„Lietkabelio“ naujokas Griciūnas: „Nebus Gagičiaus, todėl žaisime greičiau“

2022-08-23 14:12

Benas Griciūnas pasirinko „Lietkabelį“ dėl Nenado Čanako žaidimo stiliaus ir Europos taurės faktoriaus. Jo manymu, artėjančiame sezone Panevėžio ekipa be Džordže Gagičius galės žaisti greičiau bei daugiau keistis ginamaisiais.

Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ komandą šią vasarą papildė Benas Griciūnas, kuris pastaruosius dvejus metus praleido Klaipėdos „Neptūno“ gretose.

Praėjusiame Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezone Griciūnas per 20 minučių įmesdavo 11,5 taško, atkovodavo 6,7 kamuolio ir rinkdavo 14,4 naudingumo balo.

28 metų 210 cm ūgio centras „kklietkabelis“ svetainei pasakojo apie netikėtą kvietimą vasarą į vyrų rinktinės stovyklą, komandos žaidimo stilių ir save patį.

– Kodėl nusprendėte atvykti į „7bet-Lietkabelį“?
– Būtent iš Lietuvos man ši komanda labiausiai patiko. Paskambino treneris Čanakas, pasikalbėjome, tada sužinojau daugiau apie jo sistemą. Tikrai man patinka jo žaidimo stilius ir, žinoma, Europos taurė yra dar vienas faktorius.

– Kaip matote save „7bet-Lietkabelio“ žaidimo schemose?
– Galiu ir stepautą daryti. Treneris norės daugiau ir gynyboje keistis. Manau, kad prisitaikysiu.

– Kokį įspūdį jums paliko Panevėžio klubo organizacija?
– Tikrai gera organizacija. Kiek dabar kalbėjau su administracijos žmonėmis ir kiek prabėgo laiko, tikrai atrodo gero lygio organizacija.

– Ar „7bet-Lietkabelis“ jūsų karjeroje yra dar vienas žingsnis į priekį?
– Žinoma, kad žingsnis į priekį. Visi žaidėjai nori kilti aukštyn ir tobulėti. Tikrai stengiuosi atiduoti visas jėgas ir kilti aukštyn kiekvienais metais.

– Vasarą buvote Lietuvos vyrų rinktinės stovykloje. Ką jums davė ši patirtis?
– Tikrai gera patirtis. Buvau JAV, tada paskambino Maksvytis ir pakvietė. Nedvejodamas atskridau į Lietuvą. Nesitikėjau šią vasarą kvietimo, todėl buvo labai smagu. Gera patirtis, daug išmokau.

– Ar sutinkate, kad „Betsafe-LKL“ atrodo stipriausia per pastaruosius metus?
– Nežinau, ar bus stipriausia, bet, manau, tikrai patobulėjo. Atsirado dvi naujos komandos, lyga stiprėja ir atvyksta vis daugiau užsieniečių.

– Kokį žaidimą propaguos Panevėžio komanda?
– Manau, kad bus panašus kaip ir praėjusiame sezone. Nebus Gagičiaus, todėl žaisime šiek tiek greičiau, daugiau keisimės gynyboje. Sistema išliks tokia pati.

– Apibūdinkite save kaip asmenybę ir kaip žaidėją.
– Esu paprastas, ramus. Kaip krepšininkas – mėgstu žaisti „du prieš du“, mėgstu dėti į krepšį. Tiesiog daryti tai, ko prašo treneris, jog komanda laimėtų.

– Ką galėtumėte pažadėti sirgaliams?
– Pažadu, kad visi atiduosime visas jėgas ir stengsimės. Lauksime arenoje sirgalių palaikymo.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.