuose pamirštų kalbėti Kleiza su Pakėnu, Basketnewsas su Žalgiriu ir apsijuoktu, Žiemelis iš to žvengtu.
2022-07-05
+2
Atsakyti
...
bus juokingiausia jei klubas pati pirma sezona laimes LKL cempionata, kurtinaitis matyt nori pabandyti isirasyti i lietuvos krepsinio istorija dar ir sitaip o ar pavyks bus matyt, su dideliais pinigais viskas imanoma reikia tik palaukti kol atskleis visa informacija
2022-07-05
-3
Atsakyti
projektas goes projekt
2022-07-05
+11
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 63

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.