Madride – įspūdinga fiesta Europos čempionams

2022-09-20 06:44

7 tūkst. fanų susirinko „WiZink center“ arenoje pasveikinti Ispanijos su 4-uoju aukso medaliu per 13 metų.

Nuotr.: Baloncesto Espana
Nuotr. Baloncesto Espana

Mažiausiai laukiami vakarėliai dažniausiai būna patys geriausi. Turbūt mažai, kas galvojo, kad Ispanijos rinktinė iš Europos čempionato grįš su aukso medaliais ant kaklo.

Apie 7 tūkst. gerbėjų susirinko „WiZink center“ arenoje  Madride pasveikinti naujųjų Europos čempionų.

„Mes vėl Europos čempionai, – po visos komandos pristatymo su pirotechnikos ir vaizdo efektais sakė treneris Sergio Scariolo. – Niekada neleiskite niekam pasakyti, kad ko nors negalite. Jei ko nors norite, pirmyn.“

Su trofėjumi rankose nugalėtojų scenoje pasirodęs komandos kapitonas Rudy Fernandezas pirmasis iš žaidėjų tarė žodį ir padėkojo trenerių štabui bei komandos draugams už šią istorinę kelionę.

„Šie vaikinai privertė mane patikėti, kad galime gauti jį (titulą) ir mėgautis juo taip, lyg mums būtų 20 metų“, – sušuko jis.

Europos čempionato MVP Willy Hernangomezas gyrė Scariolo už jo kovotojo mentalitetą ir tai, kaip treneriui pavyko panaudoti žaidėjų jėgą aikštėje.

Willy brolis Juancho Hernangomezas, kuris buvo rezultatyviausias finalo žaidėjas su 27 taškais ir 7 tritaškiais, užsiminė apie savo vaidybą Adamo Sandlerio filme „Hustle“.

„Kartais gyvenimas gali atrodyti kaip filmas ir aš esu viename iš jų. Bet šis yra daug geresnis. Jis yra tikras“, – sakė Juancho prieš minią.

Ispanų fiestą toliau lydėjo garsioji daina „Sweet Caroline“, o vakarėlį užbaigė konfeti ir daugybė nuotraukų su gerbėjais.

Vėliau Sergio Scariolo, Jorge Garbajosa (Ispanijos krepšinio federacijos prezidentas) ir kai kurie žaidėjai rado papildomo laiko pasikalbėti su žiniasklaida viešbutyje „Melia Castilla“.

„Labai retas atvejis, kai prieš aukščiausio lygio varžybas komanda FIBA reitinge užima 8 vietą, o vėliau pasiekia 1 vietą turnyre. Kartais taip nutinka“, – neįprastą pasiekimą pabrėžė Scariolo.

„Manau, kad tai buvo ne tik vienas didžiausių Ispanijos krepšinio, bet ir Ispanijos sporto laimėjimų. Tai – laiminga diena“, – pergalės svarbą pabrėžė Garbajosa.



Komentarai:

Čia neparašyta apie Browną,su juo įdomi situacija scenoje buvo.Jam įteikė mikrofoną,prie jo priėjo Juancho,sužnabždėjo į ausį ir Brownas tris žodžius išstenėjo ispaniškai.Tai vėl kyla klausimas,kaip toks žaidėjas gali būti natūralizuotas,kuris net per porą mėnesių nesugeba išmokti kelių paprastų žodžių ir jam reikia suflerio Juancho pagalbos?Didelę klaidą FIBA padarė su natūralizavimais,galėjo bent tada leisti tik silpnesnėms rinktinėms tą leisti.
2022-09-21
+1
Atsakyti
Sveikinimai!
Šuonioliai Ispanai!Čepionai!Visu 1000% nusipelnė aukso medalių ir šventės!Jie nuostabūs vyrai su nepalaužiamu charakteriu!
2022-09-20
-7
Atsakyti
Antanas
o musu lav.oneliai jau seniai gai..dyne slia..pas ragauja
2022-09-20
-9
Atsakyti
Anonimas
Sokoladinis batonelis Siesta
2022-09-20
-1
Atsakyti
Lietuvis
Gaila, kad as ne ispanas....
2022-09-20
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.