Trečiasis prancūzų praradimas: centras praleis Europos čempionatą

2022-08-05 07:50
Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Prancūzijos rinktinė susidūrė su dar viena problema – šalies krepšinio federacija pranešė, kad Moustapha Fallas šį trečiadienį treniruotėje susižeidė šlaunį ir dėl to praleis Europos čempionatą bei pasaulio čempionato atrankos langą.

Dėl sužeidimo Fallas turės ilsėtis iki pat vasaros pabaigos.

Po Fallo praradimo Prancūzijos rinktinės treneris Vincentas Collet treniruotėms išsikvietė pastiprinimą – 21-erių 211 cm ūgio Ismaelį Kamagate'ą, kurį šių metų NBA naujokų biržoje 46 šaukimu pasirinko Detroito „Pistons“. Visgi po mainų centras atsidūrė Denverio „Nuggets“.

Moustapha Fall

Moustapha  Fall
Pozicija: C
Amžius: 30
Ūgis: 218 cm
Svoris: 124 kg
Gimimo vieta: Paryžius, Prancūzija

Tai jau antrasis Prancūzijos praradimas centro pozicijoje – dėl traumos čempionate taip pat nežais talentingiausias šalies krepšininkas Victoras Wembanyama.

Europos čempionate nebus ir Andrew Albicy, kuris susižeidė pasiruošimo etapo pradžioje.

Fallas prieš metus žaidė olimpinėje Prancūzijos rinktinėje, kurioje rinko po 3,8 taško ir 2,3 atkovoto kamuolio bei pasidabino sidabro medaliu.

30-ies metų 218 cm ūgio atletas praėjusį sezoną su Pirėjo „Olympiakos“ marškinėliais Eurolygoje vidutiniškai pelnė po 8,2 taško, atkovojo po 5,1 kamuolio, blokavo po 1 metimą ir rinko po 13,2 naudingumo balo.

Prancūzijos rinktinės kandidatų sąraše liko 14 krepšininkų. Į jį Kamagate'as nėra įtrauktas.

Prancūzų kandidatų sąrašas:

Gynėjai: Frankas Ntilikina (Dalaso „Mavericks“), Elie Okobo („Monaco“), Theo Maledonas (Oklahomos „Thunder“), Thomasas Heurtelis (laisvasis agentas), Timothy Luwawu-Cabarrot (Atlantos „Hawks“);

Puolėjai: Isaia Cordinier (Bolonijos „Virtus“), Evanas Fournier (Niujorko „Knicks“), Williamas Howardas (Badalonos „Joventut“), Terri Tarpey (Le Mano „Sarthe“), Guerschonas Yabusele (Madrido „Real“), Amathas M'Baye (Stambulo „Anadolu Efes“);

Vidurio puolėjai: Rudy Gobertas (Minesotos „Timberwolves“), Mouhammadou Jaiteh (Bolonijos „Virtus“), Vincentas Poirier (Madrido „Real“).

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

......
jokios problemos kad prarado,vietoj jo ateis koks lovernas ar dar kažkas,aišku būtu puiku francam antra toki milžina turėt eurobaskete,bet vistiek netoks didelis praradimas kaip kitom komandom būtu.
2022-08-05
+2
Atsakyti
Bet tai ot geras gyvenimas Collet.Praranda vieną centrą,vietoj jo išsikviečia ne ką prastesnį ir dar NBA klubui priklausantį žaidėją.Šitiek talento jie ten turi,kad baisu net.Atrodo,praranda gerą žaidėją,bet nieko tokio,ateis ne ką prastesnis ar net geresnis.
2022-08-05
Atsakyti
Deliojant zaideja prie zaidejo tai nelabai ir matau kuom jie galetu but geresni uz LT 🤔
2022-08-05
-3
Atsakyti
SG
nuo kada Fournier puolėjas?
2022-08-05
-4
Atsakyti
Antanas
vistiek su kitai falais atsers musu lavonelius
2022-08-05
-4
Atsakyti
eee
Žaidžia regbį tai ir traumos kasdien, žaistų krepšinį būtų daug mažiau traumuotų
2022-08-05
+1
Atsakyti
Serbentautas
kai turi Goberą ir Poirier, o už borto dar Lauvergne, tai meh
2022-08-05
+1
Atsakyti
Anonimas
Yra ten pas juos tu falu dar ne vienas
2022-08-05
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.