„Žalgirio“ pasiruošimas sezonui: stovykla Malagoje ir mačai su „Real“ bei „Wolves“

2022-08-17 15:33
Nuotr.: KKF - Scanpix
Nuotr. KKF - Scanpix

Kauno „Žalgirio“ komanda dėlioja pasirengimo naujajam sezonui planus. Kitą savaitę žalgiriečiai rinksis į pirmąją komandinę treniruotę, skelbiama klubo pranešime spaudai.

„Žalgirio“ arenos treniruoklių ir treniruočių salė nebuvo ištuštėjusi visą vasarą, bet į pirmąją bendrą treniruotę kauniečiai susirinks rugpjūčio 24 d.

Tiesa, pirmosiose pratybose trūks bene pusės komandos. Vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis su asistentu Evaldu Beržininkaičiu darbuojasi Lietuvos rinktinėje, kurioje rugsėjo mėnesį vyksiančiam Europos čempionatui ruošiasi Lukas Lekavičius, Ignas Brazdeikis, Arnas Butkevičius ir Tomas Dimša.

Savo nacionalinėms rinktinėms atstovaus ir Tyleris Cavanaugh bei Rolandas Šmits, kurie į Kauną atvyks už 2 savaičių.

Kiti du legionieriai – Keenanas Evansas ir Kevarriusas Hayesas – į Lietuvą atvyks jau už kelių dienų. Pirmadienį jiems bus atliktos medicininės patikros, o kitą dieną visi Kaune būsiantys žalgiriečiai lies prakaitą fizinio rengimo testuose.

Po truputį aiškėja ir draugiškų rungtynių grafikas. Jis dar gali koreguotis, tačiau yra aišku, kad rugsėjo viduryje žalgiriečiai vyks į Malagą, kur surengs savaitės trukmės treniruočių stovyklą bei dalyvaus draugiškame turnyre.

Rugsėjo 12 d. kauniečiai susitiks su Malagos „Unicaja“, o rugsėjo 13 d. – su Madrido „Real“ krepšininkais. Tikėtina, kad Ispanijoje „Žalgiris“ sužais ir dar vieną kontrolinį mačą su viena iš vietos komandų.

Prieš tai dvejos rungtynės turėtų būti žaidžiamos ir Kaune. Čia laukiama Liublino „Polski Cukier Pszczolka Start“ (Lenkija) ir Rostoko „Seawolves“ (Vokietija) komandų.

Pasibaigus Europos krepšinio čempionato kovoms ir prieš prasidedant „Betsafe-LKL“ čempionatui, žalgiriečiai Kaune dar išbandys jėgas su „Wolves“ ir Rygos VEF ekipomis.

 

Kauno „Žalgiris“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Mantas Kalnietis 35 196
PG Lukas Lekavičius (naujiena) 28 181
PG/SG Keenanas Evansas (naujiena) 25 191
SG/PG Dovydas Giedraitis (naujiena) 21 193
SG Karolis Lukošiūnas 24 195
SG Liutauras Lelevičius 19 201
SG Tomas Dimša 28 196
SG/SF Ignas Brazdeikis (naujiena) 23 201
SF Edgaras Ulanovas (naujiena) 30 199
SF/PF Arnas Butkevičius (naujiena) 29 196
PF Rolands Šmits (naujiena) 27 208
PF Tyleris Cavanaugh 28 206
C Kevarriusas Hayesas (naujiena) 25 205
C Laurynas Birutis (naujiena) 24 213
C Motiejus Krivas (naujiena) 17 214
Treneris Kazys Maksvytis
Sutartys baigėsi: Tai Websteris (negrįš), Janis Strelnieks (negrįš), Paulius Jankūnas (baigė karjerą), Nielsas Giffey (negrįš), Marekas Blaževičius (negrįš), Joshas Nebo (negrįš), Artūras Milaknis, Regimantas Miniotas (negrįš), Joffrey Lauvergne'as (negrįš)
Domina:  Komplektacija baigta


Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.