Slovėnijos aprangą užsivilkęs G. Dragičius: „Sugrįžimą lėmė daugybė priežasčių“

Uygar Karaca
BasketNews žurnalistas
2022-08-13 07:43
Nuotr.: Slovenian Basketball Federation (KZS)/alesfevzer.com
Nuotr. Slovenian Basketball Federation (KZS)/alesfevzer.com

Goranas Dragičius sužaidė pirmą pasiruošimo ciklo mačą, kuriame pataikė lemiamą bei pergalingą tritaškį pratęsime, o Slovėnijos rinktinė kontrolinėse rungtynėse nugalėjo turkus (104:103).

„Jaučiuosi nuostabiai. Labai to pasiilgau, – po rungtynių kalbėjo Dragičius. – Paskutinės rungtynės, kurias žaidžiau su Slovėnijos rinktine, vyko Stambule. Tai neįtikėtinas jausmas.“

„Dabar jau esu vyresnis, 36-erių, todėl kojos nebėra tokios šviežios, bet man vis tiek patinka žaisti krepšinį. Džiaugiuosi, kad grįžau į nacionalinę komandą“, – pridėjo 191 cm ūgio gynėjas.

Pergalingame mače Dragičius surinko 28 taškus, 5 atkovotus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus bei 27 naudingumo balus.

Lemiamas Dragičiaus metimas:

Sulaukęs klausimo, kas paskatino sugrįžti į rinktinę, Dragičius laurus atidavė Slovėnijos krepšinio federacijos generaliniam sekretoriui bei Luka Dončičiui.

„Daugybę priežasčių sugrįžti, – tikino Dragičius. – Pirmiausia Radoslavas Nesterovičius, jis man kaip šeima. Jis yra mano dukters krikštatėvis.

Ir, žinoma, mano brolis Luka. Turiu pasakyti, kad jie manęs labai prašė sugrįžti.“

Dončičius per 27 minutes pasižymėjo 23 taškais, 10 atkovotų kamuolių, 5 rezultatyviais perdavimais ir 27 naudingumo balais.

Dragičius taip pat aptarė rungtynes, kuriose nebuvo draugiškos atmosferos.

„Mačas buvo nuostabus, – apibendrino Dragičius. – Abi komandos turėjo pakilimų ir nuosmukių. Turiu pasveikinti Turkiją, manau, kad jie turi puikiai užpildytas visas penkias pozicijas.

Abi komandos žaidė galingai. Jos bus labai geros. Nusimato stipriausias Europos čempionatas su visais šiais aukštos kokybės žaidėjais.“

„Turkija visada yra tokia gąsdinanti, turi vienus geriausių fanų. Nesvarbu, ar tai klubai, ar nacionalinė komanda, – pridūrė Slovėnijos rinktinės veteranas. – Žinoma, kad sunku būti kitoje pusėje.“

Po auksu nušvitusio 2017 m. Europos čempionato Dragičius buvo pasitraukęs iš rinktinės. Po penkerių metų jis nusprendė sugrįžti.

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

grizo dėl balių su Dončium
2022-08-13
-7
Atsakyti
glory hunteris
2022-08-13
-8
Atsakyti
Anonimas
vienintele priezastis yra Doncicius
2022-08-13
-3
Atsakyti
nu
exactly
2022-08-15
+3
Atsakyti
Justas
pries juos mum 0 sansu
2022-08-13
+2
Atsakyti
Slovenijos patriotas
o as Mike tobey irgi jusu Brolis?
2022-08-13
+6
Atsakyti
Anonimas
mike tobic
2022-08-13
+1
Atsakyti
Taip nelogiska. Dauguma garbingo amziaus krepsininku baigia karjera rinktineje po olimpiados. Dragicius su rinktine atsisveikino pries penkerius metus, pernai Slovenija pirma karta salies krepsinio istorijoje pateko i olimpiada, bet Dragicius marskinelius taip ir neuzsivilko nors kalbino, o siemet jau jis i Europos cempionata uzsimane ...
2022-08-13
-11
Atsakyti
Jo
*rinktinėje
2022-08-13
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 11

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.