Nematytas teisėjų sumanymas: baudą norėjo mesti praėjus kėliniui po klaidos

Jonas Miklovas
BasketNews vyr. redaktorius
2022-09-05 09:37

Apie iš Lietuvos rinktinės pavogtą baudos metimą trečiajame mačo su Vokietija kėlinyje jau visi girdėjome, bet rungtynėse buvo įdomesnis momentas – paskutinėmis pagrindinio laiko sekundėmis teisėjai norėjo ištaisyti klaidą.

Rezultatui esant lygiam ir likus 7 sekundėms, Vokietijos rinktinės vyr. treneris Gordonas Herbertas paprašė minutės pertraukėlės, o per ją arbitrai buvo nusprendę grąžinti Lietuvai baudos metimą.

„Mums norėjo duoti mesti baudą, bet šeimininkai užprotestavo ir teisėjai išsigando, – po rungtynių atskleidė Kazys Maksvytis. – Kai (klaidą) pastebėjo vyr. teisėjas, rungtynių eigoje tada užprotestavo vokiečiai, kad nemestume baudos. Sakė, kad (tada) rašys protestą.“

Fotogalerija

Skamba neįtikėtinai? Tik pažiūrėkite į veidus ir kūno kalbą, kaip buvo sureaguota į tokius teisėjų ketinimus.

Čia – vyr. trenerio Gordono Herberto veidas. Atrodo tikrai ramus, aš toks nebūčiau. Bet jis negali patikėti tuo, ką girdi.

Ar jūs galite patikėti?

Čia – Danielis Theisas, rodantis vieną pirštą, veikiausiai kalbantis apie baudos metimą.

Teisėjas gūžtelėjo pečiais, lyg nieko negalėtų padaryti.

Theisas tuomet dar kartą komandos draugams rodo vieną pirštą, bandydamas išaiškinti situaciją.

O čia matome Kazį Maksvytį, rodantį tris pirštus, tikriausiai primenantį apie turėjusius būti skirtus tris baudų metimus trečiajame kėlinyje. Vietoje dviejų.

Teisėjai tuomet kalbasi tarpusavyje, Herbertas protestuoja rungtynių komisarui ir... atrodo, kad arbitrai persigalvoja.

Tuomet galime matyti Herberto veido išraišką, išgirdus apie pakeistą sprendimą, ir tuo pačiu – Jono Valančiūno.

Viena beprotiškiausių, jei ne beprotiškiausia, teisėjų sprendimų seka, kokią man yra tekę matyti.

Galima sakyti, jog piktinuosi, nes esu lietuvis, bet, iš tikrųjų, man pernelyg nerūpi, jog pralaimėjome. Ką bandau parodyti, tai – teisėjų nekompetencija.

Atrodo, jog šitie teisėjai išradinėja taisykles mačo metu. Kaip kokiame gatvės žaidime.

Tiesiog negali nuspręsti duoti mesti baudą po tiek laiko ir tuomet atsisakyti šio plano, kai kažkas pareikalauja. Herberto vietoje būčiau dar piktesnis.

Rungtynėse teisėjavo italas Manuelis Mazzoni bei lenkai Wojciechas Liszka ir Michalis Procas.



Komentarai:

O čia tai visiškas cirkas tik dar kartą įrodantis,kokie tragiški yra FIBA teisėjai.Aš vis galvodavau,kad baisiau už teisėjus PČ nebus,tačiau pasirodo gali.Ir ne bet kur,o būtent EČ.Juk ne kokie Zambijos atstovai teisėjauja,o italas su lenkais.Ir vyksta tokios nesąmonės,o dabar jau tikrai žiauriai pikta.
2022-09-05
+4
Atsakyti
https://youtube.com/clip/Ugkxgo0gfGucUKBLTqTQMTKujVTSBhNLEyBS taigi miklovas kalbejo kad lietuviai vaziuoja medaliu pasimti, o dabar verke del vienos baudos, dar neaisku ar imete butu, kad ir imete butu, dar buvo zaisti 3 ir 4 kel
2022-09-05
-11
Atsakyti
cia buvo epic fail teiseju ir rungtyniu komisaro. nesakau, kad neleme rezultata, bet juk yra taisykles.
2022-09-05
+21
Atsakyti
Nu koks skirtumas gi, visi žinom apie tuos teisėjus jau 5 metai, čia jau gulinčio spardymas yra. Fibai akivaizdžiai pochui yra šita problema, nes jie ne į kokybę orientuojasi, o į pelną. Dėl to ir tie karai su Eurolyga, dėl to ir tie atrankiniai langai, dėl to ir praplėstas čempas, dėl to ir WC vyksta visokiose Kinijose ir greitu metu tikrai surengs kažką kokioje Indijoje su vietinių teisėjų fauna ir tt. Esmė, kad kol visi bus apsimyžę ir stipriausios Europos komandos nesusivienys prieš visą šitą šūdų malūną, tol nieko ir nebus. Fiba yra kaip Rusija, tik tie atominiu ginklu visą pasaulį šantažuoja, o šitie į Olimpiadą neįleis jei pasitrauksi iš Fibos, va dėl to visi suglaudžia ausytes ir tyli. Labai tikiuosi, kad turkai prajudins reikalus ir tikrai pasitrauks iš čempo kai negaus tos video medžiagos, gal kiti pamatys pavyzdį ir prisijungs į kovą su šitu jobanu korumpuotu širšių lizdu.
2022-09-05
+16
Atsakyti
100 proc. sutinku.
2022-09-05
-5
Atsakyti
"FIBA is a f*** joke" - legendine fraze, kuri dar karta igavo prasme...
2022-09-05
+45
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.