Po širdį veriančio pralaimėjimo – vyriškas Dončičiaus poelgis

Jonas Miklovas
BasketNews vyr. redaktorius iš Berlyno (Vokietija)
2022-09-15 15:04

Skirtingai nei kitos ryškiausios Europos čempionato žvaigždės, Luka Dončičius po pralaimėjimo atėjo į spaudos konferenciją ir prisiėmė kaltę.

Luka Dončičius daug skundėsi. Jis taip dažnai ginčydavosi su teisėjais, kad neretai nespėdavo į gynybą. Bėgdamas į puolimą ar gynybą, jis nuolat vyrukus pilkomis uniformomis nužvelgdavo veriančiu žvilgsniu.

O pečių gūžtelėjimų šių metų Europos čempionate iš Lukos buvo tiek daug, jog atrodė, kad net daugiau nei jo pataikytų tritaškių.

Tačiau Luka buvo pirmasis, kuris po Slovėnijos pralaimėjimo ketvirtfinalyje nuėjo pasveikinti Lenkijos krepšininkų. Dončičius stipriai šveitė kamuolį į šoną ir patraukė link Mateušo Ponitkos, Lenkijos rinktinės kapitono.

Fotogalerija

Neįtikėtina, bet rungtynėse, kuriose žvaigždė turėjo būti Dončičius, Ponitka tapo pagrindiniu aktoriumi. Jis surinko 26 taškus, 16 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų, taip atlikdamas tik ketvirtą trigubą dublį Europos čempionatų istorijoje.

Dončičius patraukė tiesiai link Ponitkos ir tvirtai jį apkabino. Tuomet jis pasveikino visus kitus Lenkijos krepšininkus, o jo pavyzdžiu pasekė kiti slovėnai.

Po keliolikos minučių Luka pasirodė spaudos konferencijoje, o tai beveik prilygo staigmenai.

Šiame Europos čempionate trys didžiausios žvaigždės, Luka Dončičius, Giannis Antetokounmpo ir Nikola Jokičius, buvo beveik nepasiekiamos žiniasklaidai.

Jokičius nė karto, net po sensacingo pralaimėjimo aštuntfinalyje, nebendravo su Serbijos ar kitų šalių žiniasklaida.

Antetokounmpo tai padarė kartą, kai atėjo į spaudos konferenciją po rungtynių grupių etape Milane. Po šokiruojančio Graikijos pralaimėjimo ketvirtfinalyje jis nebendravo su žiniasklaida nei pokalbių zonoje šalia aikštelės, nei spaudos konferencijoje.

Dončičius, palyginti su Jokičiumi ir Antetokounmpo, buvo labiau pasiekiamas. Jis du kartus bendravo su žurnalistais po rungtynių ir kartą – treniruotėje.

Dabar jis vėl parodė pagarbą žiniasklaidai, kai atėjo į spaudos konferenciją po skaudaus pralaimėjimo ketvirtfinalyje.

Spaudos konferencijoje visada dalyvauja komandos vyriausiasis treneris ir vienas žaidėjas pasirinktinai. Kuris, nusprendžia pati komanda, ir FIBA tam įtakos neturi. Taigi, šiuo atveju Dončičius nusprendė ateiti pats.

Ir atėjęs jis pasirodė kaip vyras. Luka prisiėmė atsakomybę, nepasakė nė žodžio apie teisėjus ir net nesureikšmino savo traumų.

„Nebuvau 100 proc. pasiruošęs, trečiajame kėlinyje man buvo suleisti nuskausminamieji. Šį Europos čempionatą turėjau žaisti tvarkydamasis su daug dalykų, bet tai nėra pralaimėjimo priežastis. Šiandien žaidžiau tragiškai, nuvyliau komandą ir visą šalį, kuri mus palaiko. Aš prisiimu atsakomybę. Turiu peržiūrėti šias rungtynes ir būti geresnis“, – sakė Dončičius.

„Sveikinimai Lenkijai, – tęsė Luka. – Jie sužaidė nuostabias rungtynes ​​nuo pirmos minutės iki pabaigos. Tai didelis jų pasiekimas. Mes į rungtynes įėjome ne taip, kaip norėjome. Energijos nebuvo. Grįžome, bet Lenkija kovojo toliau. Linkėjimai Lenkijai.“

Niekas nesitikėjo, kad Europos čempionės titulą ginanti Slovėnija iškris ketvirtfinalyje. Tačiau galėjai jausti, kad kažkas su šia komanda truputį negerai.

Galbūt tai buvo dėl to, kad Luka Dončičius nebuvo 100% sveikas. Jis vidutiniškai pelnydavo po 26 taškus, atkovodavo po 7,7 kamuolio ir atlikdavo po 6,6 rezultatyvaus perdavimo, tačiau suklysdavo po 4,3 karto, tritaškius metė vos 32,2 proc. taiklumu (19/59) ir buvo nuolatinis taikinys gynyboje.

Galbūt tai buvo dėl to, kad būti favoritu su taikiniu ant nugaros yra kur kas sunkiau nei bandyti sukurti pelenės istoriją. 2017 metais Slovėnija nebuvo laikoma Europos čempionato favorite, tačiau savo žavingo krepšinio dėka pavergė neutralių fanų širdis. Šiemet būdavo žybsnių, tačiau ši komanda atrodė pernelyg pažeidžiama gynyboje.

O galbūt taip nutiko dėl pernelyg didelio atsipalaidavimo tarp rungtynių. Slovėnijos rinktinė yra kaip šeima, tačiau puse lūpų kalbama, kad jie naktinius pasibuvimus mėgsta šiek tiek per daug.

Visgi kaip ir visų pralaimėjimų priežastyse, greičiausiai į jas susideda viskas.

Eiliniai fanai 2022 metų Europos čempionatą prisimins kaip tą, kuriame Luka Dončičius įmetė 47 taškus, taip pasiekdamas antrą geriausią rezultatą istorijoje. Bet jie taip pat šį čempionatą prisimins kaip tą, kuriame Slovėnija nepasiekė pusfinalio.

Atidžiau čempionatą stebėję žmonės jį prisimins kaip tą, kuriame Luka Dončičius daug skundėsi ir ginčijosi. Bet mes taip pat turėtume prisiminti, kad Luka pralaimėjimą priėmė kaip suaugusysis.



Komentarai:

Vyriškas poelgis? Kažkaip keistai skamba. Tiesiog kitaip ir negalima elgtis. Nors aišku, kai šiais laikais didesnė dalis vyrų yra bobos - gal čia tikrai kažkas išskirtinio, kai individas su kiaušiniais. pasielgia vyriškai.
2022-09-16
-2
Atsakyti
Ooovaisa
"suaugusysis"?
2022-09-16
+6
Atsakyti
Anonimas
Nu ir kas,kad su teisejais pasikalba,tik memes nuleide galvas su viskuo sutinka,kad ir kokia nesamone teisejas pjautu,geras zaidejas jeigu ne zaidimas su trauma per skausmus lenkai butu vaziave namo
2022-09-16
-1
Atsakyti
Anonimas
Kiek tereikia kvaileliams. Pasakyk pora gerų žodžių. Ir atleis viską, nors prieš tai į veidą spjaudei.
2022-09-16
+11
Atsakyti
Seksas Pažintys: nemokamos, anoniminės, greitos. Galite įsitikinti patys, čia yra nuoroda--- https://vk.sv/zex
2022-09-15
+1
Atsakyti
Mario
gaideli nuleido ant žemės, kas beliko, eiti pasveikinti. talentas nenugincyjamas, bet asmenybe tai fucked up. Nors ir Petrovicius (amzina atilsi) buvo toks pats issiviepes padla
2022-09-15
-4
Atsakyti
Anonimas
Puiki asmenybė
2022-09-15
+4
Atsakyti
O jei moteris žaidėja čempionato metu daug verktų, grybautų, ėstųsi su teisėjais, bet po pralaimėjimo prisiimtų kaltę, jos poelgį irgi vyrišku vadintume?
2022-09-15
+13
Atsakyti
Anonimas
O jei asmuo, save identifikuojantis kaip cukinija, po pralaimejimo prisiimtu kalte, jos poelgi irgi vyrisku vadintume? hashtag woke
2022-09-15
+9
Atsakyti
Pezalai visiški... Kalbos kalbom, o veiksmai ir darbai kalba ką kita, visi puikiai matė koks jis aikštelėj. Iki Vyro dar toli toli, ko ir palinkėsim, jaunas dar, jei norės, turi visus šansus patapt normaliu bahūru ir baikt myžčiot 🙄
2022-09-15
+12
Atsakyti
'Po širdį veriančio pralaimėjimo – vyriškas Dončičiaus poelgis'. Oho pavadinimas. :) Slovenia hype train anyone? :) Nezinojau kad ponas redaktorius yra toks didelis Donciciaus fanatas. :)
2022-09-15
+15
Atsakyti
Kamuolys apvalus
visi mūsų komentatoriai apsiseilėję nuo to dončičiaus, net koktu darosi kartais.
2022-09-15
+13
Atsakyti
Anonimas
As nesuprantu kaip dar kazkas patreone pinigus moka sitiem filadelfijam. Nu vemt norisi nuo tokio zurnalizmo.
2022-09-15
+19
Atsakyti
matosi, kad kazkoks unalfabetas esi
2022-09-15
-1
Atsakyti
100%
Elgesiukas jo runktynese kaip princeses. Šlykštu žiureti.
2022-09-15
+8
Atsakyti
as tai maciau, kai po rungtyniu jis rekdamas vijosi teisejus.🤣
2022-09-15
+13
Atsakyti
Humunus
Kaip visada? Išpūtęs akis, kaip apuokas? :D
2022-09-15
+3
Atsakyti
Humunus
O ką po pralaimėtų rungtynių sakė mūsų lyderis Džei Vį?
2022-09-15
+19
Atsakyti
Dzei Vy
o ka cia sakyt, kai is taves issitycioja rezervine rinktine visu savo fanu akivaizdoje
2022-09-16
Atsakyti
Mk
kai rase Miklovas sita straipsni ,šalia pasikukciodamas verke Tiškevičius.
2022-09-15
+6
Atsakyti
Ty
o kas jam beliko.dabar biski apsivale ,kad nebutu taip geda vaikscioti slovenijos gatvėmis.
2022-09-15
+2
Atsakyti
Šitas straipsnio autorius be jokios savigarbos stačias nerę į Dončičiaus šykine
2022-09-15
+24
Atsakyti
Mamamia
Miklovai, nereikia vazelino?
2022-09-15
+38
Atsakyti
Alio
vyšniauskai čia tu ?
2022-09-15
+8
Atsakyti
Jonas
o kur musu "zvaigzdes" ir didvyriai??? niekur nei matyt nei girdet, tik desreliu reklamos primena kokio jie kietumo.
2022-09-15
+23
Atsakyti
Humunus
Medalių lombarde ieško.
2022-09-15
+21
Atsakyti
Verksnys vis tiek yra. Ta ironiska sypsenele rungtyniu metu ziauriai nervuoja. Aisku jaunas, dar subres
2022-09-15
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 37

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.