Aštrus Kurtinaitis: apie audrą išgyvenusią rinktinę ir šokiruojantį FIBA vidų

Gustavas Klikna
BasketNews žurnalistas
2022-09-09 09:35

Rimas Kurtinaitis – atviras. Problemos FIBA organizacijoje prasidėjo jau daugiau nei prieš 20 metų, mano jis.

Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Mirtininkų grupę išgyvenusi Lietuvos rinktinė jau yra Berlyne ir ruošiasi šeštadienį vyksiančiai aštuntfinalio dvikovai su ispanais. Pasibaigus grupių etapui Rimas Kurtinaitis buvo laimingas. Pasak jo, nors ir lietuviai į atkrintamąsias atėjo iš ketvirtosios vietos, tai nėra svarbu – užsigrūdinusi rinktinė gali kautis su visais.

„Atlikome savo darbą. Aš jau esu sakęs, kad mūsų grupė yra tokia stipri, kad visos pirmos keturios komandos pretenduoja į medalius. Keistai gavosi, kad jas visas sugrūdo į vieną grupę. Aišku, svarbiausia, kad ją praėjome. Pralaimėjome lygiaverčiams varžovams dėl mažų niuansų: kontrolės pametimo, teisėjavimo.

Bet pats žaidimas buvo geras ir pelnytai pasiėmėme pergales prieš bosnius bei vengrus. Nematau didelio skirtumo, ar iš grupės išeisi pirmas, ar ketvirtas. Jeigu tu nori kautis dėl medalių, turi nukauti bet kurią komandą. Kur kas geriau, kad papuolėme ne ant kokių serbų ar slovėnų, jei jie būtų kitoje grupėje“, – pozityvo nestokojo legendinis strategas.

Nuotr. FIBA

Visgi pozityvi Kurtinaičio nata pasikeitė, kuomet kalba pasisuko apie FIBA organizaciją. Šiame Europos čempionate ne vienas treneris ar žaidėjas pasisakė apie prastą turnyro organizavimą bei nedovanotinas teisėjų klaidas.

Viešai išstojo tokio ryškumo žmonės kaip Luka Dončičius, Erginas Atamanas, Jonas Valančiūnas ar prancūzų strategas Vincentas Collet, kuris po pralaimėjimo slovėnams tiesiog siuto ant teisėjų.

„Per televizorių daug ko nematai. Rungtynių metu matai vienaip, per televizorių tas situacijas matai dar kitaip. Iš trenerių pasisakymų galima spręsti, kad tikrai kažkas negerai, – sakė Kurtinaitis. – Nesu matęs tokio pikto trenerio Collet, kurį pažįstu labai daug metų ir jis yra ramybės įsikūnijimas. Bet net jis pratrūko po rungtynių su slovėnais. Manau, kad ten nėra gerai, bet nieko kito ir nesitikėjau.

FIBA yra susipykusi su Eurolyga, kuri dėl to nepriima geriausių arbitrų Europoje, švilpiančių Eurolygoje. Aš manau, kad Eurolyga yra antra pasaulyje po NBA. Ten žaidžia geriausi žaidėjai, teisėjauja geriausi Europos teisėjai. FIBA jų neįsileidžia dėl kažkokių savo ambicijų. Aš krepšinyje esu 50 metų, bet nepažįstu nė vieno teisėjo, kuris švilpia Europos čempionate. Tai atitinkamas ir jų lygis.“

Ir tai tik paviršius to, ką tinklalapiui BasketNews papasakojo FIBA valdybos nariu 1998-2002 metais buvęs Kurtinaitis. Strategas pasidalino savo patirtimi iš tų laikų, kai organizaciją 1976-2003 m. dar valdė krepšinio funkcionierius Borislavas Stankovičius ir teigia, jog dabartinė FIBA būklė yra ilgus metus besitęsiančios stagnacijos pasekmė.

Strategas taip pat pasidalino mintimis apie lemiamą Europos čempionato stadiją pasitinkančią Lietuvos rinktinę.

– Treneri, kokį įspūdį palieka būsimi Lietuvos varžovai ispanai?
– Gera komanda, bet ne tokia, kokia ji buvo prieš 10 ar 15 metų, kuomet jie turėjo Gasolį ir visą žvaigždyną priešakyje. Aišku, jie yra labai pavojinga komanda, turėjome su jais porą pasiruošimo rungtynių. Matėme, kad lengva nebus, bet Europos čempionate su niekuo nebūna lengva. Bet vis tiek, tas ispanų variantas tikrai nėra blogas. Žinome, kaip jie žaidžia. Jeigu mums pavyktų primesti savo žaidimą, būtų puiku. Manau, kad mums reikia žaisti pozicinį krepšinį, kadangi turime du bokštus – stipriausią priekinę liniją visame čempionate. Mums tas bėgimas nėra parankus, o ispanai turbūt žais taip. Jie bėga, meta, o mums tokios komandos nepatinka. Svarbiausia, kas kam pirmas sugebės primesti savo žaidimą. Jeigu sugebėsime įvaryti juos į pozicinį žaidimą, tuomet turėsime pranašumą. Kitu atveju – viskas 50 prieš 50.

– Ar ispanai mums parankus varžovas?
– Velnias žino. Turbūt ne pats parankiausias. Jie labai greiti, greitai priima sprendimus, veliasi į greitą puolimą. Pasiruošimo mačuose jie metė daug tritaškių, bet pataikymas nebuvo geras. Aišku, dabar ispanai yra pikinės formos. Labai pavojinga komanda, bet nėra neįveikiama. Mums reikia kliautis savo priekine linija. Mes tiesiog neturime kitos išeities. Turime du geriausius centrus Europoje ir jais reikia naudotis. Būtų nelogiška, jeigu pradėtume žaisti kitokiu stiliumi turėdami tokius galiūnus.

Kita problema – kaip juos išnaudoti. Visgi dabar aš nematau problemos, kuomet jie žaidžia abu viename penkete. Viskas vyksta sklandžiai. Galbūt pirmose rungtynėse turėjome kažkiek problemų. Tai grįsčiau tuo, kad iš pradžių jie negalėjo treniruotis su komanda dėl NBA taisyklių, o vėliau trūko laiko susižaisti. Jiems reikia vienas prie kito prisitrinti, bet jie turėjo laiko tai padaryti ir dabar žinome, kas yra kas. JV ir Domui nereikia tarpusavyje įrodinėti, kuris geresnis, jie žaidžia komandai.

Nuotr. FIBA

– Ar nustebino tokia lietuvių ramybė ir dominavimas paskutinėse dvejose rungtynėse?
– Manęs nenustebino. Mes lygiai kovėmės tiek su slovėnais, tiek su prancūzais, tiek su vokiečiais. Pats žaidimas buvo neblogas, todėl tos pergalės nemaža persvara prieš bosnius ir vengrus yra labai lengvai paaiškinamos. Mes esame viename lygyje su geriausiomis Europos komandomis, bet laimėti pritrūko smulkmenų. Manau, kad ir komandoje tos nuotaikos buvo kiek subjurusios, nes pralaimėti visuomet nemalonu.

Vyrai išliejo visą pyktį ir parodė, ką sugeba, todėl nuostabos man tokie rezultatai nekelia.  Gerai, kad komanda nepradėjo lūžinėti, neprasidėjo kažkokia panika. Tai byloja apie mūsų komandos psichologinį stabilumą. Vyrai morališkai tvirti, charakteriai pas visus tikrai yra, jie kovoja. Jokių net klausimų nėra, ar gerai, ar blogai jie kovoja. Jie tai daro puikiai. Vyrai kaunasi dėl kiekvieno kamuolio. Kartais pavyksta, kartais nepavyksta – visko būna. Bet viskas su mūsų rinktine gerai. 

– Jonas Valančiūnas žaidžia fantastiškai. Ar galima sakyti, kad daug kas dabar priklauso nuo jo?
– Jonas dabar žaidžia geriausią karjeros krepšinį. Tokio ryškaus lyderio Jono aš dar nesu matęs. Jis dabar yra supergalingas, maksimaliai subrendęs tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Jeigu jam pavyksta įmesti kamuolį po krepšiu – viskas yra aišku. Baudos metimai arba dėjimas iš viršaus. Nemanau, kad jis gali rungtynių metu pasikeisti. Tiek jis pats, tiek komanda žino, ką Jonas gali. Kitaip nebus, jis tokiu lygiu ir žais.

Nuotr. FIBA

– Matėme puikiai žaidžiantį Arną Butkevičių, stabdantį Džananą Musą. Kiek svarbu tokiems žaidėjams kaip Arnas ir Ignas Brazdeikis prieš atkrintamąsias įgauti pasitikėjimą?
– Yra du dalykai. Visų pirma, žaidėjai komandoje turi žinoti savo vaidmenį. Girdėjau puikų Jono Kazlausko pastebėjimą: „Dabar nėra laiko įrodinėti, kas yra geresnis, o kas blogesnis.“ Visi turi savo vaidmenis ir turi pagal juos atitinkamai daryti, kas jiems liepiama. Nėra laiko individualumams. Mums reikia bendros pergalės. Arnas puikiai žino savo vaidmenį. Jis yra gynybinis žaidėjas, duodantis energijos puolime greitose atakose. Jis nedaro nereikalingų dalykų – neieško savęs puolime be reikalo. Kai darai viską natūraliai, ką moki, tuomet automatiškai ateina rezultatas. Matėme puikų mačą prieš bosnius, kuomet jis susimetė savo metimus, davė energijos ir tai suteikė didžiulį impulsą.

Su Brazdeikiu viskas truputėlį kitaip. Jis vis dar savęs ieško. Jam yra sudėtinga, nes nėra žaidęs europinio krepšinio. Ignas, kartais nepasvėręs savo galimybių neria po krepšiu, kur stovi rankų miškas. Galbūt to nereikėtų daryti, bet jis turi tai suprasti. Bet viskas yra normalu. NBA yra daugiau erdvės ir jam lengviau nardyti po krepšiu. Čia, Europoje, viskas yra truputėlį kitaip ir jis tai turi pamatyti. Manau, kad praėjo užtektinai rungtynių. Jis viską pamatė, suvokė ir atkrintamosiose pamatysime dar kitokį Igną Brazdeikį. Jo potencialas – didžiulis. Man patinka, kaip drąsiai jis žaidžia. Lietuva neturėjo tokios rūšies žaidėjo.

 – Ar didžiausias rinktinės ginklas yra tai, jog iššauti gali bet kas?
– Tai yra pavojingiausia, ką komanda gali turėti. Žinau tai iš asmeninės patirties. Imant bosnių pavyzdį, buvo Nurkičius ir Musa – du žaidėjai, kuriuos reikėjo sustabdyti. Gynybą mes konstravome būtent aplink juos. Prieš Lietuvą to nepadarysi. Tu nežinai, kas iššaus. Tai gali padaryti Butkevičius, Brazdeikis, Jokubaitis, tie patys bokštai po krepšiu, labai užtikrintai žaidžia Grigonis. Man patinka jo dabartinė forma ir sugrįžęs taiklumas, pasitikėjimas savimi. Įveikti tokią komandą – labai sunku. Tu, kaip varžovas, gali 2-3 žaidėjus uždengti, bet kai pas lietuvius žaidžia 6-7 žmonės, kurie tau gali atnešti tiek pat taškų, yra žvėriškai sunku. Tai yra mūsų pagrindinis pranašumas, kad mes esame komanda, o ne pavieniai žaidėjai.

– Treneris Antanas Sireika po pralaimėjimo prancūzams pasakė, kad rinktinė neturi žudikų. Ar sutinkate su tokiu trenerio pasakymu?
– Visokių nuomonių yra. Galbūt rungtynių pabaigose tokio aiškumo ir trūko. Per tas trejas rungtynes pastebėjau, kad mums trūko suoliuko. Startiniam penketui palikus aikštelę pranašumas ištirpdavo. Pabaigose galbūt pasigedau ne kiek aiškaus lyderio, o aiškaus braižo, ką norime padaryti. Mače su prancūzais lemiamu metu įsitraukėme į tą greitą jų žaidimą, nors reikėjo viską daryti ramiai, kaip visuomet. Dėl to suklydome triskart paeiliui, kas mums kainavo 7 taškus. Tokiais momentais pritrūkdavo šiek tiek disciplinos ir aiškumo, bet tai yra normalu. Žaidėjai susirenka nesimatę metus laiko, turi prisiderinti vienas prie kito. Galbūt neužteko draugiškų rungtynių, o ir jos buvo su silpnesnio kalibro varžovais, viskas atrodė paprasčiau. Dabar komanda yra apsitrynusi, išgyvenusi sunkius momentus. Treneriai žino, ko tikėtis ir dabar laikas parodyti, ką galime. 

– Kurį iš mūsų rinktinės matote kaip lyderį, kuris galėtų imtis iniciatyvos būtent lemiamais momentais?
– Nežinau, ar toks žaidėjas turėtų būti, nes Lietuva pasižymi kaip komanda, ne pavieniais žaidėjais. Rungtynių pabaigas pas mus gali žaisti Grigonis. Dažniausiai rungtynių pabaigos yra žaidžiamos per gynėjus, jau nekalbu apie Jono ir Domanto pranašumus po krepšiu. Taip pat iniciatyvos lemiamu metu gali imtis Brazdeikis, ką pamatėme ir draugiškose rungtynėse prieš ispanus. Bet visgi mums nereiktų išskirti kažkokio vieno žaidėjo, kuris žaistų pabaigas. Mes neturime tokio lygio žaidėjų kaip LeBronas ar Jordanas. Taip, slovėnai turi Dončičių, bet jis yra fenomenas. Tokie gimsta kartą per 100 metų. Visos komandos negali tokio turėti. Mūsų jėga yra komandiniame žaidime ir kiekvienas žaidėjas turi stiprų charakterį bei gali patraukti lemiamais momentais.

Nuotr. Žygimantas Gedvila/BNS

– Iš kurio žaidėjo jūs asmeniškai dar tikitės daugiau atkrintamosiose?
– Nežinau. Beveik nežaidžia Žemaitis su Žukausku, bet puikiai suprantu trenerius, nes jie nenori rizikuoti. Atkrintamosios irgi nėra tas laikas, kuomet reikia kažką bandytis. Labai smagu, kaip į žaidimą įsiliejo Kuzminskas. Prieš čempionatą apskritai buvo klausimas, ar jis važiuos dėl traumos. Manau, kad čia visi labai buvo pradėję stumti ant Domanto Sabonio, kad jis galėtų daryti daugiau. Na, gal ir galėtų, bet vaikis dirba iš peties, rausiasi po krepšiu, ima kamuolius ir jo žaidimas vis gerėja. Manau, kad atkrintamosiose jau pamatysime pikinį Domantą. O šiaip visi atlieka savo funkcijas, bet kiekvienas turi neišnaudoto potencialo. Manau, kad ir Jono čia ne viršūnė. Jis gali dar geriau.

– Ar sutinkate, kad taip užsigrūdinę dabar Lietuvos rinktinė gali nugalėti bet ką?
– Sutinku. Mes esame labai gerai užgrūdinti. Kaip sakoma: „Už vieną muštą duoda 10 nemuštų.“ Ką turiu omenyje, kad tie pralaimėjimai, jeigu jie tavęs nesulaužo, tai užgrūdina. Mes šiuo atveju jau įgijome dramblio odą, fiziškumo ir talento turime pakankamai. Palaikymas iš fanų yra fantastinis. Mačiau per televiziją, kad tūkstantinės minios renkasi į arenas. Turime viską, kad pasiektume pergalę.

– Kiek džiugu, jog vyrai nepalūžo?
– Čia yra didelės komandos požymis, pasitikėjimas savimi nesėkmės atveju. Lengva buriuoti, kai yra štilis, bet kai reikia buriuoti, kuomet didelės bangos, yra sudėtinga. Jie sėkmingai perėjo audrą, garbė ir šlovė jiems.

– Kokiame psichologiniame pakilime yra rinktinė?
– Pasitikėjimas konkrečiai grįžo. Jeigu buvo kažkokių dvejonių po pirmų trijų pralaimėjimų, tai dabar matome visai kitą vaizdą. Aš jų asmeniškai apie savijautą neklausinėju, bet matau, kad viską daro užtikrintai, nedvejoja. Tai rodo didžiulį pasitikėjimą. 

– Jūsų akimis, kiek arti rinktinė yra formos piko?
– Sunku pasakyti, bet manau, kad ji yra šalia viršūnės. Aš manau, kad dabar esame labai geros formos, o tobulėjimui ribų nėra. Jau geriau nekaip pradėti, bet gerinti žaidimą čempionatui įsibėgėjus, ką mes ir darome. Su kiekvienomis rungtynėmis yra dar daugiau atsakomybės, nes ateina lemiamos kovos. Kartais būna, kad tu gerai pradedi, bet nenueini toli. Manau, kad pikinę formą pagauname laiku. 

– Žvelgiant į visas čempionato komandas, kuri iš jų palieka geriausią įspūdį?
– Tvarkos ir disciplinos atžvilgiu man labai imponuoja serbai. Jeigu kalbame apie individualų meistriškumą ir savo galimybių supratimą, išskirčiau slovėnus. Jie brangina kamuolį, seka žaidimo tempą, kiek liko laiko. Jie yra įsigilinę į visas detales, o Dončičius su Dragičiumi puikiai valdo komandą. Taip pat labai neblogą įspūdį paliko Ukraina. Man labai patiko, kaip tvarkingai jie žaidžia.

Bet visgi labiausiai iš visų išsiskiria serbai. Prieš čempionatą buvo labai daug kalbų, kad jie atsisakė Teodosičiaus, bet Pešičius padarė komandą pagal save, paaukodamas žvaigždę, kuri nori daug imtis ant savęs, ir tai veikia. Komanda žaidžia disciplinuotą krepšinį, viską daro kartu. Mes žinome, kad su Teodosičiumi reikia pavargti, kad jam kažką paaiškintum. Jis labiau toks laisvas agentas. Prieš čempionatą sakiau, kad prancūzai turėtų laimėti auksą, bet yra labai daug komandų. Graikai žaidžia puikiai. Labai sunku pasakyti, kas laimės.

Nuotr. FIBA

– Per čempionatą buvo išreikšta labai daug nepasitenkinimo teisėjų darbu. Kaip jūs tai vertinate?
– Europos čempionate žaidžia virš 40 NBA žaidėjų, beveik visi kiti rungtyniauja Eurolygoje. Lygis yra nepaprastai aukštas. Bet teisėjai paimti iš Maltos, Kipro. Teisėjų lygis neatitinka žaidėjų lygio, todėl tai, kad FIBA pykstasi su Eurolyga, iššaukia tokį nepasitenkinimą. Aš prisimenu Neveno Spahijos pasakymą, kuomet jis vadovavo Kroatijos rinktinei prieš 10 metų: „Niekada netreniruosiu komandos FIBA rengiamuose turnyruose.“ Pamenu, jog kroatams rungtynes labai nuteisėjavo. Tos bėdos tęsiasi ne vienerius metus.

– Ar nemanote, jog po tokio čempionato didžiausios žvaigždės gali pradėti atsisakinėti dalyvauti FIBA turnyruose?
– Nemanau, kad juos išgąsdinsi. FIBA tai pati padarė su savo langais. Jie nenori, kad žaistų geriausi pasaulio krepšininkai. Jie nenori, kad žaistų geriausios pasaulio komandos. Jie apribojo Europos komandų dalyvavimą pasaulio čempionatuose, olimpiadose, dalina kelialapius Okeanijai, Azijai ir kitiems ne krepšinio kontinentams. Tuose turnyruose žaidžia ne stipriausios rinktinės, o padaroma kažkokia netikra lygybė. Čia yra Borislavo Stankovičiaus palikimas (kuris vadovavo FIBA nuo 1976 m. iki 2003 m. – Red. Past). Jie nenori, kad geriausi teisėjai teisėjautų.

Jeigu visos Europos komandos susimokytų ir pasakytų: „Mes nežaisime Europos čempionate, kol neįvyks kažkokie pakeitimai.“ Tada galbūt ir kažkas pasikeistų, bet čia yra nerealu. O kad neatvažiuos Eurolygos ar NBA žaidėjai į FIBA turnyrus, vadovams neskauda galvos. Jie ir padarė tuos langus, kad neatvažiuotų, o vėliau pradeda kažkokias savo sapaliones, kad jie duoda šansus silpnesniems žaidėjams. Aišku, gali duobkasiui duoti šansą, elektrikui, bet mes norime matyti stipriausius pasaulio žaidėjus, geriausius pasaulio teisėjus ir aukščiausio lygio krepšinį. FIBA to nenori. Aš gi pats dirbau FIBA, ketverius metus buvau valdybos narys. Žinau, kaip ten viskas vyksta. Niekas ten nevyksta. Sėdi krūva senių, kurie nieko neveikia, didinasi savo biudžetą, surengia kažkokio lygio varžybas ir toliau vegetuoja. 

Nuotr. Imago images – Scanpix

– Kokį įspūdį paliko tie ketveri metai FIBA?
– Atsakymas toks, kad daugiau nedirbu (juokiasi). Ko negali pakeisti, su tuo privalai susitaikyti. Aš susitaikyti negalėjau, tai nedirbu. 

– Ką turite omenyje sakydamas, jog dabartinė FIBA kokybė yra Borislavo Stankovičiaus palikimas?
– Aš atsimenu, kaip mes atskėlėme FIBA Europą nuo FIBA pasaulio, nes anksčiau buvo FIBA Okeanija, FIBA Afrika, FIBA Amerika ir FIBA pasaulis. Europa neturėjo atskiro juridinio vieneto. Mes nusprendėme, jog reikia Europai turėti atskirą FIBA. Tuo metu generalinis sekretorius buvo Stankovičius, o visų padalinių prezidentais statydavo savo marionetes ir viską laikydavo savo rankose. Kai pagaliau Europa atsiskyrė nuo pasaulio, Stankovičius nebeturėjo jokių galių Europoje. Tai jis iš keršto sumažino garantuotų Europos rinktinių vietų skaičių ir pradėjo dalinti vietas kitiems kontinentams. Dabar turime rezultatą, kad pasaulio čempionatas ir olimpiada yra silpnesni už Europos čempionatą, nes ten žaidžia visokios antrarūšės rinktinės, laimėjusios nepajėgias atrankas, o mums reikia muštis su pačiais geriausiais. Dėl to tokių komandų kaip Lietuva ar Kroatija ir nebūna olimpiadoje.

Buvo ir kitų nešvarių darbų. Mes turbūt pamename 1995-ųjų Europos čempionatą su Jugoslavija. Tie dalykai buvo daromi per Stankovičių. Vėliau mačiau, kaip jie dirba. Kabinete užsidaro, patys skirsto, kuriai šaliai duoti čempionatą. Jiems nesvarbu valdybos nuomonė. Mes su vienu teisėju norėjome įvesti pakeitimus į FIBA krepšinį, kad likus 2 minutėms būtų stabdomas rungtynių laikas. Šitą dalyką jie priėmė jau mums pasitraukus, nors aktyviai siūlėme dar būdami ten. Atsimenu, vienas valdybos narys po vieno posėdžio pasakė: „Aš jau 29 metus čia sėdžiu ir viską priimdavome vienbalsiai, o čia Kurtinaitis su Vassilakopoulos ir Kuzinu nuolat mums prieštarauja. Jie nori kažkokių naujovių, viskas čia gerai.“

Mes išėjome, bet niekas nepasikeitė, o kad kažkas pasikeistų, turi išeiti daug žmonių. Juos turi pakeisti šviesūs, jauni žmonės, be asmeninių tikslų ir ambicijų. Kai yra asmeniniai norai, matome, kas darosi. Bet kol kas atrodo, kad naujų vėjų niekas neįnešė ir neįneš. Metai iš metų vyksta švogerizmas, o iškratyti tą seną sistemą nėra taip paprasta.



Komentarai:

haha, niekaip nenustoja dėjuot dėl FIBA :D
2022-09-09
-1
Atsakyti
Anonimas
Fiba seka korumpuotos Fifa pavyzdziu. Pamenu 2002ais tempe Japonija ir Koreja kuo toliau i pergales kad Azijoj ziurovu atsirastu. Paziurekit kur rengia: 2018 ruskyne, 2022 katare kur zuvo daug darbuotoju dirbdami vergo salygose. Bet kaip visada daugumai ziurovu pofik ir rinktines bijotu boikotuoti kad nesupyktu fanai. Tai niekas toliau nieko nedarys, o fiba irgi merdes su savo projekteliu linksmindami indonezijos ar malio salies babajus pasikviesdami harlem globetrotters lygio teisejus ir sekretoriata kur nzn ka paspausti.
2022-09-09
+12
Atsakyti
fiba
Prisikarksejo dabar kaip ir pries olimpiada su del ispanu,Kurtinaicio Wolves zaidzia viename is fiba organizuojamu turnyru,tad is teiseju maloniu nesulauks
2022-09-09
+5
Atsakyti
A.
ai, ir vilkai cia komentuoja.:) na, galetu nrt kokį firminį viaukima isivesti i komentarus.:)
2022-09-09
+1
Atsakyti
A.
fainas interviu. Kurtis dabar šneka brandžiausiai kiek reko girdėti ar jo interviu skaityti. jauciasi išmintis, atsina tikėjimas tokiu (treneriu) ar zmogumi.
2022-09-09
+8
Atsakyti
Lordas
vietoj Kazio turejo buti Kurtis ,bet svogriu klanai padare savo.su rinktine ,kaip ir issirutuliavom ir dabar toli nueisim,tikiuosi kad ir cempionais tapsime labai realu,bet Zalgiris su Kaziu tures oi daug problemu,ko tikrai nelinkeciau
2022-09-09
+4
Atsakyti
Anonimas
lanai patinka visada Kurcio pasisakymai,gaila kad jo del neaiskiu priezasciu nepasikviete Zalgiris ,tai treneris is didziosios raides,k aš ip ir buvo superinis zaidejas,niekad nevynioja zodziu i vata,paprasciausiai nepasiseke jam su trenerio pradzios karjiera ir neteisingai huvo nuvertintas,sekmes jam
2022-09-09
+12
Atsakyti
Duot plaktuka ir viniu...
Del neaiskiu :) Kiek tau metu vaikas?
2022-09-09
+5
Atsakyti
įdomu kur sitas aštrumas buvo dinges chimkuose
2022-09-09
+7
Atsakyti
Grapikas
Borislavas Stankovicius.. 1995 prie finalo baigties prikises nagus
2022-09-09
+14
Atsakyti
eee
nuskambėjo tas "iškratyti", lyg kokį rudą ir smirdantį :)))
2022-09-09
-1
Atsakyti
Jonas
kaip visada įdomus Rimo interviu!
2022-09-09
+14
Atsakyti
bet gerai pasnekejo, saunuolis. sutinku, as sakau, be europos komandu yra tik jav, australija ir galbut argentina. visa kita world cup ir olimpiadoje yra antraruses komandos, kurios uzima geru europos komandu vietas.
2022-09-09
+15
Atsakyti
nuo tos vietos kur jis kliedi apie zaidima bokstais toliau neskaiciau nes geresnes dovanos ispanams nei toks nuspejamas zaidimas negali but.
2022-09-09
-6
Atsakyti
eee
Jei nepastebėjai, jau du kartus įveikėm ispanus su bokštais, negerai, netinka?
2022-09-09
-12
Atsakyti
Aldona
Kai buvau jauna, normaliai su juo kvasindavom.
2022-09-09
+10
Atsakyti
tai dabar jauciu su antanu varot?
2022-09-09
+12
Atsakyti
Antanas
alko.holiko pez.alai
2022-09-09
-10
Atsakyti
su aldona jau susipylete bambaliu?
2022-09-09
+6
Atsakyti
Rimo klausyt visada įdomu, bet kai piktas tai išvis tobula
2022-09-09
+6
Atsakyti
Anonimas
Gali duoti šansą duobkasiui ir elektrikui :D
2022-09-09
+12
Atsakyti
Nu blecha ant galo labai stipriai pasisakyta. Labai patinka atviras Kurtis. Europoje reikia daugiau krepšinio veidų tokių atvirų pasisakymu.
2022-09-09
+24
Atsakyti
Anonimas
"Aš gi pats dirbau FIBA, ketverius metus buvau valdybos narys. Žinau, kaip ten viskas vyksta. Niekas ten nevyksta. Sėdi krūva senių, kurie nieko neveikia, didinasi savo biudžetą, surengia kažkokio lygio varžybas ir toliau vegetuoja." - respectas Rimui kad sneka tiesiai apie lopus is FIBA
2022-09-09
+22
Atsakyti
Jo
kaip visada kurtis puikiai! galėjo ramiai sau sėdėti toj valdyboj dar ne vienerius metus
2022-09-09
+21
Atsakyti
Anonimas
galejo ramiai sedeti bet matyt buvo neramus tai ir ismete
2022-09-09
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 29

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.