Prie „Sūduvos-Mantingos“ jungiasi pasaulio 3x3 vicečempionas

2022-07-07 15:29
Nuotr.:

Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ toliau rikiuoja gretas artėjančiam sezonui – pasirašytos sutartys su dviem Marijampolės sporto centro auklėtiniais: krašto puolėju Marijumi Užupiu ir įžaidėju Tautvydu Kliučinyku.

3x3 pasaulio vicečempionas Užupis praėjusiame sezone Šakių „Vyčio“ ekipoje vidutiniškai rinko po 11,9 taško,  5,2 atkovoto kamuolio, 1,9 rezultatyvaus perdavimo ir 15,3 naudingumo balo, o tritaškius metė 42 proc. taiklumu. Tai nebus Marijaus debiutas Suvalkijos sostinėje – 2011-2012 m. sezone jam jau teko ginti „Sūduvos-Mantingos“ garbę.

„Marijampolė išreiškė didelį norą mane matyti savo klube, suteikė puikias sąlygas, – sakė Užupis. – Apie komandą girdėjau tik geriausius atsiliepimus, tad ir susitarti nebuvo sudėtinga. Taip pat klubas visada kovoja tik dėl aukščiausios vietos sezone, tad norisi sugrąžinti čempionų titulą į Marijampolę. Smagu grįžti ten kur pradėjau savo karjerą. Šis miestas man kaip antri namai.“

Šį sezoną metamos baudos

74%
14,3
Pataiko: 14,3
Taiklumas: 73,8%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 40
Blogiausias pasiekimas: 1
Daugiausia pataiko: Edvinas Jezukevičius

Tautvydas Kliučinykas Marijampolės klube rungtyniauja nuo 2012 metų, tad tai jam jau bus vienuoliktas sezonas vilkint „Sūduvos-Mantingos“ marškinėlius. Praėjusiame sezone gynėjas vidutiniškai pelnė po 6,2 taško, atlikdavo po 4,7 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 9,3 naudingumo balo.

„Priimti sprendimą dėl sutarties pratęsimo nulėmė komandos stabilumas: ir finansine, ir komandos konkurencingumo prasme, – sakė Kliučinykas. – Rungtyniaudamas savo mieste jaučiu pagarbą iš aplinkinių, tad nėra prasmės kažkur mėtytis. Didelis privalumas yra galimybė vasaros metu atstovauti „Sūduvai“ tarptautiniuose 3x3 krepšinio turnyruose.“



Komentarai:

Anonimas
saunuolis, palikai tuos pagyrunus.
2022-07-07
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.