Ar natūralizacija – Lietuvos krepšinio išeitis? (BN+ Q&A)

2022-09-11 16:36

Po Lietuvos rinktinės pasitraukimo iš Europos čempionato, Donatas Urbonas ir Jonas Miklovas atsakė į BN+ prenumeratorių klausimus tiesiogiai iš Berlyno.

Temos:

  • Kaip atrodo čempionatas iškritus Lietuvos rinktinei? (0:00);
  • Matant Browno pavyzdį, ar nereiktų Lietuvai ieškotis pagalbos kitoje šalyje? (6:14);
  • Apie trūkumus gynyboje (18:35);
  • Apie pamoką Jokubaičiui (23:22);
  • Apie žurnalistų šabloninius klausimus (27:52);
  • Ar žurnalistai užliūliavo rinktinę? (34:35);
  • Ar čia pamatėme tikrąjį Maksvyčio lygį? (35:51);
  • Ar pagal rezultatą gali vertinti procesą? (42:15);
  • Ar Sabonio ir Valančiūno žaidimą kartu reiktų pamiršti? (53:31);
  • Apie federacijų indėlį auginant talentus (54:08);
  • Ar čempionatas pakeitė požiūrį į Kuzminską? (56:35);
  • Ar pralaimėjimai atbaidys žaidėjus nuo rinktinės? (58:55);
  • Kas buvo šios rinktinės lyderis? (59:39);
  • Kas mums toliau? (1:03:33).

 



Komentarai:

realiai, tai yra lygiai toks pat cempionatas, kaip 2003. Macas butu nepataikes is aikstes krasto nuo lentos, butu taip pat baigesi. toks trumpas turnyras, nesusideliojo kortos tiesiog. butume pasieme slovenus pirmam mace, butume su vejeliu nueje. kaip tie visi analizatoriai tiek cempionatu mate nesupranta dar. viskas juk nuo emocijos priklauso. arba tu ant bangos arba ne.
2022-09-14
-7
Atsakyti
LKF keldama triukšmą dėl teisėjų kokybės EČ, tuo pačiu turėtų kelti ir viešą diskusiją, į ją įtraukdami ir kitas adekvačias valstybes, kad natūralizacijos procesas rinktinėse būtų sureguliuotas taip, jog nebūtų taip paprasta nusipirkti naują slovėną, ispaną ir t.t. pagal norimą poziciją. Visiškai pritariu Donatui, kad tai iškreipia pačią rinktinių idėją ir neatspindi tikrojo šalių pajėgumo. Jei klubiniame krepšinyje viską sprendžia pinigai ir kokie rusai ar turkai viską kas juda gali supirkti ir dominuoti, tai rinktinių krepšinyje tie bėdžiai, tokie kaip mes, turi turėti galimybę parodyti koks jų krepšinis realiai yra. Daug kur yra taip, jog stipraus klubo šalis neturi, bet turi nemažai po pasaulį išsibarsčiusių žaidėjų ir rinktinių krepšinis yra būtent tai, kas leistų pademonstruoti ir didžiuotis tuo ką šalis turi užauginusi. Ir atvirkščiaii - jei tokie kaip ispanai po savo fantastinės kartos nuėjimo neturi kuo lygiavertiškai pakeisti, tai nieko baisaus, jei kurį laiką ispanai pabus pavėsyje kol užsiaugins kažką padoraus. Labai abejoju, kad Fiba kažką darys, nes gi visokios žemiau vidurkio rinktinės su legionu tampa labiau konkurencingos grandams, nesvarbu, kad tai neatspindi tikrojo šalių pajėgumo. Kitaip tariant - pinigai, gaunami iš tokio, kad ir neskanaus produkto, nekvepia. Aš siūlau: 1. kelias naturalizuoti neturėtų būti užkirstas, nes vistik gyvename globaliame pasaulyje, bet natūralizuojamas žaidėjas turėtų būti tos šalies kilmės (iki tam tikro lygio) arba toje šalyje pragyvenęs ir pražaidęs tos šalies čempionate x metų; 2. treneriams taikoma ta pati taisyklė; 3. neturinčių kilmės iš tos šalies žaidėjų / trenerių galėtų būti ne daugiau, nei 1 komandoje, turinčių kilmę - neribojant.
2022-09-12
+5
Atsakyti
audio nebus ?
2022-09-12
-2
Atsakyti
Vyrai lošia 3x3 dėl 3čios vietos Europos taurėj, junkit FIBA 3x3 per YouTube ir palaikom vyrus!!!
2022-09-11
+2
Atsakyti
paklausiau iraso,neisejo live.Niu pagarba vyrai.Visi esam zmones su emocijom ir visa kita,isivaizduoju,kaip sunku emociskai tiesiogiai pravest laida.Visi mes mylim ta kaši,cia musu laime ir prakeikimas,bet be jo musu niekas neisivaizduoja pasauli.Tai davai komentatoriai prie teliku ir telefonu,niu bukim blyn labiau pozityvus,o problemas palikim sprest tie kas turi atsakomybe ta daryt...
2022-09-11
-5
Atsakyti
*Pastaba. Čia Kazio antras feilas per puse metų- pirmas buvo su žalgirio dar nė vienas treneris nepasiekė tokio dugno kaip 3ioji vieta lkl su žalgiriu.
2022-09-11
+6
Atsakyti
jus rimtai ? rinktinės liko 15 -ta europoj ... kazys nevaldė komandos atrodė konkrečiai neparuošta , gynyba tragiška,o tu žaidi dviem lėtais bokštais.... su visa meile kazyu gal užteks. lyginant adomaičio rinktine žaidė lygiai su elitinėm australija ir prancuzija daug stipresne nei dabar kurios toli dar keliavo pasaulio cempe .dabar vargstam su visais ...
2022-09-11
-9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.