Lietuvos talentų Top 10: pasaulio elite atsidūrusių 17-mečių reitingas

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2022-07-18 18:00
Nuotr.: FIBA,BNS
Nuotr. FIBA,BNS

Tinklalapis BasketNews aštuntus metus paeiliui apžvelgia perspektyviausius šalies talentus, o šią savaitę aptarsime 2005-aisiais gimusių vaikinų kartą (U17).

Šią vasarą Remigijaus Bardausko vadovaujama Lietuvos septyniolikmečių rinktinė pasaulio čempionate be pralaimėjimų nukeliavo iki pat pusfinalio ir užėmė 4-ąją vietą.

Perspektyviausių šalies jaunuolių reitingą BasketNews tradiciškai sudaro jaunimo trenerių sudarytais dešimtukais, kurie yra gerai susipažinę su Lietuvos talentų galimybėmis. Pažymėtina, jog reitingas sudarytas atsižvelgiant ne į šių dienų rezultatus, o į krepšininkų perspektyvą ateityje.

Šį sezoną pelnomi taškai

42%
72,3
Pelno taškų: 72,3
Taiklumas: 42,1%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 108
Blogiausias pasiekimas: 58
Daugiausia pelno: Justas Stonkus

Buvo apklausti penki specialistai, o jų dešimtukuose iš viso buvo paminėta 14 krepšininkų. Arčiausiai dešimtuko buvo Sostinės KM atstovas Ernestas Matulevičius.

10.

Justas Žiubrys

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

  

2005-10-18

Kretinga

 187

Gynėjas

Knašiaus KM

Per metus reitingo prasme kretingiškio pozicijos krito žemyn – iš ketvirtos vietos į dešimtą.

Sunku pasakyti, kas lėmė tokį Žiubrio kritimą reitinge. Gynėjas toliau laikosi savo krypties – meta po labai daug metimų bendraamžių grupėje, tačiau procentus laiko arti elitinių ir klijuoja sau snaiperio etiketę.

Klaipėdos V. Knašiaus KM atstovaujantis Žiubrys iš žaidimo išmeta net po 9,8 dvitaškio (45,6 proc.) ir po tiek pat tritaškių (36,9 proc.).

Bendra snaiperio statistika MKL siekė 23,7 taško, 7,2 atkovoto kamuolio, 4 rezultatyvius perdavimus ir 20,6 naudingumo balo.

16-metis sulaukia vis daugiau šansų Palangos „Kuršių“ komandoje, bet čia rimčiau atsiskleisti krepšininkui dar nepavyksta. NKL pernai jis sužaidė 20 rungtynių ir per 5 minutes fiksavo 0,8 taško ir -0,1 naudingumo balo vidurkius.

Tarp perspektyviausių savo kartos krepšininkų praėjusią vasarą laikytas Žiubrys nepateko į 17-mečių rinktinės dvyliktuką ir tai jam turėtų būti papildoma motyvacija artėjančiame sezone.

Nuotr. FIBA

9.

Danas Kazakevičius

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2005-05-23 Vilnius  204 Puolėjas Brose

Praėjusio sezono pradžioje Kazakevičius iškeitė Sostinės KM į Bambergo „Brose“ jaunimo sistemą ir krepšinio paslapčių dabar mokosi Vokietijoje.

Praėjusią vasarą 17-metis reitinge rikiavosi 6-oje pozicijoje, tačiau neišgyvendinti tie patys trūkumai vilnietį sąraše pastūmėjo žemyn.

Pasaulio čempionate sunkusis kraštas per 15 minučių fiksavo 5,7 taško ir 5,1 atkovoto kamuolio statistiką.

Aplinką pakeitęs Kazakevičius U19 Vokietijos čempionate nesutriko ir čia rinko solidžius 10,2 taško, 3,9 atkovoto kamuolio ir 9 naudingumo balo vidurkius.

Fiziškumu pasižymintis Kazakevičius yra tipinis šiuolaikinis ketvirtas numeris, turintis minkštą metimą iš distancijos, tačiau nieko nedarantis išskirtinai.

Vilniečiui užsirekomenduoti aukštesniame lygyje trukdo skurdus 1 prieš 1 žaidimas nugara į krepšį bei koordinacijos stoka, tad čia krepšininkas privalo dėti akcentus artimiausiais metais.

Nuotr. FIBA

8.

Mantas Kočanas

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2005-06-28 Kaunas  207 Centras KM Žalgiris

Didžiausias kritimas reitinge per metus, bet gali būti, kad tiesiog pernai į Kočano perspektyvas treneriai pažiūrėjo pernelyg pozityviai.

Pirmąją vietą reitinge pernai turėjęs Kočanas yra tipinis penktas numeris, o kas jį išskiria tarp panašaus tipo aukštaūgių yra minkštas metimas ir solidus užbaigimas arčiau krepšio.

Treneriai dar 2020-2021 metų sezone laukė aukštaūgio dominavimo tarp bendraamžių MKL, tačiau jis neįvyko ir praeitais metais.

Per 21 minutę MKL pirmenybėse Kočano statistika siekė 9,6 taško, 7,6 atkovoto kamuolio ir 14,2 naudingumo balo. Nors centras žaidžia jau kantriau, akis bado 2,7 klaidos vidurkis per susitikimą, kas centrui yra milžiniškas skaičius.

17-mečių rinktinėje rimto vaidmens neturėjęs 207 cm ūgio vidurio puolėjas (2,6 tšk., 2,8 atk. kam.) RKL B divizione per 13 minučių fiksavo 4,4 taško, 4,1 atkovoto kamuolio ir 6,5 naudingumo balo statistiką.

Gerus duomenis turinčiam Kočanui vis dar trūksta fiziškumo ir atletiškumo, o daryti didesnį progresą trukdo ir minkštas charakteris, kuris neprideda ryžto siekti aukštumų.

Jei praėjusią vasarą Kočanas dar buvo lyginamas su Motiejumi Krivu, tai dabar pastarasis savo progresu yra nutolęs gerokai toliau. Kočanui artėjantys metai bus labai svarbūs – daug žadančios perspektyvos taip ir gali likti perspektyvomis ant popieriaus, jei toliau nebus matomas ryškus progresas.

7.

Kristupas Leščiauskas

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2005-06-06 Klaipėda  189 Gynėjas Knašiaus KM

Dar vienas už 17-mečių rinktinės borto likęs, tačiau į sąrašą patekęs žaidėjas. Tiesa, pernai Leščiauskas rikiavosi trečioje sąrašo vietoje.

Anksčiau klaipėdiečio Achilo kulnas buvo metimas iš distancijos ir nors procentas iš toli MKL dar nėra aukštas (29,1 proc.), čia matomas aiškus progresas.

Knašiaus KM gynėjas praėjusį sezoną tarp bendraamžių rinko 19,8 taško, 6,2 atkovoto kamuolio, 5,7 rezultatyvaus perdavimo, 2,9 klaidos ir 19,5 naudingumo balo vidurkius.

RKL B divizione gynėjas per 18 minučių fiksavo 8,8 taško, 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir 8,6 naudingumo balo statistiką. Iš toli Leščiauskas atakavo 35,6 proc. tikslumu.

Gynėjas tarp bendraamžių išsiskiria geru 1 prieš 1 žaidimu ir giliais prasiveržimais, sprendimų priėmimu bei fiziškumu.

Didžiausia Leščiausko problema dabar yra komandos valdymas – čia reikia patobulėti, norint pasiekti aukštesnį lygį. Taip pat reikia gerinti pikenrolų situacijų kūrimą ir užbaigimą.

Kaip ir Žiubriui, Leščiauskui nepatekimas į 17-mečių rinktinę turėtų suteikti papildomos motyvacijos ir artėjančiame sezone galime išvysti dar didesnį jo progresą.

Nuotr. FIBA

6.

Aleksas Bieliauskas

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2005-12-03 Kaunas  205 Centras KM Žalgiris

Bene didžiausią pažangą per metus padaręs šios kartos krepšininkas, dar praėjusią vasarą paliktas už 2005 m. amžiaus grupės dešimtuko ribos.

16-metis pasaulio čempionate buvo kertinė Lietuvos rinktinės figūra priekinėje linijoje ir rinko beveik dvigubo dublio vidurkius – 8,7 taško ir 9,6 atkovoto kamuolio per 22 minutes.

Tarp bendraamžių čempionu tapęs Bieliauskas MKL praktiškai neturi sau lygių – 23 taškų (4 vieta), 15,7 atkovoto kamuolio (1 vieta) ir 32,7 naudingumo balo (1 vieta) statistika. Viską dar labiau pagražina 2,1 bloko vidurkis.

205 cm ūgio bokštas dar turėtų paaugti kelis centimetrus, tačiau jau dabar jo kūnas yra intriguojantis.

Krepšininkui dar trūksta platesnio įgūdžių paketo, šalia savęs jis privalo turėti gerai kuriantį įžaidėją, nes baudos aikštelėje renka taškus tarp bendraamžių daugiausiai dėl savo jėgos persvaros ir gero kojų darbo.

Labiausiai kauniečio silpnybės pasimatė persikėlus žaisti tarp vyrų. RKL B divizione Bieliauskas turėjo mažą vaidmenį ir per 8 minutes rinko 3,6 taško, 3,8 atkovoto kamuolio ir 4,6 naudingumo balo statistiką.

Puolime Bieliauskas turi gerą jausmą lipimui ant kamuolių, taip pat neblogai sukasi po užtvarų, o ateityje gali išaugti potencialas ir atakuojant iš distancijos.

Be anksčiau išvardintų silpnybių iš Bieliausko norėtųsi didesnės įtakos ginantis – savoje aikštės pusėje pasitaiko blykstelėjimų, tačiau žaidimo skaitymas ir rotacijos kol kas dar tikrai nėra stiprioji aukštaūgio pusė.

Nuotr. FIBA

5.

Deividas Žukauskas

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2005-03-01 Šiauliai  197 Gynėjas KA Saulė

Europos čempiono Mindaugo Žukausko sūnus per metus reitinge išsaugojo penktąją poziciją.

Pasaulio čempionate šiaulietis nebuvo ryškiausias komandos žaidėjas, bet per savo atkarpas vaizdo negadino ir vykdė snaiperio funkcijas – praleisdamas 10 minučių aikštėje išmesdavo daugiau nei po 3 tritaškius (36,4 proc.) ir rinko po 4,9 taško.

Tarp bendraamžių MKL pirmenybėse 17-metis fiksavo 14,9 taško, 6,1 atkovoto kamuolio, 4 rezultatyvių perdavimų ir 15,8 naudingumo balo statistiką. Vis dėlto čia krepšininkui jau pačiam reikia kurtis progas ir tai kerta per pataikymo procentą iš toli – 27,4 proc., vidutiniškai per mačą išmetant po 6,6 tritaškio.

Per metus Žukauskas ūgtelėjo reikiamus 6-7 centimetrus, kas jam vyrų krepšinyje laisvai leis žaisti per 2-3 pozicijas.

Atletiškumu ir ilgomis rankomis išsiskiriantis Žukauskas geba gerai spausti kamuolį, o puolime nėra tik tipinis metikas – gynėjas gali sukurti progas komandos draugams pikenroluose bei pats prasiveržti arčiau krepšio.

Norint žengti į aukštesnį lygį, Žukauskas turi pakelti savo fiziškumą, o taip pat dirbti su sprendimų priėmimu.

Krepšininko duomenis turintis šiaulietis tarp vyrų kol kas negali pademonstruoti savo techniškumo dėl silpno kūno. RKL B divizione jo statistika siekė 4 taškus ir 2,9 naudingumo balo.

Nuotr. FIBA

4.

Augustas Navickas

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2005-09-15 Kaunas  200 Puolėjas KM Žalgiris

Dar vienas savo amžiaus grupės MKL čempionas, sudarantis galingą priekinės linijos tandemą su Bieliausku.

Navickas per metus padarė milžinišką pažangą – praėjusią vasarą nė vieno trenerio dešimtuke nebuvęs puolėjas šiemet atsidūrė šalia perspektyviausiųjų trejeto. Tokius pasikeitimus užtenka paaiškinti pažiūrėjus vien į statistiką.

Dar 2020-2021 metų sezone dvimetrinis 16-metis MKL rinko kuklią 3,8 taško ir 5,6 naudingumo balo statistiką. Praėjusiame sezone jo skaičiai iškilo iki 13,9 taško, 10,8 atkovoto ir 2,9 perimto kamuolio bei 22 naudingumo balų.

Milžinišką progresą padaręs puolėjas pateko ir į 17-mečių rinktinę, kur nebuvo statistas – 4,9 taško ir 4,4 atkovoto kamuolio per 12 minučių.

Ateityje krepšininkas dėl savo gero metimo ir tvirto kūno galės žaisti per abi puolėjo pozicijas. Būtent jo dydis puolėjo pozicijoje išskiriamas kaip stiprybė prieš panašaus profilio žaidėjus.

Pasitikėjimo savo jėgomis nestokojantis Navickas turi išskirtinį stepbacką, kuris jau dabar leistų susikurti metimus žaidžiant aukštame lygyje tarp vyrų.

KM „Žalgirio“ atstovui dabar labiausiai reikia tobulinti kamuolio valdymo techniką, su kuria turėtų pagerėti ir prasiveržimas. Asmeninėje gynyboje tai jau dabar yra patikimas žaidėjas, tačiau komandinėje gynyboje dar netrūksta spragų, ypatingai pikenroluose.

Nuotr. FIBA

3.

Vytautas Žygas

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2005-05-02 Kaunas  196 Puolėjas KM Žalgiris

Pilkasis šios Lietuvos krepšinio kartos kardinolas. Juodadarbis puolėjas, kurio rinktinei itin pritrūko kovoje dėl pasaulio čempionato bronzos.

Žygo pernai taip pat nebuvo perspektyviausiųjų dešimtuke, bet žinant tvirtą kauniečio charakterį ir požiūrį į darbą, buvo galima tikėtis, jog puolėjas išsikovos sau vietą po saule.

Rinktinės kapitonu buvęs Žygas pusfinalyje su JAV patyrė smegenų sukrėtimą. Vis dėlto vaizdo iki mažojo finalo užteko, kad kaunietį galėtume vadinti šios rinktinės lyderiu.

Paskutinėse ketveriose čempionato rungtynėse Žygas rinko 15,8 taško, 5,3 atkovoto kamuolio ir 3 rezultatyvių perdavimų statistiką.

Čempionate Žygas stebino savo solidžiu pataikymu iš toli (13 iš 24, 54,2 proc.). Kairiarankis lengvasis kraštas turi labai gerą prasiveržimą į stiprią ranką, taip pat gali kurti žaidimą pikenroluose.

Įdomu, kaip Žygas atrodys kitoje sistemoje, nes tiek rinktinėje, tiek MKL jis žaidžia pas trenerį Bardauską, kuriam jau yra labai gerai užsirekomendavęs.

Tarp bendraamžių Lietuvoje 196 cm ūgio puolėjas fiksavo 14 taškų, 5,4 atkovoto kamuolio, 3,1 rezultatyvaus perdavimo ir 17,9 naudingumo balo statistiką.

Žaisti labai aukštame lygyje pozicijoje, kurioje Žygas yra dabar, gali trukdyti kelių centimetrų trūkumas, kurį jis galėtų bandyti kompensuoti pridedant atletiškumo ir greitinant sprendimų priėmimą.

Tikras karys aikštėje tiek charakteriu, tiek žaidimo stiliumi Lietuvoje galėtų priminti Vytenį Lipkevičių, o jei ieškotume dar panašesnio profilio žaidėjų, galėtume sustoti ties kroatu Krunoslavu Simonu.

Nuotr. FIBA

2.

Petras Padegimas

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2005-05-14 Kaunas  202 Puolėjas DME Academy

Neabejotinai didžiausias atletas savo amžiaus grupėje ir vienas didžiausių per eilę pastarųjų metų.

Didelį dėmesį nuo mažų dienų savo kūnui skyręs Padegimas dabar už tai gali skaičiuoti dividendus, kurie padeda kompensuoti technikos trūkumą.

Visą vaikystę vidurio puolėjo pozicijoje buvęs Padegimas dabar pereina į lengvojo krašto vietą, kur jo prisitaikymo greitis yra išties stebinantis.

Iš pradžių buvo manoma, jog žemiau ketvirtos pozicijos jam nusileisti nepavyks, bet pastaraisiais metais kaunietis pagerino metimą iš distancijos, taip pat atsirado platesnis judesių arsenalas, leidžiantis susikurti progas sau.

Pasaulio čempionate skrajojęs Padegimas Ispanijoje pelnė po 10,3 taško ir atkovojo po 6,3 kamuolio, tačiau sprendimų priėmimas vis dar badė akis, kas lėmė ir 3,1 klaidos vidurkį.

Padegimas RKL B divizione jau įrodė, kad su savo duomenimis jau gali žaisti tarp vyrų – 10 taškų, 7 atkovoti kamuoliai ir 13,7 naudingumo balo.

Sprendimas išvykti į JAV atrodo logiškas. Tarp Lietuvos bendraamžių dominavęs 202 cm ūgio Padegimas (19,4 tšk., 8,6 atk. kam., 23,3 naud.) gali užsikabinti už NCAA I diviziono universiteto.

Nors Padegimui žaisti perimetre dar trūksta tiek įgūdžių, tiek žaidimo skaitymo, jo individuali gynyba yra vizitinė kortelė. Ateityje Padegimas puolime turėtų žaisti per abi puolėjo pozicijas, o gynyboje prižiūrėti tiek perimetro, tiek priekinės linijos žaidėjus.

Nuotr. FIBA

1.

Justas Stonkus

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2005-12-31 Plungė  192 Gynėjas KM Žalgiris

Paskutinę 2005-ųjų dieną gimęs Stonkus per metus reitinge iš 8-osios pozicijos kyla į pačią viršūnę, o prie tokio šuolio stipriai prisidėjo puikus jo žaidimas pasaulio čempionate.

Plungiškis čempionate su 12,9 taško vidurkiu buvo rezultatyviausias rinktinės žaidėjas, tačiau pataikymo procentai nespindėjo – 46 proc. dvitaškių ir 29,4 proc. tritaškių.

Šią vasarą su Kauno „Žalgiriu“ ateitį susiejęs gynėjas praėjusį sezoną debiutavo RKL A divizione, tačiau Plungės „Olimpe“ jo vaidmuo tarp vyrų dar buvo epizodinis – 3,7 taško ir 1,4 naudingumo balo per 10 minučių.

Visai kitokius rodiklius Stonkus fiksavo tarp bendraamžių MKL pirmenybėse – 24 taškai, 7,4 atkovoto kamuolio, 3,4 rezultatyvaus perdavimo ir 22,1 naudingumo balo.

Labai įdomu, kaip plungiškiui seksis persikėlus į „Žalgirio“ jaunimo sistemą, kur aplinkui save jis turės lygiaverčius komandos draugus ir nebūtinai puolime bus pasirinkimas numeris vienas.

Iš šios kartos Stonkus veikiausiai turi plačiausią judesių arsenalą. Jis geba atakuoti po driblingo, pasižymi geru kūno valdymu, o taip pat yra išlavinęs floaterį.

Pasitikėjimu savo jėgomis spinduliuojantis Stonkus nėra fiziškai stipriausias žaidėjas, tačiau geba įvertinti situacijas ir įėjęs į kontaktą sužaisti lėčiau. Praktiškai nebūna situacijų, kad Stonkus negalėtų susikurti sau metimo, o šia savybe jis primena Dovydą Giedraitį.

Vis dėlto pokyčių Stonkaus karjeroje reikėjo – didžiosiose šalies sporto mokyklose ugdomi bendraamžiai atrodo daug solidžiau skaitydami situacijas gynyboje, taip pat šlubuoja Stonkaus sprendimų priėmimas, kuomet reikia perduoti kamuolį.

Plungiškis į Kauną atvyksta su tikrai dideliu individualių savybių bagažu ir jei ryškius jo trūkumus pavyks išgyvendinti, Lietuva gali turėti aukšto lygio atakuojantį gynėją.



Komentarai:

Xxxx
u 17 atrodo truko gynėjų,turejom viena įžaidėją tik,o net du gynėjai itraukti į top kurie net nepateko i u 17 rinktine,o kiek atsimenu tie du izaidejai kurie buvo pateke i rinktine net tope nėra , kaip čia suprasti
2022-07-19
+8
Atsakyti
Per metus šitoje kartoje yra nemažai nukritusių žemyn žaidėjų,tačiau asirado ir tokių,kurių pernai nebuvo,kaip pvz.Bieliaiskas.Stonkus laikomas talentingiausiu šioje kartoje,bet man vistik didžiausią įspūdį Žygas paliko.Domiuosi labai MKL'u,bet prisipažinsiu,kad akis už jo visai neužkliuvo per sezoną.Ir staiga toks šuolis,labai aukšto mąstymo sprendimų priėmimai,dar ir puikus snaiperis.Tikrai man jis yra didelė staigmena iš gerosios pusės.
2022-07-18
+13
Atsakyti
Žygas nustebino, bet iki eurolygos sunkiai tikėtina kad prieis. Akivaizdus greičio trūkumas, kaip sf taip bet turėtų bent 5-8cm pridėti. Gynyboj gerai stovi didelį plotą dengia visada pakeltos rankos kai pas daugumą būna nuleistos. Turi pliusų, bet greičio staigumo trūkumas akivaizdus
2022-07-18
+9
Atsakyti
Nereikia tokių straipsnių apie jaunus besiformuojancius krepšininkus. Tikrai ne vienas prisiskaites ir patikėjęs specialistais, uzriecia nosį, dirba mažiau neįrodo visų savo galimybių arba išvis degraduoja. Pvz J. Sakalauskas
2022-07-18
+13
Atsakyti
Tomas
kur šios kartos izaidejas?
2022-07-18
-3
Atsakyti
LKF
jau pries 17 metu rinktineje buvo problema, kad daugelis zaideju nemoka valdyti kamuolio, stebejom sia karta, dabar u20 galim matyti ir tikrai kyla minciu, kad LKF vis dar nekeicia zaideju ruosimo sistemu, jei jos isvis yra. Kazkoks prakeiksmas, gal jiems geda pasikviest treneriu is svetur? Pasikvieskit Lavara Ball, jis 2/3 ssavo vaiku taip islavino valdyti kamuoli, kad Lamelo dar vaikas budamas LKL profus galejo mokinti kaip reikia elgtis su kamuoliu.
2022-07-18
+14
Atsakyti
Čia labai jau abejoti gali ar stonkus nr1, aukščiausios lubos panašu Padegimo. Kad čia kažkuris toks talentas sunku pasakyti. Man patiko kaip žaidė Žygas, bet ar jis daugiau nei fiba čempionų lyga lygį kils abejoju. Na nebent kaip rašo tikras karys ir juodu darbu išsikovos. Kleiza irgi vaikas už C žaidė paskui pf univere ir NBA SF tapo. Tikėkimės Amerikoj daug dirbs ties driblingu metimu prasiveržimu.
2022-07-18
+6
Atsakyti
Nė vieno iš SKM, gėda jiems, tik pingus renka o niekas iš jų krepšininku netampa.
2022-07-18
+28
Atsakyti
Vienas yra
Danas Kazakevičius iš SKM.
2022-07-19
+4
Atsakyti
Anonimas
O cia Stonkus tai to Stonkaus tai Manto Stonkaus sūnus kur padarė Mildažytę?
2022-07-18
+8
Atsakyti
Anonimas
Kodėl nėra nieko apie Jokubaiti, Sirvydi? Tas pats Kalnietis, Kuzminskas, Dimša via dar perspektyvūs!!!
2022-07-18
-8
Atsakyti
Ekspertas
Kas zk pasirase su kazkokiu lopu tai nedaro jo geriausiu xDDDDDD Ne tiek ir daug ziurejau to u17 cempo, bet tas reitinge nr 2 man grybas pasirode, kuri zemino jankiai. Pri3s cempa labai aukstintas petras pasirode kaip minkstesne kuzminksto versija :D Man labiausiai patiko sito reitingo numeris 3. Verzlus, astrus, piktas, motyvuotas, su charakteriu vaikis. O ir echnika jo gera
2022-07-18
+9
Atsakyti
auriuks
cia sitie visi ekspertai kazkoki stakioni ar stanioni cia kur u-20 zaidzia..LT ekspertai aiskino cia talentas..pasiziurejau ta talenta..viespatie,kamuolio nemoka varytis,is tritaskio vos dameta iki lanko..o LT ekspertai aiskina cia talentas..nieko negali vadinti talentu kuris zaidzia kazkokioj Rkl lygoje ir 17 metu vos isbezda 2-3 taskus
2022-07-18
-7
Atsakyti
auriuks
paprastai pasakysiu,jei NBA skautai jei nesudomi..jokie jie talentai..ir cia faktas..pagal LT ekspertus jei 17 metu Lietuvis is tritaskio iki lanko dameta..jau skaitomi talentais..pirma vieta uzeme kazkoks stonkus RKL kazkokiom 3 taskus pelnantis..cirkas
2022-07-18
Atsakyti
Pasakos!!! Kas per mada haypint vaikus? Nevykėlių batalionas kuris vis keliamas ažiotažas ir taip gimsta neadekvačios viltis. Įdomus po 2-3 kiek iš šių jaunuolių žais krepšinį?
2022-07-18
+12
Atsakyti
Jokubas
kur Nojus Kulieša ???
2022-07-18
-8
Atsakyti
Jurgis
kazko ypatingo kol kas nesimato. o padegimas tai panasu i kuzminska 2.0
2022-07-18
+21
Atsakyti
A.
is isvaizdos ir judesių gal panašus, bet Kuzė turejo brolį, kuris jam trukdė buti agresyviam ir pasitikinčiam kuomet formavosi. abu labu tokie minkšti lyg be tevo užaugę ar nematę gatvės.
2022-07-18
+5
Atsakyti
Sovietinis palikimas ?
Na kaip matosi beveik visiem truksta fizinio pasiruosima kuri tik igauna budami dvidesimties o tai stabdo jiems zaidima aukstesniam lygi kai buna jaunesni , kazkaip ta reiktu spresti krepsinio mokyloms , nes paziurekit ka daro Amerikieciai kurie jau 16-17 buna fiziskai pasiruose .
2022-07-18
+17
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 19

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.