Vis dar be klubo esantis Kuzminskas: „Koncentruojuosi tik į čempionatą“

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas iš Sombathėjaus (Vengrija)
2022-08-24 21:59

Mindaugas Kuzminskas vėl buvo vienas lyderių ir pelnė 14 taškų.

Lietuvos rinktinei Sombathėjus nebuvo svetingas miestas. Mūsiškius pasitiko triukšminga vengrų minia, o ir ant parketo nuolaidos už penktą FIBA Europos reitingą nebuvo dalinamos. Pergalė iškovota tik paskutinėmis minutėmis (88:78), nors dar likus 3 minutėms varžovai kvėpavo į mūsų nugaras (76:77).

Lietuvių gretose Mindaugas Kuzminskas vėl buvo vienas iš šviesulių. Tai buvo vos antrosios puolėjo rungtynės po raumens traumos, bet jis vėl atliko svarbų vaidmenį.

32-ejų vyriausias rinktinės žaidėjas per 18 minučių surinko 14 taškų (3/5 dvit., 2/3 trit., 2/2 baud.), 3 atkovotus kamuolius ir 13 naudingumo balų. Rezultatyvumu Kuzminskas nusileido tik Jonui Valančiūnui ir Domantui Saboniui.

Fotogalerija

„Sunkios rungtynės, labai blogai pradėjome, – po pergalės kritiškai kalbėjo Kuzminskas. – Eilinės besikartojančios klaidos, koncentracijos stoka, skautingo neįsiminimas. Žinome, kad Hanga su Vojvoda eina į kairę pusę, leidžiame jiems veržtis į kairę. Tiesiog smulkmenos. Jeigu su jomis nuo pat pradžių būtume susitvarkę, nebūtume davę pajusti žaidimo, būtų visai kitoks rezultatas.“

– Rezultatas džiugina labiau nei žaidimas?
– Faktas, pergalė yra pergalė bet kokiu atveju. Aš manau, kad mums galbūt ir reikėjo tokių sunkesnių rungtynių, iki galo, svetimoje aikštelėje. Įtampėlė visai kitokia. Visai į naudą šios rungtynės mums.

– Vis pabėgdavote, tačiau rungtynių nepavyko nulaužti...
– Dar neturime to žudikiško instinkto, kad nulaužtume rungtynes.

– Kas lėmė, jog galiausiai perlaužėte mačą?
– Turime geresnės kokybės žaidėjų su didesne patirtimi. Meistriškumas aukštesnis ir tiek, su visa pagarba vengrams.

– Kaip pats jautiesi?
– Viskas gerai. Dar truputėlį kojos sunkios, bet su kiekviena treniruote vis geriau.

– Adamas Hanga surinko 21 tašką. Kodėl nepavyko jo sustabdyti?
– Leidome jam žaisti savo žaidimą, nesustabdėme stipriųjų pusių, ką buvome aptarę prieš rungtynes.

– Ar neišmušė iš ritmo tokia atmosfera?
– Turėjo jau chebra be manęs Ispanijoje panašias rungtynes. Manau, kad toks mačas mums yra labai į naudą. Savoje aikštelėje žaisti yra kur kas lengviau nei čia su šitais sirgaliais, kurie tau į nugarą šneka nesąmones. Iš psichologinės pusės šios rungtynės tikrai yra į naudą.

– Šią vasarą JV ir Sabonis rekordiškai žaidžia kartu. Kaip sekasi prisitaikyti prie jų?
– Aš manau, kad čia yra grynai trenerių matymas pagal varžovus, kiek juos naudoti kartu, kiek atskirai. Akivaizdu, kad jie su kai kuriais varžovais veikia nepriekaištingai, kurių priekinė linija yra gerokai silpnesnė. Prieš komandas, kurių aukštaūgiai yra stipresni, baudos aikštelė truputį užsikemša ir tai jau yra trenerių taktiniai manevrai, kada juos naudoti.

– Žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, jog gavai pasiūlymą iš Belgrado „Crvena Zvezda“. Kokia yra tavo klubinė situacija?
– Aš manau, kad savo pasiūlymus jau pražiopsojau, per gerai norėjau ar kažkas tokio. Netenkino gyvenimo sąlygos, kadangi norėjau vykti su šeima, nenoriu vykti bet kur ir esu pasirengęs laukti. Didžioji dalis gerų vietų yra užsipildžiusios. Dabar lauksime, kol kažkas bus nepatenkintas, kažkas norės pasipildyti. Kol kas koncentruojuosi tik į čempionatą. Jeigu būtų 25-eri, galbūt galvočiau kitaip. Dabar suprantu savo patirtį rinkoje ir tiesiog lauksiu.



Komentarai:

[Lietuvos Krepšinis Gyvai] :: Transliacijos, pokalbiai :: Telegram – https://t.me/LietuvosKrepsinisGyvai
2022-08-24
-4
Atsakyti
Deja verciausias atkabinimo, tik tolimos praeities nuopelnai gelbeja
2022-08-24
+17
Atsakyti
Daugumos nurašytas Kuzia antrose rungtynėse iš eilės rodo,kad jis vis dar reikalingas rinktinėje.Nors ir vyriausias rinktinėje,tačiau būtent tai ir yra jo stiprybė.Svarbus tritaškis ir galiausiai du taškai su pražanga padėjo tvirtai jaustis,dėkui jam už tai,kad vis dar atstovauja savo šaliai.
2022-08-24
+7
Atsakyti
R
šaunu mindaugai!
2022-08-24
+8
Atsakyti
:D
Mindaugai,Mindaugai,kam kalbet apie ta zudikiska instinkta,visa karjera jo neturejai
2022-08-24
-5
Atsakyti
Butent, matosi subrendes zaidejas vien is kalbos :)
2022-08-25
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.