Užtikrintas Jokubaitis: „Apžaidžiame bosnius ir keliaujame į atkrintamąsias”

Lukas Malinauskas
BasketNews žurnalistas
2022-09-06 20:50

Po pergalės prieš vengrus jauniausias rinktinės žaidėjas rodė pasitikėjimą.

Visa Lietuva po šiandienos gali kiek ramiau atsikvėpti. Jeigu lietuviai prieš tai buvo labai keblioje situacijoje bei patekimas į kitą Europos čempionato etapą priklausė ne tik nuo Kazio Maksvyčio ir kompanijos, tai dabar mūsiškiai vėl yra savo likimo kalviai.

Prancūzų pergalė, mūsų pergalė – tikėjimas vėl didis.

Vengrus 87:64 sutriuškinę lietuviai trečiadienį turės finalą su Bosnija ir Hercegovina, kuriame spręsis, kas pagriebs paskutinį kelialapį B grupėje.

Fotogalerija

Po pergalės prieš Vengriją 10 taškų, 6 rezultatyvius perdavimus ir 16 naudingumo balų surinkęs Rokas Jokubaitis uždėjo akcentą, kuris bus svarbiausias lemiamame mūšyje.

„Svarbiausia bus sustabdyti Musą su Nurkičiumi. Prieš balkanus visuomet sunku žaisti, jie labai fiziški. Manau, kad turime susitvarkyti gynyboje. Šiandien žaidėme prieš vengrus, kurie nėra pati stipriausia komanda, bet vis tiek nespindėjome. Šiame čempionate mūsų didelis minusas yra gynyba prieš išreikštus lyderius. Jie visuomet mums primeta nemažai taškų. Ties individualiais žaidėjais labiausiai koncentruosimės, nes jie norės patempti komandą. Reikia viską numatyti, bet svarbiausia susitvarkyti gynyboje“, – kalbėjo 21-erių įžaidėjas.

Prieš mačą su bosniais pergalės skonį pajutęs Rokas tryško pasitikėjimu.

„Pasitikėjimas savimi užaugo. Supratome, kad esame savo likimo kalviai ir jog reikia dvi pergales iškovoti, kad keliautume į Berlyną. Aikštelėje galėjome dar geriau pasirodyti, bet svarbiausia pergalė“, – sakė Jokubaitis.

– Kiek sunku nepalūžti po tokių trijų pralaimėjimų?
– Taip, tas 0-3, bet visus kartus buvome rungtynėse, pabaigoje net pirmavome. Jautėme, kad mums reikėjo atspirties taško ir jis buvo prancūzų pergalė prieš bosnius. Nenoriu per daug prikalbėti, bet mums reikėjo tos vienos pergalės, kad atsimuštume nuo dugno. Nematau komandų, kurios grupių etape turėjo tokias kovas. Čia buvo mūsų atkrintamųjų išlikimo kovos. Dabar viskas. Rytoj apžaidžiame bosnius ir keliaujame į atkrintamąsias. Šios rungtynės mums tikrai įnešė pasitikėjimo. Dabar tik patys esame savo likimo kalviai.

– Kaip vyko rungtynių stebėjimas tarp Prancūzijos ir Bosnijos ir Hercegovinos?
– Atvykome į areną, bet ne tam, kad ruoštis savo rungtynėms. Nėjo net ruoštis. Fanai šūkavo. Kuomet prancūzai nuo +12 nuėjo iki minuso, buvo daug streso. Visiškai pasimiršo pasirengimas šioms rungtynėms. Kai pamatėme, kad prancūzai jau kontroliuoja rungtynes, mums nebereikėjo ruoštis savo mačui. Pasitikėjimas savimi užaugo. Supratome, kad esame savo likimo kalviai ir jog reikia dvi pergales iškovoti, kad keliautume į Berlyną. Aikštelėje galėjome dar geriau pasirodyti, bet svarbiausia pergalė. 

– Jeigu vokiečiai ir prancūzai laimi prieš slovėnus, jums reikės laimėti bent 6 taškais. Panaši situacija buvo ir 2013 m. Europos čempionate, tačiau jums reikėjo nepralaimėti daugiau nei 8 taškais. Ką prisimenate iš šio čempionato?
– Jaunas buvau, mažas. Su tėvais žiūrėjau mačą svetainėje. Pamenu, kad Teletovičius baudė. Tikėkimės, kad rytoj niekas mūsų nebaus, o mes bausime ir matysime.

– Prieš mačą buvo triukšmo, kad galbūt prancūzai nori ketvirtosios vietos. Ar komandos viduje buvo abejonių, jog jie gali tyčia pralaimėti prieš bosnius?
– Faktas. Bet giliai jaučiau, kad prancūzai yra per aukšto meistriškumo komanda, per aukšto lygio žaidėjai, kad galėtų taip pasielgti. Vincentas Collet tikrai neleistų savo žaidėjams taip daryti ir nesakytų: „Na, čia truputį pasitaupome.“ Pažiūri į jų suoliuką ir ką ten pataupyti? Elie Okobo? Vienas geriausių taškų rinkėjų Eurolygoje. Nėra ten ką pakeisti. Viskas gerai, kas gerai baigėsi.

Maksvyčio komentaras:

Kuzminsko komentaras:

Grigonio komentaras:

Sabonio komentaras:



Komentarai:

Jonas
jau sitas kaimietis koks VEL kietas ir pasitikintis tainet juokas ima...per anksti sparnai uzaugo Pieniui.
2022-09-07
+2
Atsakyti
Lordas
na dabar tiek vakar geru dalyku ivyko ir prancuzai neapsikiaulino,ko negaleciau apie slovenus pasakyti,nepasišiukšlinkim su bosniais,ne bus gedu geda,tai sekmes ir pirmyn iki finalo
2022-09-07
+12
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.