Nuo suolo Sakartvelą palaikantis Šengelija: „Bandau būti komandos siela“

Edvinas Jablonskis
BasketNews iš Tbilisio (Sakartvelas)
2022-09-04 15:09

Prieš pat Europos čempionatą peties traumą patyręs Tornikė Šengelija stengiasi komandai padėti ją užvedinėdamas ir motyvuodamas nuo suolo bei rūbinėje.

Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Rungtynių tarp Sakartvelo ir Turkijos trečiajame kėlinyje vyko atkakli kova, visų dėmesys buvo nukreiptas į įvykius aikštėje, kol arenoje nepasirodė Tornikė Šengelija.

Pro arenos tunelį įėjusią vietinę žvaigždę arena pasitiko aplodismentais, o žmonės, kurie sėdėjo šalia tunelio, visomis išgalėmis stengėsi gauti kartvelo parašą ar kartu su juo pasidaryti asmenukę. 

Šengelija šypsojosi ir visiems geranoriškai dalino parašus bei fotografavosi. Tačiau raištis ant peties neleido pamiršti skaudžios traumos, kuri neleido didžiausiai kartvelų žvaigždei žaisti gimtinėje organizuojamame Europos čempionate. 

Krepšininkas traumą patyrė pasaulio čempionato atrankos rungtynių prieš Nyderlandus metu.

„Apie tai svajojau maždaug trejus metus, nuo tada, kai sužinojau, kad Sakartvele bus rengiamas Europos čempionatas, – BasketNews pasakojo Šengelija. – Tačiau nėra laiko krimstis, turiu įveikti šį laikotarpį ir kaip įmanoma palaikyti komandos draugus.

Sunku būti ne aikštelėje, iš šono matant tiek daug. Jaučiu, kad galėčiau labai smarkiai padėti komandai. Tai labai sunku.

Aš bandau būti komandos dvasia ir įkvėpti žaidėjus. Daugumai jų tai yra pirmasis čempionatas, o dar ir gimtojoje šalyje. Tai gali jiems pridėti papildomos įtampos, bandau susidariusį spaudimą paversti motyvacija.“ 

Kartvelų treneris Ilias Zouros žavisi komandos žvaigždės atsidavimu net ir negalint būti aikštėje, tačiau išgyvena dėl taip susiklosčiusios situacijos.

„Visų pirma, džiaugiamės, kad Tornikei nereikės operacijos. Jis yra mūsų lyderis ir kapitonas, jis moka užvesti komandą, mums labai svarbu, kad jis yra su mumis.

Labai gaila, kad jis negali mums padėti aikštėje, mums jo labai trūksta. Yra du skirtingi dalykai ruošti komanda su lyderiu ir be lyderio, dabar komandos braižas yra visiškai kitoks, – aiškino buvęs „Žalgirio“ treneris. – Visą pasirengimo ciklą ruošėmės žaisti kitaip. Žaidimas turėjo būti greitesnis ir energingesnis, Tornikė atsikovojęs kamuolį turėjo bėgti į priekį, kurti iš perimetro ir po krepšiu. Gaila, kad prieš pat čempionatą jis patyrė traumą ir negali mums padėti.“

Pats krepšininkas taip pat atskleidė apie savo situaciją dėl klubo ateinančiame sezone. 

„Manau, kad greitai priimsiu sprendimą. Žinoma, trauma šiek tiek koreguoja planus, manimi besidomėjusios komandos šiek tiek nerimauja. Tačiau medikai sakė, kad viskas bus gerai. Operacijos neprireiks, 40-50 dienų ir turėčiau grįžti, tikiuosi, kad pavyks sugrįžti dar greičiau“, – pridėjo kartvelas.

Artimiausios Sakartvelo rungtynės vyks sekmadienį prieš Turkijos rinktinę. Rungtynių pradžia 20 val. Lietuvos laiku. 



Komentarai:

Labai jo trūksta gruzinams,ta trauma atrodo palaužė ir visus rinktinės žaidėjus,kurie jau turi du pralaimėjimus.Trūksta Toko lyderystės svarbiausiais momentais,ypač pasimatė prieš belgus.Tačiau tenka susitaikyti ir žaisti be lyderio,šansų žengti tolyn dar tikrai yra.
2022-09-04
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.