Mačo su „Real“ laukiantis Ulanovas: „Tai bus iššūkis mums visiems“

2022-09-13 15:03

Kauno „Žalgiris“ draugiškame turnyre Ispanijoje šiandien 21.30 val. susitiks su Madrido „Real“.

Draugišką trijų komandų turnyrą Andalūzijos regiono Antekeros mieste pirmadienio vakarą pergale prieš Malagos „Unicaja“ klubą pradėję žalgiriečiai antradienio vakarą dėl turnyro nugalėtojų vardo kovos su Madrido „Real“ krepšininkais.

Gintaro Krapiko treniruojamiems žalgiriečiams tai kartu bus ir paskutinis mačas treniruočių stovykloje Ispanijoje. Rungtynių dienos ryte „Žalgirio“ žaidėjai surengė lengvą treniruotę, o jau nuo 21.30 val. (Lietuvos laiku) stos į dvikovą su „Real“. 

„Mažai pailsėjome. Dabar, apskritai, tokia pasiruošimo stadija, kai kojos yra sunkios. Tai buvo matyti ir vakar – prametėme daug laisvų metimų, prametė ir tie, kurie turi mesti, metimai buvo trumpi, kojos buvo sunkios, – kalbėjo Edgaras Ulanovas. – Dabar tokia stadija. Aišku, nedėkinga situacija, kad reikia žaisti dvi dienas iš eilės, bet nėra, ką daryti, mes to laukėme. Laimėjome prieš Malagos klubą, gerą komandą, norime laimėti ir šiandien, kad ikisezoninis etapas tęstųsi be pralaimėjimų.“

Pergalė prieš „Unicaja“ klubą žalgiriečiams buvo ketvirtoji iš eilės ikisezoninių rungtynių cikle. Tiesa, „Žalgirio“ kapitonas aiškino, kad žaidimo kreivė gali kisti prie komandos prisijungus Europos čempionate kovojusiems likusiems žalgiriečiams.

„Vėl atvyks iš rinktinės grįžę žaidėjai, todėl reiks dėlioti dalykus iš naujo. Dabar sunku pasakyti. Dabar viskas gerėja, bet dar turime, kur tobulėti“, – aiškino komandos kapitonas.

Dvikovoje prieš „Žalgirį“ Madrido klubas išrikiuos sudėtį, kurioje nebus savo šalių rinktinėse kovojančių ar traumuotų žaidėjų, o iš pagrindinės sudėties žaidėjų komandai turnyre Antekeroje atstovauja Sergio Rodriguezas, Walteris Tavaresas, Petras Cornelie, Džananas Musa ir Fabienas Causeur.

Nepaisant nemažos dalies trūkstamų žaidėjų „Real“ sudėtyje, Ulanovas tikisi itin rimtos kovos.

„Gynyba bus svarbiausias faktorius, be jokios abejonės. Aišku, jie neturi pilnos sudėties, penki žmonės yra pagrindinės rotacijos žaidėjai, bet jie darė didžiausius skaičius dvikovoje su Malagos ekipa. Juos reikės stengti atkirsti, suprantame, kad tai geri, aukštos klasės žaidėjai. Bus geras iššūkis mus visiems“, – tikino puolėjas.

Pirmadienio vakarą nedidelėje Antekeros arenoje dvikovoje su „Unicaja“ kauniečius palaikė ir grupelė Lietuvos sirgalių. Komandos kapitonas džiaugėsi tribūnose matytu palaikymu.

„Visada malonu ir smagu. Dar pasiruošimas sezonui tik vyksta, bet ir dabar jau sulaukėme palaikymo. Su nekantrumu laukiame ir oficialios dalies, kai galėsime susitikti su dar daugiau sirgalių“, – džiaugėsi Ulanovas.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.