Lietuvą išskyręs Dončičius piktinosi Laso atleidimu: „Tai nesąžininga“

2022-07-12 00:35
Nuotr.: AP - Scanpix
Nuotr. AP - Scanpix

Praėjusį savaitgalį Luka Dončičius lankėsi Paryžiuje ir dalyvavo garsiajame „Quai 54“ turnyre, kuris laikomas didžiausiu pasaulyje gatvės krepšinio renginiu.

23 metų Slovėnijos superžvaigždė pasisiūlė būti naudojama kaip kliūtis dėjimų konkurse, taip pat turėjo galimybę pristatyti „Luka 1“ vardinius sportbačius, kurie yra jo pirmasis didelis projektas su „Jordan“.

Dončičius taip pat davė interviu „Marca“ dienraščiui bei pakalbėjo apie Pablo Laso atleidimą, laukiantį Europos čempionatą bei sezoną NBA.

Luka Doncic

Luka  Doncic
Komanda: Dallas Mavericks
Pozicija: SG
Amžius: 23
Ūgis: 201 cm
Svoris: 99 kg
Gimimo vieta: Liubliana, Slovėnija

Luka savo profesionalo karjerą pradėjo Madrido „Real“ klube, kuriame žaidė nuo 2015 iki 2018 m. bei buvo treniruojamas Laso, su kuriuo karališkasis klubas nusprendė atsisveikinti dėl sezono pabaigoje specialistą ištikusio infarkto, nors pats treneris bei jo kardiologas teigė, kad Laso yra visiškai sveikas tęsti darbus.

„Negaliu suprasti, kas atsitiko. Pablo yra puikus treneris ir puikus žmogus. Manau, kad taip neturėjo būti“, – Laso patraukimu piktinosi Dončičius. 

Ar Laso atleidimas buvo nesąžiningas?

„Taip, taip, žinoma, – atsakė slovėnas. – Yra daugiau žmonių, kurie taip galvoja, nes Pablo atidavė Madrido klubui 11 sezonų. Manau, kad jis yra geriausias treneris, kurį „Real“ kada nors turėjo. Visgi manau, kad Chusui Mateo viskas seksis labai gerai. Jis yra puikus vaikinas.“

Nuotr. imago images/AgenciaLOF-Scanpix

Slovėnija Europos čempionatą pasitinka kaip čempionė, kuri titulą iškovojo dar 2017-aisiais. Ar jie yra favoritai? Dončičius taip nemano ir paminėjo kitas komandas, galinčias kovoti dėl trofėjaus.

„Yra daug aukšto lygio komandų su puikiais žaidėjais. Tai trumpas čempionatas ir visko gali nutikti. Bus labai sunku. Be Ispanijos yra tokios komandos kaip Serbija, Prancūzija, Lietuva, Graikija...

Ispanijoje vyksta visiškas kartų atnaujinimas. Anksčiau jie turėjo neįtikėtinus žaidėjus, tokius kaip Ricky (Rubio), Sergio Rodriguezas, du Gasoliai (Pau ir Marcas), Felipe Reyesas, taip pat buvo (Sergio) Llulas ir Rudy (Fernandezas). Daugelio jų nebėra ir ateina nauja karta“, – dėstė Luka.

Nuotr. BNS

Luka taip pat reziumavo sezoną NBA, kur su Dalaso „Mavericks“ nužygiavo iki konferencijos finalo, tačiau 1-4 nusileido būsimiems čempionams „Golden State Warriors“.

„Pradžioje turėjome didelius lūkesčius, nes visada nori nueiti kuo toliau, – sakė Dončičius. – Tiesa ta, kad turėjome labai gerą sezoną. Visada noriu daugiau, noriu laimėti žiedą ir tikiuosi, kad tai pasieksiu.“

Tris kartus NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių žaidėjas nėra linkęs ieškoti galimybės laimėti NBA žiedą kitur.

„Mano tikslas yra likti ir laimėti Dalase“, – tvirtai atsakė jis.



Komentarai:

Pamirsai tikriausiai kaip Luka vienas visa LT aplose))) Dar niekas nuo jo vaistu ne rado net NBA.
2022-07-12
-2
Atsakyti
Šitas čempionatas bus labai apylygis ir net būtų sunku išskirti kažkokius labai ryškius favoritus.Prancūzai su savo priekiu gali dominuoti,tačiau nebus senbuvių Batumo su De Colo.Tai jaunimui kris nemaža atsakomybė.Serbai su Jokičium,bet nebus Bogdos.Ispanai kartų kaitą išgyvena,jiems ir reikės susižaisti.Graikai viską ant Giannio stato,kas gali būti net ir pražūtinga,nes juk reikia ir gerų pagalbininkų.Mūsų rinktinė turbūt bus viena stipriausių,bet irgi,treneris naujas,jam pirmas toks rimtas turnyras su rinktine.Visos rinktinės turės savo pliusų ir minusų,todėl šitas EČ bus ypatingai įdomus.
2022-07-12
+8
Atsakyti
Anonimas
tai pasakyk du geresnius sg graiku siuo metu ir ispanu del prancuzu nieko nesakau
2022-07-12
+1
Atsakyti
as manau nieko tas doncic nepadarys europinis krepsini,cia ne NBA...cia europa kur gynyba egzistuoja...nemanau kad jis europoje rinks daugiau nej 12-14 tasku,cia europa cia gelezine neiiveikiama gynyba zaidziama
2022-07-12
-37
Atsakyti
l0l
durneliai apacioj nezino kas yra ironija
2022-07-12
-8
Atsakyti
ar nebus realui kaip barsai kai pascuali atleido :)))
2022-07-12
+5
Atsakyti
Pranasas
Tikekik, melskites, bet statistika rodo kai rinktine treniruoja treneris tuo paciu ir dirbantis zalgiryje buna fiasko. tas pats kazlaukas kai isejo is zalgirio tada sidnejuj medali pasieme. motiejunas ne karta aiskiai parode kad rinktine eina jam po zalgirio.
2022-07-12
+2
Atsakyti
Tai kad tas Laso pjove gryba
paskutiniu metu stiprokai,jau ir taip buvo kalbu seniau apie atleidima,y krapiko kluba ystojes jau buvo,geriau isvis be trenerio.Prie ko cia kokie gailestingumai ir organizcijos.
2022-07-12
-12
Atsakyti
tiek pripjove kad acb laimeta ir eurolygos finalas. tu visiskai isejes.
2022-07-12
+9
Atsakyti
Kai pasimate kokio lygio Real organizacija, gal pagaliau pasibaigs sio klubo garbinimas.
2022-07-12
Atsakyti
Anonimas
vistiek geriau už barca
2022-07-12
-6
Atsakyti
serbai su prancuzais aiskus favoritai, tuomet eitu graikai ir slovenai, na o veliau galima paminet lietuvius, italus, kroatus ir vokiecius. labai noretusi atkersyt slovenams uz praejusiu metu pazeminima, tikiu kad jei susitiksim, vyrai parketa dantim grauz
2022-07-12
+9
Atsakyti
Anonimas
tai cia tiketi nereikia, nes pacias pirmas rungtynes ir zaisim su slovenais rugsejo 1 rugsejo 3 francai tai pradzia labai rimta bus
2022-07-12
+16
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 18

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.