3x3 krepšinio savaitgalis: 18-mečių kelias aukso link ir kylanti jėga

2022-08-26 18:53

Lietuvos U18 3x3 rinktinė šeštadienį žais pasaulio čempionato ketvirtfinalį su portugalais.

Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Šeštadienis (rugpjūčio 27 d.) Lietuvos 3x3 krepšinio gerbėjams padovanos tikrą šventę – Lietuvos 18-mečiai pratęs kovą dėl pasaulio čempionato medalių, o trys mūsų šalies klubai dalyvaus prestižiniuose FIBA turnyruose. 

Pirmiausia, Debrecene (Vengrija) vykstančiame pasaulio U18 3x3 krepšinio čempionate į kovą stos mūsų vaikinų rinktinė. 

Nojaus Lebsko, Roko Jociaus, Ryčio Šakaičio ir Tito Pundino kvartetas 11.30 val. stos į kovą pirmenybių ketvirtfinalyje su Portugalijos krepšininkais. Pergalės atveju kovą dėl medalių lietuviai pratęstų sekmadienį (08.28). 

Lietuvos 18-mečių rinktinė laimėjo grupės kovas, iškovodama visas keturias pergales – 22:6 nugalėjo Kazachstaną, 20:12 – Bahreiną, po 21:16 – Ukrainą ir Braziliją. 

Tame pačiame Debrecene šeštadienį kovas pradės Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, dalyvausianti prestižiniame FIBA „World Tour“ serijos turnyre. 

Evaldas Džiaugys, Justas Nausėdas, Tautvydas Kliučinykas ir Žygimantas Šimonis B grupėje kausis su „Liman“ komanda bei kvalifikaciją įveikusia ekipa. 

Ne ką mažiau intriguojantis laukia FIBA „Challenger“ turnyras Prancūzijoje. Čia matysime du mūsų šalies klubus – Šakių „Gulbelę“ ir Trakų GEALAN. Būtent pastarųjų dalyvavimas kelia didžiausią dėmesį – tai komandai bus krikštas tokio lygio turnyre. 

„Faktas, jog Trakų vardas patenka į geriausių pasaulio komandų sąrašus žaidėjams yra ne tik keliantis pasididžiavimą, bet ir leidžiantis mums pagalvoti apie 3×3 sporto šakos plėtrą mūsų mieste, – džiaugėsi Trakų rajono meras Andrius Šatevičius. – Žaidėjai ir GEALAN garsina Trakų vardą pasaulyje, o tai yra ne kas kita kaip dovana ir postūmis eiti išvien su šiais sportininkais, palaikyti juos ir būti vienu iš tų miestų, kurie ne tik supranta vertę, bet ir nori prisidėti prie dar didesnių pasiekimų.“ 

Nauja jėga Lietuvos 3x3 krepšinyje tapęs, o dabar ir į tarptautinius vandenis lendantis Trakų klubas ambicingai žiūri į trijulių krepšinį ir jo ateitį. 

„Pirmiausiai, siekiame tapti atvira, inovatyvia, naujovių siekiančia savivaldybe, tad kaip jau minėjau, į šią atgimstančią, pakankamai naują visuomenei sporto šaką žiūrime kaip į itin perspektyvią mūsų savivaldos sporto srityje, – sakė Šatevičius. – Jau dėliojamės planus, kaip savivaldybė gali prisidėti prie šios sporto šakos populiarinimo ir sąlygų sudarymo ir manome, jog Trakai galėtų pakviesti sportininkus rengti rungtynes ir mūsų mieste. Juolab, kad jau statome naują sporto salę, kuri bus skirta miestui.“ 

Trakų GEALAN pagrindą sudarys jaunimo rinktinės nariai – Augustinas Mikštas, Benas Aleliūnas, Dovydas Rimkus ir Gabrielius Čelka. Būtent tokia sudėtis atspindi Trakų rajono filosofiją.  

„Jaunimas ir yra varomoji jėga. Laikui bėgant jis, jaunimas, dar labiau stiprėja, rodo dar geresnius rezultatus. Labai džiaugiuosi ir vertinu jauną jėgą ir jaunimo perspektyvą, – aiškino Trakų rajono meras Šatevičius. – Norėčiau, kad komandą ir toliau sudarytų, ir laikui bėgant ją papildytų nauja karta, kuri vertintų ne tik šią sporto šaką, bet ir siektų rezultatų profesionalioje arenoje.“ 

GEALAN varžovai grupėje – „Jeddah“, kuri sudėtyje turės Ovidijų Varanauską bei Darių Tarvydą, ir iš atrankos atkeliausianti komanda. Šakių klubas susitiks su Tel Avivo ir Paryžiaus komandomis. 

Visas transliacijas galite stebėti per oficialią FIBA3x3 „YouTube“ paskyrą.



Komentarai:

Anonimas
sakiai yra reitinguojami pirmi pagal reitinga tame turnyre. jei nelaimes, na gerai, jei nepateks i finala - viskas, tikrai nebegales vadintis lietuvos geriausiais.
2022-08-27
+12
Atsakyti
super.
2022-08-26
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.