Stebuklingai paskutinėmis minutėmis sugrįžę Lietuvos 20-mečiai nusileido Ukrainai

2022-07-17 18:45
Nuotr.: FIBA

Lietuvos jaunimo rinktinei (0-2) Europos U20 čempionate nepavyko pasiekti pirmosios pergalės.

Mindaugo Noreikos auklėtiniai C grupės rungtynėse 69:71 (17:14, 15:18, 18:14, 19:25) dramatiškai nusileido bendraamžiams iš Ukrainos (1-1).

Pirmadienį mūsiškiai grupės kovas užbaigs maču su Čekija (1-1). Į aštuntfinalį pateks visos keturios grupės komandos.

Rungtynių žaidėjas
EFF
Taškai
Taiklumas 0-0
Atkovoti kamuoliai
Rezultatyvūs perdavimai

Rungtynių vaizdo įrašas:

Lietuviai subyrėjo ketvirtajame kėlinyje, kurį ukrainiečiai pradėjo spurtu 18:3 ir įgijo dviženklę persvarą – 64:53.

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje vilties mūsiškiams įpūtė devyni taškai be atsako ir po Dominyko Stenionio tritaškio iš varžovų pranašumo liko 3 taškai – 64:67.

Prieš prasidedant paskutinei minutei tas pats Stenionis baudomis galėjo išvesti lietuvius į priekį, tačiau prametė abu metimus (66:67), o varžovai savo šansą išnaudojo – 66:69.

Lemiamai atakai mūsiškiai turėjo 21 sekundę, tačiau tiek Manto Rubštavičiaus, tiek Augusto Marčiulionio tritaškiai skriejo pro šalį. Paskutinis Rubštavičiaus tikslus tritaškis po varžovų baudos metimų rungtynių likimo nebepakeitė.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinės gretose žaidė Rubštavičius. Panevėžietis per 26 minutes įmetė 17 taškų (4/7 dvit., 1/6 trit., 6/7 baud.), atkovojo 4 kamuolius, 2 kartus suklydo ir surinko 12 naudingumo balų.

Pirmosiose Podgoricoje (Juodkalnija) vykstančio Europos čempionato rungtynėse lietuviai 65:75 pralaimėjo Ispanijai.

Lietuva: Mantas Rubštavičius 17, Dovydas Butka 15 (7 atk. kam.), Augustinas Kiudulas 10.

Ukraina: Bohdanas Bryniukas 21 (8 atk. kam., 27 naud.), Maksymas Šulga ir Oleksandras Kobzystijus po 15.

Lietuvos dvidešimtmečių rinktinės sudėtis:

Augustas Marčiulionis Saint Mary‘s universitetas/NCAA
Jokūbas Rubinas Vilniaus „Perlas Energija“
Augustinas Kiudulas Vilniaus „Perlas Energija“
Dominykas Stenionis Kėdainių „Nevėžis-Optibet“
Mantas Rubštavičius Kauno „Žalgiris-2“
Dovydas Butka Kauno „Žalgiris-2“
Nedas Montvila Kauno „Žalgiris-2“
Ugnius Jaruševičius Kauno „Žalgiris-2“
Hubertas Pivorius Šiaurės Kentukio universitetas/NCAA
Edgaras Preibys  „Kretinga“
Tadas Budrys Palangos „Kuršiai“
Martynas Tamulevičius Joniškio „Delikatesas“


Komentarai:

Bet is tikro:
vaikinukai superiniai talentai!!! is NCAA, LKL . NKL ir kalciausi treneriai , nes butent jie : turejo sumesti baudas, imesti paskutine min troica, o jei ne tai prasiverzti .... Tik treneris turejo neatidavineti perdavimu priesininkui i rankas ... dar daugiau!: tik treneris turejo apsiginti 1x1 ir imesti puolime is po krepsio!!! bukim amzinai talentingi!!! ir mums gali sutrugdyti : treneriai, apvalus kamuoliai, ziurovai, teisejai , tarp koju nekabnatya .... Absouliuciai visi!!! Nes mes tokie geri !!! Amen
2022-07-18
-4
Atsakyti
Markas
Viskas prasideda nuo trenerio. Talentu lietuviai trim galvom geresni, bet treneris antras rungtynes is eiles kaip modelis zvaigzdes pachotkej stovi ir nieko nedaro, kai ukrainos treneris visas 40min uzsivedes dirba🤣🤣🤣🤣 LKF, cia rimtai nebeturim treneriu, kad vadybininkus prie vairo statom? Antras komandos asistentas, pradirbes su Canaku, geriausiai ismano krepsini🤣🤣🤣
2022-07-18
+4
Atsakyti
;)
Vaikinukai šaunuoliai, į čempionatą atvažiavo be vyr.trenerio ir laikosi kovoje prieš visus varžovus, kas nėra lengva. Nes protu nesuvokiama kaip su šita karta niekada nedirbęs treneris, metus laiko dirbęs net ne trenerio darbą žmogus užima vyriausios jaunimo rinktinės trenerio postą, pirmi metai šitos federacijos, pirma rimta kliurka. Žaidėjų pasirinkimas juokingas, Kiudulas, kuris savo amžiaus grupėj nėra kažkokia žvaigždė, bet yra SKM'o vaikis ir Noreikos numylėtinis, važiuoja į čempionatą, juokingas SKM'o švogerizmas.
2022-07-18
-1
Atsakyti
Anonimas
fizurukus ,svogriu statytinius,lauk,statyti normalius trenerius ,zaidimas tikrai susilypdytu.dabar neimanoma ziureti fizuruku daromus veiksmus, visiskas bardakas
2022-07-18
+1
Atsakyti
zem.
Nesiseka. zaidejai zaidzia visi du kartus blogiau negu gali. atsipalaiduokit zaiskit kaip anksciau nuo pirmu sekundziu .tolimus metimus issibandykit jau 1 kelini. medaliai bus .kita grupe nugalima ,kad ir 1 butu.
2022-07-18
-6
Atsakyti
Buvo labai nesunku susipainioti mums lietuvaiciams uz ka turetume sirgti. Dar labai didelis klausimas kokiu veliavu musu saly daugiau kabaliuoja. Politika irgi nukreipta i Ukrainos, bet ne Lietuvos gerbuvi. Tai sakyciau sitos rungtynes mums visiems buvo Win win situacija. Dziaugiuosi uz musu naujuju tautieciu pergale. Slavi Ukraina!
2022-07-18
+11
Atsakyti
Ak 47
seniai neteko matyti tokios netalentingos rinktines,aisku su Ąžuolu rinktine atrodytu kitaip....
2022-07-18
-16
Atsakyti
vaska
federacija nauja, problemos tos pacios... treneriai vel pagal pazintis...
2022-07-18
+8
Atsakyti
Ta prasme? :D Tu mastai ka rasai? Dar metai nepraejo nuo naujos federacijos darbo pradzios, o tu ko noretum? Kad atejus naujai federacijai stebuklingai pakiltu visu krepsininku owrl? :D Ar tu normalus? Ar tu sugebi mastyt?
2022-07-18
-3
Atsakyti
Anonimas
Tai jeigu jie neturi igimto talento buti gerais krepsinininkais tai ka dabar daryti,treneriai del to kalti??zaidziam su kuo turim,atsikvosekit jus,Lietuva maza salis ir is tiek zaidzianciu krepsini sunku surasti tuos tikrus krepsinio talentus
2022-07-18
-10
Atsakyti
Aiškiaregis
Apgailėtina rinktinė. Siaubingai sukomplektuota. Ko norėti- toks šios ,,rinktinės" trenerių lygis....Marčiulionis koks buvo toks ir liko- neturi ir neturės metimo. Jis neturi šitos Dievo dovanos. gal bus Pieno žvaigždžių lygio žaidėjas, o gal užteks ir gyvenimo ant tėvo milijonų...
2022-07-18
-6
Atsakyti
Anonimas
nevykeliu rinktine lietuvos krepsinis ritasi i praraja paziurekim vien i trenerius visokie maksvyciai zibenai krapikai sabonis? wtf!!!
2022-07-18
-5
Atsakyti
Cazoo Baskonia is in negotiations with Ignas Brazdeikis. Zalgiris BC Kaunas is also on the player. Info @TheChosen58 Nelabai matau vietos Brazdeikiui kai komandoje yra Ulanovas ir Butkevičius.
2022-07-18
-6
Atsakyti
Anonimas
brazdeikis daug geriau negu medinis Butkevičius, gal net vienas is lyderiu butu. Beto gali ir per kelias pozicijas zaist, tai problemų tame nematau
2022-07-18
+17
Atsakyti
Antanas
oho, iš mordos matosi kad vatnikas antivakseris
2022-07-18
-13
Atsakyti
Blablabla
tai gal nereik taip remt tos ukrainos save pastatant i luserius.
2022-07-17
+19
Atsakyti
Va čia tai talentai nu ką tu ką tu... Gėda pasidarė ir tiek.
2022-07-17
-2
Atsakyti
Escpert
nera cia ko panikuoti... nevyke metai ir tiek. niekad nebuvo taip kad visos laidos ims medalius. is sios laidos tik tubelis zais geroj komandoj, cia faktas.... kitos laidos bus geresnes ir papildys pagrindine komanda
2022-07-17
-3
Atsakyti
Escpert
ko cia uz tiesa minusuojat 😁 20 metu vis ne visi nkl trinasi ir dar be statistikos. marciulionis 0 visiskas nes tokiu metu neturi metimo visiskai... tubelis ir gal gal rubstavicius, bet jam daug irgi dar reikia. metimo techika pirma, kuna ir pan
2022-07-17
-4
Atsakyti
Paskutines dvi minutes Ukraina nežaidė ir tiesiog buvo nusiteikusi atiduot pergale, bet net ir nežaisdami sugebėjo laimėt.
2022-07-17
+5
Atsakyti
Zico
va ir isgirtoji karta su "veidais" A Marciulioniu ir A Tubeliu ( kurio ner PC) pamenu , kaip apie juos skedaliojo pradedant R Radvila ir baigiant E Justa ir T Purliu ...ir kitais! dar viena "prarasta karta" , kuriai tona uzdave A Sabonio suformuotas LKF jaunimo rinktiniu stafas!!! Tai rezultatas to, kuomet is sporto buvo eleminuotas sportas. Buvo proteguojami zaidejai pagal: antropogeninius duomenis, genetika, gal net protekcijas ... formuojami popieriniai lyderiai ir t t nuo pat U16 (2002m kartos) lyderis, bet nei vienam campe nesuzaides Marciulionis, alia snaiperis Pivorius , besiblaskantis Stenionis, kazkas bande prakisti medini Sargiuna, kaip 12-as zaidejas i campus buvo vezamas A Tubelio brolis ... ir t t Niekaip nesuprantu ka zmones veikia NCAA , jei Europoje nera matomi!? Kaip jie ten papuola??? Arba NKL ar LKL zaidejai - koks tu lygu lygis, kaip jie ten papuola??? Tai kokiose lygose zaidzia ukrainieciai??? jei jie aplosia NCAA, LKL ar NKL zaidejus... kur tie rezultatai isgirtuju Zalgirio ir Ryto jaunimo siatemu??? Apie koki patekima i suaugusiu komandas galime kalbeti, jei nuo bendraamziu gauna ne tik rezultatu, bet ir fiziskumu, intelektu, meistriskumu... Ar vel visiem tiketi paskomis, kad branda velesne??? tai imkit tuos , kurie subrende , o ne tuos kuriuos norite matyti krepsininkais! Geda !!!
2022-07-17
+21
Atsakyti
bum shaka laka
Savų protegavimas, blatas, švogerizmas, pažintys, pinigai - tai yra didžiausia problema, bet ne tik krepšinyje, aplamai daugelyje sričių Lietuvoje.
2022-07-17
+18
Atsakyti
Tikriausiai dabar visi supratote,kodėl pas mus neišukdomi individualiai stiprūs žaidėjai.Pažiūrėkite,kas treniruoja rinktinę,Mindaugas Noreika.Jis yra vienas iš mūsų jaunimo trenerių,rezultatus patys matome dabar.Ta prasme,kada LKF supras,jog mūsų treniravimo metodai yra gili praeitis?!!!Mes atsilikę nuo likusio pasaulio jau mažiausiai dešimtmečiu ir tas atotrūkis didėja.Čia žaidžia 20-čiai,jau gryni profai,iš šitos komandos pagrindinė rinktinė turėtų ieškoti pamainos.Bet kad nelabai kas matosi,gal tik Rubštavičius ir kažkiek Marčela.LKF atėjo su dideliais pažadais,tai tegul pradeda nuo svarbiausio-tvarkyti mūsų jaunimo treniravimo sistemą!!!
2022-07-17
+21
Atsakyti
Anonimas
o kas treniruoja vyru rinktine ir zalgiri ispustas burbulas maksvytis cia toks ale super treneris kaip ryte buvo kairys. kuris nieko nesugeba
2022-07-18
-1
Atsakyti
Kazkaip nesusiima
matosi trenerio nesudirbimas
2022-07-17
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 100

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.