Neišmokėtų pinigų reikalavęs Simmonsas taikosi su „76ers“

2022-08-16 07:12
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr. AFP-Scanpix

Praėjusio NBA sezono metu Filadelfijos „76ers“ palikęs Benas Simmonsas rado kompromisą su savo buvusiu klubu.

Adrianas Wojnarowski iš ESPN skelbia, kad Simmonsas padavė skundą, siekdamas susigrąžinti 20 mln. JAV dolerių, kuriuos „76ers“ atėmė už nežaistus mačus 2021-22 m. sezone.

Pridedama, kad tiksli sutarta kompensacija yra konfidenciali.

Ben Simmons

Ben  Simmons
Pozicija: SF, PF
Amžius: 26
Ūgis: 208 cm
Svoris: 104 kg
Gimimo vieta: Australija

Simmonsas ir NBA žaidėjų asociacija (NBPA) balandį pateikė skundą, kai Simmonsą atstovaujanti agentūra „Klutch Sports“ ir „76ers“ nerado sprendimo. Buvo pradėtas arbitražinis procesas, bet jam įsibėgėjus abi pusės rado kompromisą.

Filadelfijos ekipa tvirtino, kad Simmonsas pažeidė NBA ir NBPA sutarties reikalavimus bei norėjo susigrąžinti prieš sezoną išmokėtus pinigus. Krepšininkui pateikus mainų prašymą, „76ers“ pareiškė, kad Simmonsas pažeidė sutartį, nes neatvyko į treniruočių stovyklą bei atsisakė žaisti pasiruošimo ir reguliariojo sezono mačuose.

Simmonsas atvyko į Filadelfiją besibaigiant 2021-22 m. sezono pasiruošimo etapui. Krepšininkas nurodė, kad nežais dėl psichologinės sveikatos sutrikimų. „76ers“ ir žaidėjas nesutarė dėl medikų, kurie turėjo tiesiogiai informuoti klubą apie medicininį procesą.

Vasario 10 d. į Bruklino „Nets“ persikėlęs Simmonsas gavo visus priklausančius pinigus iš savo naujojo klubo. Balandį jam buvo atlikta nugaros operacija, tikimasi, jog žaidėjas bus pasiruošęs treniruočių stovyklai rugsėjį.

Simmonso ir „76ers“ saga prasidėjo po 2020-21 m. sezono atkrintamųjų, kur komanda neatsilaikė prieš Atlantos „Hawks“. Krepšininkas ir jo agentas Richas Paulas paprašė mainų.

2019 m. Simmonsas pasirašė penkerių metų 170 mln. JAV dolerių vertės kontraktą. 2016 m. NBA naujokų biržoje jis buvo pašauktas pirmuoju pasirinkimu.

Pradedant nuo pirmojo atlyginimo datos (lapkričio 15 d.), „76ers“ išskaičiuodavo po 360 tūkst. dolerių už kiekvieną Simmonso praleistą mačą. Prieš sezoną krepšininkas avansu gavo 16,5 mln. iš jam priklausančių 33 mln. dolerių, tad kiekviename atlyginime neužteko pinigų, kad padengtų išskaitymus už rungtynes.

Nugaros trauma Simmonsui kirto dar pandemijos sujauktame 2020 m. sezone. Diskomfortą jis jautė dar tų metų spalį. Traumą įvertino „76ers“ medikai ir netrukus leido jam žaisti.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.