„Kibirkšties“ sudėtyje – patikima snaiperė: į sostinę atvyksta Mažionytė

2022-08-28 12:20

Praėjusį sezoną dėl traumos praleidusi Gintarė Mažionytė keliasi į Vilniaus „Kibirkštį“.

Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Vilniaus klubas toliau stiprinasi. Į „Kibirkštį“ atvyksta sunkiojo krašto pozicijoje rungtyniaujanti lietuvė Gintarė Mažionytė.

Paskutinį kartą Mažionytė Lietuvoje rungtyniavo 2015-2016 metų sezone, kai atstovavo Utenos klubui, kuriame vidutiniškai per 20 minučių realizuodavo po 7 taškus, atkovodavo 5,8 kamuolio, atlikdavo 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 9,2 naudingumo balo.

„Esu labai laiminga, turėdama galimybę grįžti ir žaisti Lietuvoje, ypač „Kibirkštyje“. Tam tikros gyvenimo aplinkybės privertė likti Lietuvoje, bet Vilniaus klubo profesionalumas ir keliami tikslai buvo pagrindinės priežastys, kodėl esu rami dėl savo sprendimo. Esu pasiilgusi krepšinio, todėl tikiuosi darbingo ir pergalingo ateinančio sezono“, – komentavo Mažionytė.

Gintarė Mažionytė

Gintarė  Mažionytė
Pozicija: PF
Amžius: 31
Ūgis: 186 cm
Svoris: 85 kg
Gimimo vieta: Lietuva

Po sezono Utenoje Mažionytė išvyko svetur: Italija, Australija, Ispanija. Paskutine stotele prieš sugrįžimą į Lietuvą tapo Švedijos klubas „A3 Basket“, kuriame sunkiojo krašto pozicijos žaidėja rungtyniavo startiniame penkete ir per 18 rungtynių vidutiniškai pelnydavo po 12,2 taško, atkovodavo po 7,3 kamuolio, atlikdavo po 2,1 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 13,3 naudingumo balo.

„Gintarė fiziškai stipri ketvirtos pozicijos žaidėja. Krepšininkė, kuri turi tiek vidutinį, tiek tolimą metimą, gali žaisti ir veidu, ir nugara. Su Gintarės pagalba tikimės praplėsti komandos puolimą, o gynyboje būti dinamiškesnės. Džiugu ir dėl jaunesnių merginų, kurios šį sezoną turės galimybę gauti naudingų patarimų iš lietuvių, kurios sukaupusios nemažą žinių bagažą užsienio klubuose“, – trumpai naują žaidėją pristatė trenerė Sandra Linkevičienė.

2021-2022 m. sezone Mažionytė dėl patirtos traumos nerungtyniavo.

Sutartis su „Kibirkštimi“ taip pat turi Gintarė Petronytė, Gerda Raulušaitytė, Ugnė Sirtautaitė, Karolina Kazočiūnaitė, Livija Sakevičiūtė, Justina Miknaitė, Eglė Zabotkaitė ir Gabrielė Šulskė.



Komentarai:

Stiprią komandą renka Kibirkštis,vien ką reiškia Petronytės pasikvietimas.Tas džiugina,nes jau senai reikėjo mūsų komandos europiniame turnyre,pakils ir mūsų žaidėjų lygis,kurių komandoje visas pagrindas.Pagaliau ir vėl mūsų klubas žais Europoje.
2022-08-28
+1
Atsakyti
Madridista
Lt fronte tai netures lygiu su tokia sudetimi, speciau kad be pralaimejimu lmkl uzbaigs ir kartu tokia sudetis leidzia pagalvoti apie rimta pasispardyma eurocup turnyre.
2022-08-28
+4
Atsakyti
super
2022-08-28
+14
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.