Vaizdas, kurį pamatysi tik vasaros lygoje, ir pėstute namo su Eurolygos čempionu

Donatas Urbonas
BasketNews žurnalistas iš Las Vegaso
2022-07-08 09:44
Nuotr.: AFP - Imago - BHC - Scanpix
Nuotr. AFP - Imago - BHC - Scanpix

Ant šaligatvio gaudynių žaidė dvi pelės, per akmenis pralėkė sausas tarakonas. Ir mes pakeliui viešbučio link šnekučiavomės su Eurolygos čempionu.

Kokia tikimybė 22 val. vakaro NBA vasaros lygos bazės parkingo pašonėje sutikti dukart paeiliui su Stambulo „Anadolu Efes“ Eurolygos trofėjų kėlusį čempionų kapitoną?

Tik dar vienas įrodymas, koks mažas tas pasaulis.

Dogus Balbay

Dogus  Balbay
Komanda: Stambulo Anadolu Efes
Pozicija: PG
Amžius: 33
Ūgis: 185 cm
Svoris: 82 kg
Gimimo vieta: Stambulas, Turkija

Dogušas Balbay panarinęs galvą prie +34 šilumos, pėdino viešbučio link. Nepraleidau progos pašnekinti.

Paprastai tokie NBA vasaros lygos svečiai į viešbutį keliauja su „Uber“ arba „Lyft“. Bet Balbay su kuprine ant pečių ramiai pasirinko lengvą pasivaikščiojimą. Kadangi jau buvo tamsu, tai ir nebekepino Las Vegaso saulė.

Pasirodo, apsistojo tame pačiame viešbutyje kaip ir aš. Turėjo gyventi su didžiule San Antonijaus „Spurs“ delegacija, bet prieš savaitę gavo signalą iš NBA, kad lyga neleidžia aktyviems žaidėjams jungtis prie vasaros lygos trenerių štabų.

Balbay buvo nustebęs, nes kurį laiką San Antonijuje stažavęsis 33-ejų gynėjas jau buvo susiplanavęs visą programą.

Turkas dar planuoja pažaisti porą-trejetą metelių, o po to kibti į trenerio karjerą arba įsidarbinti NBA klubo biure. Puikus pavyzdys. Retas krepšininkas karjeros saulėlydyje dirba į ateitį.

Balbay neprapuls. Pasirodo, baigė Brewsterio akademiją JAV (tą pačią, kurioje buvo ir Matas Buzelis), taip pat – Teksaso koledžą, o toks amerikietiškas pamatas labai padeda ieškant darbo stipriausioje krepšinio lygoje.

Be to, jo žmona amerikietė – nebus problemų dėl dokumentų JAV.

Balbay dieną mačiau dar „Vdara“ viešbutyje, kuriame laukiau interviu su Dariumi Songaila.

Ir ten išvydau vaizdelį, kokį galite pamatyti tik NBA vasaros lygos metu.

Į viešbutį įsiregistravo NBA legenda Billas Waltonas. Eidamas lifto link, jis ten sutiko Shaquille'o O'Nealo sūnų Shareefą, kuris Las Vegase atstovaus Los Andželo „Lakers“. Ir prie viso to, už kelių metrų nuo besipaveikslavusių skirtingų kartų krepšininkų, su „Spurs“ trenerių štabo nariais sėdėjo Balbay.

Beje, į tą patį viešbutį įsiregistravo ir naujieji LKL „vilkai“ Rimantas Kaukėnas bei Algimantas Bružas.

Smagu matyti lygos naujokus svarbiausiame vasaros krepšinio suvažiavime. Iš jo nebūtinai atsiveši į „Wolves“ vieną kitą naujoką. Bet tai – neeilinė proga vienoje vietoje sutikti tiek daug NBA ir Europos krepšinio žmonių.

Iš tų susitikimų ir pokalbių gali užsimegzti abipusiai naudingos pažintys, kurių vaisių skinsi ateityje.

Aplink Las Vegaso „Thomas & Mack Center“ aikštę galėjai pamatyti Bradą Stevensą, Johną Wallą, Mike'ą Batiste'ą ar Anthony Parkerį, su kuriuo dar persimetėme keliomis įžvalgomis apie Igną Brazdeikį.

Pasirodo, „Magic“ generalinio direktoriaus asistentu dirbantis Parkeris žino, kad Brazdeikis sėkmingai pasirodė ir pasaulio čempionato atrankos lange. Eurolygos legenda liko patenkinta progresu, kurį lietuvis padarė epizodiškai žaisdamas „Magic“, ar šio klubo G lygos ekipoje Leiklande.

Kad pasaulis mažas, įrodo ir faktas, kad viename Las Vegaso restoranų pietaujant su Martynu Pociumi, pro šalį praeidami užkalbino lietuviai.

„Lauksim podkasto“, – dar leptelėjo.

Tokio nebus, nes Vegase viešiu be savo bendražygio video (bet ne audio) guru Gyčio Blaževičiaus. Bet smagu matyti lietuvius krepšinio gerbėjus net ir čia, nuodėmių mieste. Kaip pirmai dienai Las Vegase, tai – viena įdomesnių patirčių.

Pirmoji NBA vasaros lygos diena buvo kaip reta neaktyvi.

Kai NBA vasaros mašina dar paserviruos po 6-8 rungtynes per dieną, tai atidarymo vakarą buvo sužaisti tik du mačai.

Las Vegaso turnyras prasidėjo pirmojo ir trečiojo naujokų biržos šaukimų kaktomuša.

Turiu pripažinti, kad Paolo Banchero davė į kaulus Jabari Smithui.

Nors statistika to pilnai neatspindi – Banchero debiutavo su 17 taškų, 4 atkovotais kamuoliais ir 6 rezultatyviais perdavimais, o Smithas atsakė 10-ia taškų, 7 kamuoliais ir 3 perdavimais, bet pirmasis Orlando „Magic“ šaukimas buvo visa galva pranašesnis.

Jis tritaškiu po stepbacko per Smitho rankas prisistatė NBA publikai, o po to pratęsė solidų pasirodymą sudėtingais metimais arba puikiais perdavimais, kurie pjaustė „Rockets“ gynybą.

Banchero parodė lygį ir lemiamomis akimirkomis, įtvirtindamas pergalę meistriškais metimais ir įžaidėjo žaidimo skaitymu puolime. Vis dar keista matyti 208 cm ūgio vidurio puolėją (tokiu jis žaidė savo debiutinėse rungtynėse) įžaidinėjantį kamuolį.

Tuo tarpu Jabari Smithas ilgai nesurado savęs aikštėje. Jis forsavo situacijas puolime ir solidumu nė iš tolo neprilygo tiesioginiam oponentui.

Sykį, įveikęs Banchero pirmu žingsniu, vėliau Smithas prie lanko gavo negailestingą Italijos pilietybę 2020-aisiais gavusio amerikiečio bloką.

Orlando kapela su Markelle'u Fultzu, Wendellu Carteriu bei Jalenu Suggsu šoko iš pirmosios eilės pasidžiaugti naujojo komandos draugo stogu.

„Magic“ laimėjo 91:77, bet tai nebuvo įspūdingas vasaros lygos atidarymas.

Su nostalgija prisimenu 2019-ųjų vasaros lygą, kai šimtai žmonių sausakimšoje arenoje pakilę iš vietų stebėjo Ziono Williamsono dėjimų fiestą vien per apšilimą.

Minia aikčiojo nuo kiekvieno Ziono prisilietimo prie kamuolio ir bandymo kažką su juo padaryti.

Tada beveik 18 tūkst. vietų talpinanti „Thomas & Mack Center“ arena buvo pilnutėlė. Šįkart tribūnos liko su tuščiu balkonu, o aukščiausi naujokų biržos šaukimai retai kada siūlė auditorijai pakilti iš kėdžių.

Tačiau NBA vasaros krepšinio karštinė dar tik prasideda. Laukite daugiau pasakojimų iš Las Vegaso arenos ir užkulisių BasketNews tinklalapyje.



Komentarai:

Rožės raudonos, Žibutės mėlynos , tarakonas sausas , pekes pesasi
2022-07-09
+10
Atsakyti
Gerai kad bruzas yra las vegase....pamatysim,ko is tikro jis vertas....nenustebsiu jei Wolves tures geresnius legionierius nej zalgiris...beja o yai zaidzia tas kazkoks,grybas visiskas kur nusipirko ta centra Jayes ar kokia ten europos krepsinio siuksle kur 2 taskus eurolygoje pelydavo...zaidzia jis vasaros lygoje?
2022-07-08
-10
Atsakyti
Turėtų žaist, berods, Nugets sudėty.
2022-07-08
-3
Atsakyti
baisus
neįdomus straipsnis jeigu atvirai ;)
2022-07-08
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.