Pešičius paaiškino sprendimą dėl Teodosičiaus: „Turiu geresnių žaidėjų“

2022-08-15 15:49
Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Praėjus savaitei po sensacingo Svetislavo Pešičiaus sprendimo atsisakyti Milošo Teodosičiaus paslaugų Serbijos rinktinėje, treneris paaiškino savo motyvus.

Pirmiausia, Pešičius buvo nustebęs, jog šią žinią žiniasklaida pranešė anksčiau, nei jis pats tai pasakė savo auklėtiniams.

„Pirmą kartą savo karjeroje susidūriau su situacija, kad žiniasklaida apie mano sprendimą pranešė greičiau už mane, – „telegraf.rs“ cituoja Pešičių. – Vėliau skambino keli žurnalistai, bet aš jiems nieko nesakiau, norėjau išlaikyti rinktinėje ramybę.“

Milos Teodosic

Milos  Teodosic
Pozicija: PG
Amžius: 35
Ūgis: 195 cm
Svoris: 87 kg
Gimimo vieta: Valjevo, Serbija

„Aš viską pranešiau vėliau, turėjome labai gerą pokalbį su Teodosičiumi, – tęsė serbas. – Mano sprendimas nebuvo lengvas ir ne tik todėl, kad jis eilę metų buvo svarbia rinktinės dalimi. Tai nėra lengva su bet kuriuo žaidėju. Galbūt Milošas buvo šiek tiek nustebęs, bet tai yra gyvenimo ir sporto dalis.“

Vėliau 72-ejų specialistas daugiau išsiplėtė, kodėl nebematė Teodosičiaus rinktinėje šiemet.

„Pasakiau jam tiesiai, kad negaliu pasiūlyti tokio statuso rinktinėje, kokį jis turėjo anksčiau ir atsisukame į žaidėjus, kurie šiandien gali duoti daugiau. Buvo daug diskusijų, teigiama, kad jis rinktinės kapitonas ir todėl reikia leisti jam būti atsarginiu žaidėju komandoje, – pasakojo Pešičius. – Bet jis niekada nebuvo atsarginis žaidėjas ir aš jam nuoširdžiai pasakiau, kad turiu geresnių žaidėjų pirmose pozicijose.

Komanda yra sudaryta ne iš 12 geriausių žaidėjų, o iš 12 geriausiai dirbančių krepšininkų. Reikia ne tik patyrusių žaidėjų. Sprendimas buvo priimtas, Milošas man padėkojo, o aš padėkojau jam už tai, kaip jis priėmė šią žinią.“

Teodosičius rinktinei yra atidavęs daugiau nei 15 metų.

Tai – pirmas kartas, kai gynėjas yra išbraukiamas iš rinktinės. 35-erių serbas 2013 m. ir 2017 m. Europos čempionatuose nežaidė dėl traumų.

Dėl tos pačios priežasties jis praleido 2019 m. planetos pirmenybes Kinijoje.

Teodosičius nuo 2019 metų atstovauja Bolonijos „Virtus“.

Jis pastarąjį sezoną Europos taurėje vidutiniškai žaidė po 24 minutes, pelnė po 11,5 taško, atliko po 7,9 rezultatyvaus perdavimo, atkovojo po 2 kamuolius ir rinko po 15,7 naudingumo balo.

Veteranas šiemet tapo Europos taurės čempionu ir finalo MVP.

Serbijos rinktinės kandidatai:

Gynėjai: Marko Guduričius, Vanja Marinkovičius, Vasilije Micičius, Nemanja Nedovičius.

Puolėjai: Nemanja Bjelica, Dejanas Davidovacas, Ognjenas Dobričius, Marko Jagodičius-Kuridža, Ognjenas Jaramazas, Nikola Kaliničius, Vladimiras Lučičius, Boriša Simaničius, Alenas Smailagičius.

Centrai: Nikola Jokičius, Balša Koprivica, Nikola Milutinovas, Filipas Petruševas, Dušanas Rističius.



Komentarai:

siaip visuose šalyse i rinktine veteranu nekviečia,jei nera tikri kad jis zais. nu o cia pas juos kažkoks bardakas. tas pats kas pas mus butu koki jasikeviciu atkabine. ar kalnieti ar maciuli. paprasciausiai kai ateina laikas ju nebekviecia,arba jie patys paskelbia karjeros pabaiga rinktineje
2022-08-16
+7
Atsakyti
😂😂😁😂
2022-08-15
-5
Atsakyti
.
Patirs serbai fiasko ir eis senis i pensija.
2022-08-15
+16
Atsakyti
Anonimas
turi vos 4 gynejus ir skiedzia kad milosas per prastas
2022-08-15
+5
Atsakyti
Nukvako senelis jau visai.Sako,kad turi geresnių žaidėjų pirmoje pozicijoje.Tai aš ten tik Micičių geresnį matau,tas pats Nedovičius pastoviai traumų kamuojamas ir Teo,būdamas tokiame amžiuje yra geresnis.Mes kalbame apie Eurocupo MVP,rinktinės ilgametį kapitoną,bet net ir toks statusas senukui Pešičiui nieko nereiškia.Senatvinis marazmas prasidėjo,kitaip nepaiškinsi.
2022-08-15
+30
Atsakyti
Anonimas
Gal uzteks apie tuos serbus rasyti ir ju rietenas? Pesic pries 20 metu skyne pergales bet nieks neisdrysta pasakyt jog jo dienos jau praeityje. Ir viskas, cia daugiau apie nk nera ka beparasyti.
2022-08-15
+22
Atsakyti
Lietuvos pilietis
Šitam seniui treneriui jau pats laikas į penciją...
2022-08-15
+16
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.