Artėjant aštuntfinaliui – Maksvyčio nerimas dėl pergalių prieš Ispaniją

Jonas Miklovas
BasketNews vyr. redaktorius iš Berlyno (Vokietija)
2022-09-10 00:19

Kazys Maksvytis nerimauja, kad du pergalingi mačai su Ispanija gali atpalaiduoti rinktinę, todėl Lietuvos trenerių štabas prieš artėjantį aštuntfinalį stengiasi pagąsdinti auklėtinius.

Kazys Maksvytis rinktinės poste pasitinką savo rimčiausią iššūkį – aštuntfinalyje Lietuvai nebėra vietos klaidoms, o priešakyje laukia varžovė Ispanija.

Nors šią vasarą Lietuva pasiruošime dukart pranoko ispanus, tačiau dabar artėja visai kitokios svarbos rungtynės.

Maksvytis po penktadienio treniruotės Berlyne žurnalistus pasitiko su šypsena veide, tačiau atskleidė, kad viduje nesijaučia ramus.

„Apsimestinis ramumas, – šypsodamasis kalbą pradėjo Maksvytis. – Žaidžiame su Ispanija. Ispanija visada yra Ispanija. Kitas dalykas, kai reikia trečią kartą žaisti prieš komandą, prieš kurią dukart laimėjome. Bandome komandą pagąsdinti, kad jie neatsipalaiduotų. Yra sunku triskart įveikti Ispaniją. Ten geri treneriai ir žaidėjai. Esame susifokusavę ir laukiame rungtynių.“

– Kaip psichologiškai komandą paveiks tos dvi pergalės draugiškose rungtynėse?
– Tikiuosi, kad nepaveiks. Nėra labai geras dalykas žaisti su ta pačia komanda triskart iš eilės. Tuo labiau, kai laimi. Kažkada tas pralaimėjimas ateina. Tikiuosi, kad jis neateis trečiosiose rungtynėse.

– Kaip bandote žaidėjus išgąsdinti?
– Gąsdiname, kad Vilniuje sužaidėme beveik lygiai. Jie žaidė be Hernangomezo ir Rudy Fernandezo, todėl turime žaisti žymiai geriau, nes jie dabar bus stipresni. Tokiomis ir panašiomis priemonėmis.

– Ar ispanai turi vieną iš lygesnių sudėčių čempionate, nes suolas gana ilgas?
– Tokia sukurta trenerio atmosfera, pas juos visi žaidžia po 20 minučių, aukojasi dėl komandos, daug kontaktinių situacijų gynyboje. Nustebino tai, kad jie viena mažiausiai atakų darančių komandų. Tai reiškia, kad nepavykus pigiems taškams, jie ilgai žaidžia derinius. Su jais reikės kantriai ir iki pat galo gintis. Be abejo, viena geriausiai dėl atšokusių kamuolių kovojanti komanda. Bus labai svarbu susitvarkyti su antraisiais šansais.

– Ar pagrindinis gynybos akcentas bus Lorenzo Browno ir Willy Hernangomezo žaidimo du prieš du stabdymas?
– Vienas iš akcentų bus tas. Mes jam šiandien (penktadienį) skyrėme dėmesį.

– Sėkmingai suveikė Domanto Sabonio pastatymas prieš Jusufą Nurkičių. Ar rytoj statysite Sabonį prieš Willy Hernangomezą?
– Turime visokių variantų. Ispanai kartais žaidžia su dviem nemetančiais aukštaūgiais. Tada jie turi specifinį išsidėstymą. Kai Juanas Hernangomezas žaidžia su metančiu aukštaūgiu, tada jie turi kitą išsidėstymą. Bandysime ir mes reaguoti. Gali būti vienas iš variantų ir Sabonis.

– Ar Arnas Butkevičius yra geriausias variantas gynyboje prieš Browną?
– Ir Butkevičius, ir Rokas Jokubaitis tikrai neblogai gynėsi. Tas pats Ignas Brazdeikis duos fiziškumą.

– Sergio Scariolo sakė, kad jų komanda pasiekė daugiau nei buvo prognozuota. Ar jie yra savo rėmuose su pirma A grupės vieta?
– Nemanau, jie pasiekė tą, ką ir galėjo pasiekti šioje grupėje. Manau, kad ir jūs sutiksite, kad mūsų grupė – labai sunki. Kiek teko žiūrėti kitų grupių rungtynių, tai jos nusileidžia tiek fiziškumu, tiek komandų žvaigždėmis. Tikiuosi, kad ši tendencija pasitvirtins ir mūsų grupės komanda nugalės jų grupės komandą.

– Ar yra skirtumas Ispanijos žaidime tarp dabar ir pasiruošimo?
– Didelių skirtumų nėra. Praktiškai tie patys žmonės. Jie pakvietė tik vieną žmogų, kuris pakeitė Sergio Lullą. Tai gynybinio stiliaus įžaidėjas (Alberto) Diazas. Praktiškai tie patys žaidėjai, su kuriais žaidėme.

– O pats žaidimas?
– Tas pats žaidimas. Ta pati koncepcija – ilgos atakos, puolime atkovoti kamuoliai.

– Rokas Jokubaitis anksčiau sakė, kad ispanai turėtų mūsų bijoti. Ar šiandien prigąsdinote jį, kad dabar jau kitaip kalba?
– Yra blogai, jei Rokas taip galvoja. Yra blogai. Reikės papildomai su Roku (pakalbėti). Naujos rungtynės – nauja istorija, todėl niekas nieko nebijo. Vienerios rungtynės, per kurias pralaimėtojas iškris. Jeigu išeisime galvodami, kad ispanai mūsų bijo ir pasiduoda, tai mes pralaimėsime tas rungtynes. Turime labai rimtai į tai pažvelgti ir pasiimti pergalę.

– Ar nekelia nerimo, kad ispanai turi ilgesnį suolą lygiaverčių žaidėjų, o mes to neturime?
– Ne, ypatingai dabar, kai dabartiniame formate žaidžiame kas tris dienas. Blogiausiu atveju galime ir lyderius šiek tiek ilgiau palaikyti. Kai yra atkrintamosios, aš neįsivaizduoju, kaip galima visiems paskirstyti po 15-20 minučių. Vis tiek reikia palaikyti rungtynių ritmą. Keitimai palaiko intensyvumą, bet išmuša rungtynių ritmą. Su šituo reikia labai atsargiai.

Mariaus Grigonio komentaras:



Komentarai:

Seksas Pažintys: nemokamos, anoniminės, greitos. Galite įsitikinti patys, čia yra nuoroda]]]--- https://vk.sv/zex
2022-09-10
+9
Atsakyti
V+V Vilnius
mes su Antanu ziuresim pas mane
2022-09-10
-2
Atsakyti
dar prasident cempionatui sakiau, kad ispanai bus finale ir nuomones nekeiciu. Ispanus visi nuvertino ir per pasaulio cempa, bet auksas ju. Dabar ir vel visi nuvertina ispanus 😁
2022-09-10
+7
Atsakyti
stasy, eik kur nesueina
2022-09-10
+8
Atsakyti
Anonimas
kad ruostu komanda pergalei tai jis gasdina treneris tai ka sa zinau todel ir turime tokius rezultatus
2022-09-10
+2
Atsakyti
sigis
Per plauka isejo is grupes, tai jau pries ispanus atsipalaidave ? Kas cia per xuinia ? Jokubaitis ne apie baimes tegu sneka, o gavoja kaip Browna sulaikyti. Nes draugiskose Brownas puldamas Jokubaicio net nepastebedavo. Ir dar,- klaidinga galvoti,kad ispanai zais su ilgu suolu. Cia playofai. Tas pats Brownas gali suzaisti kad ir visas 40 min.
2022-09-10
+14
Atsakyti
nieko cia gasdinti nereikia, juk visi sitie krepsininkai profesionalai. prisigalvoja visokiu gasdinimu, atrodo lygtai neturetu patys suprasti ka daryti ir ko nedaryti . kazkoks vaiku darzelis
2022-09-10
+5
Atsakyti
kur noras tapti cempionais? kur varzovu vertinimas bet tikejimas kad esam geresni ir ta irodysim aikstej? na o kas del rungtyniu, viskas priklausys nuo musu gyneju-jei jie suzais, pergale bus musu.
2022-09-10
+31
Atsakyti
V+V Vilnius
berniukai kur jus ?
2022-09-10
+1
Atsakyti
Tritaskiu valdovas
Bus bailiu rungtynes,iseis visi i aikste ir bijos vieni kitu,slapstysis uz krepsio,po atsarginiu suoliukais,dangstysis galvas ranksluosciais,kad nieko nematytu,atsitupe prakaituos ir stenes,visus apims ta nepaaiskinama baime,vienu zodziu,rungtynes baigsis 0:0
2022-09-10
+6
Atsakyti
juodis
Pats kalc, reikieja prap*st
2022-09-10
-2
Atsakyti
Klajoklis
kad jau taip bijot ispanų, tai siūlau gynybinę taktiką: puolime palikti Lekavičių, kuris meta nuo vidurio linijos ir skubiai grįžta į bynybą. Kiti lieka po savo krepšiu.
2022-09-10
+8
Atsakyti
Sardelė
makštyti, būk vyras ir baik verkt!🤘
2022-09-10
+6
Atsakyti
Anonimas
kazys nerimauja tai turbut vel visas sudrekes
2022-09-10
-8
Atsakyti
cia tokie visi uztikrinti, ar tik nebus pliuchos.
2022-09-10
-2
Atsakyti
Anonimas
Krepsinininkai ant tiek kvaili,kad tokiose rungtynese galetu atsipalaiduoti,Kazimieras jau iesko kaip pasiteisint jeigu pralaimetu,tipo krepsinininkai kalti ne as!
2022-09-10
+2
Atsakyti
is vis maziau reikia kreipt demesio kas ten ka sneka, nes visi ta pati sakys, kad varzovai stiprus ir t.t, Atamanas nebent gali sau leist sneket beleka 😀
2022-09-10
+11
Atsakyti
Anonimas
Komandoj ir taip su psichologija ne kazka, ir dar treneris nori dadet sakydamas interviu kad nerimauja. Uztenka tiesiog pagirt varzovus.
2022-09-10
+2
Atsakyti
krc vienas kito bijo su sergio, nu idomu idomu bus.
2022-09-10
+16
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 20

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.