Solidų prizą 3x3 kovose užsitikrinusios lietuvės sieks skambiai uždaryti sezoną

2022-09-16 08:50

Lietuvos moterų 3x3 rinktinė jau užsitikrino 20 tūkst. JAV dolerių prizą, o baigiamajame sezono turnyre sieks jį padidinti iki 40 tūkst. JAV dolerių.

Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Vilniaus „Kibirkšties“ pagrindu sudaryta Lietuvos moterų 3x3 rinktinė šį savaitgalį užbaigs sezoną FIBA „Women's Series“ turnyre – rugsėjo 17-18 dienomis Konstancoje (Rumunija) įvyks finalinis etapas.

Tik šį sezoną prestižiniame FIBA „Women‘s Series“ turnyre su Vilniaus miesto savivaldybės pagalba debiutavusi Lietuva iškart įsiveržė tarp elitinių komandų ir reguliariajame sezone užėmė 6-ąją vietą.

Nepaisant, kaip mūsiškės pasirodys baigiamajame turnyro etape, sezoną galima jau dabar įvardinti pasisekusiu.

Livija Sakevičiūtė

Livija  Sakevičiūtė
Pozicija: C, PF
Amžius: 23
Ūgis: 188 cm
Svoris: 79 kg
Gimimo vieta: Prienai, Lietuva

„Sezonas buvo įspūdingas. Lietuvės į tokį turnyrą žengė pirmą kartą ir parodė ne tik kovinę dvasią, bet ir puikius rezultatus – Prahoje užimta pirma vieta, Tel Avive ir Kvebeke – iškovota antra pozicija, o dabar keliaujame ir į finalinį etapą, – džiaugėsi Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas. – Be abejo, apetitas auga bevalgant – pergalių norisi matyti vis daugiau. Ir už augančius lūkesčius galime dėkoti tik šiai komandai.“

Visgi paskutiniame etape „Kibirkštis“ versis be savo lyderių – Kamilės Nacickaitės ir Monikos Grigalauskytės. Šalia Martynos Petrėnaitės ir Gabrielės Šulskės šįsyk prisijungė Eglė Zabotkaitė ir Livija Sakevičiūtė.

Nors Nacickaitės ir Grigalauskytės netektys yra skaudžios, tai nemažina lietuvių ambicijų finaliniame etape Konstancoje.

„Monika Grigalauskytė ir Kamilė Nacickaitė yra užsitarnavusios solidų pasitikėjimo rezervą, todėl jų, žinoma, trūks, – sakė Benkunskas. – Tačiau krepšinis pirmiausia yra komandinis sportas, kuris sukasi ne tik apie lyderius. Ne mažiau svarbi tarpusavio komunikacija, bendras komandos ritmas, strategija. Neabejoju, kad komanda su dabartine sudėtimi yra pajėgi šiuos elementus išnaudoti savo naudai finaliniame turnyre Rumunijoje ir dar kartą įrodyti, ko yra verta.“

Dainiaus Novicko treniruojama Lietuvos moterų 3x3 rinktinė per šiuos metus nuveikė didelį darbą, siekiant įsitvirtinti šios sporto šakos elite, o toks nuveiktas darbas jau dabar leidžia galvoti apie realią galimybę patekti į Paryžiaus olimpines žaidynes.

„Per paskutinius kelerius metus sistemingai dirbome, kad Vilniui grąžintume krepšinio miesto vardą. 3x3 krepšinio formatas ir „Kibirkšties“ vaidmuo populiarinant jį taip pat yra šios vizijos dalis, – dėstė Vilniaus miesto vicemeras Benkunskas. – Tai yra sparčiai auganti sporto šaka, prasiskynusi kelią iki olimpinių žaidynių. Turime unikalią progą įsitvirtinti kaip šios sporto šakos lyderiai Europoje ir pasaulyje, o mūsų sportininkams ir sportininkėms tai yra vertinga praktika, padedanti tobulėti ne tik 3x3, bet ir tradiciniame formate.“

Į finalinį etapą patekusi „Kibirkštis“ jau užsitikrino 20 tūkst. JAV dolerių piniginį prizą, kurį gautų užėmusi 8-ąją vietą, o jis dėsningai auga kylant per pozicijas į viršų. Iš viso finaliniame etape 8 komandos išsidalins 224 tūkst. JAV dolerių pirmai vietai atiteks 40 tūkst. JAV dolerių.

Mūsiškės Rumunijoje pateko į A grupę, kurioje susitiks su Prancūzija, Rumunija ir Kanada. Pirmąsias vietas grupėje užėmusios komandos iškart žengia į pusfinalį, o antros ir trečios pozicijos atkrintamąsias pradeda nuo ketvirtfinalio.

Šeštadienį turnyrą pradedančios mūsiškės 17.35 val. stoja į kovą su Prancūzija, o dieną užbaigs 20.35 val. su šeimininkių Rumunijos rinktine. Sekmadienį 16.05 val. grupių etapas bus užbaigtas akistata su Kanada. Visas kovas tiesiogiai galėsite stebėti FIBA3x3 YouTube kanale.



Komentarai:

Labai
Rinktinė sustiprėjo dviem tešlavičiūtėmis, 16 vietą garantuota
2022-09-16
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.