LeBronas ir kiti papasakojo negirdėtą istoriją apie Bryantą ir Gasolį olimpiadoje

2022-09-25 12:47

Galima dar kartą įsitikinti, koks beprotiškai konkurencingas Kobe Bryantas buvo už aikštelės ribų.

Nuotr.: imago sportfotodienst, REUTERS - Scanpix
Nuotr. imago sportfotodienst, REUTERS - Scanpix

2004 m. Atėnų olimpinėse žaidynėse užėmusi trečią vietą, JAV rinktinė į 2008 m. olimpines žaidynes atvyko su keršto viltimi, tikėdamasi susigrąžinti prarastą dominavimą.

Naujausias „Netflix“ dokumentinis filmas „The Redeem Team“, kuriame pagrindinis dėmesys skiriamas auksinei 2008 m. JAV rinktinei, atskleidė įdomią istoriją apie Kobe Bryantą ir Pau Gasolį.

Abi komandos, JAV ir Ispanija, susitiko grupių etape po to, kai laimėjo po 3 mačus. Gasolio vedami ispanai tapo pasaulio taurės nugalėtojai 2006 m. ir 2007 m. Europos čempionato vicečempionai. Būtent ši komanda buvo laikoma, kaip ta, kuri gali pasipriešinti JAV.

Pau Gasol

Pau  Gasol
Pozicija: PF
Amžius: 42
Ūgis: 213 cm
Svoris: 113 kg
Gimimo vieta: Barcelona, Ispanija

Bryantas ir Gasolis tuo metu buvo komandos draugai Los Andželo „Lakers“, 2008 m. NBA finale pralaimėję Bostono „Celtics“. Prieš rungtynes ​​olimpinėse žaidynėse Kobe savo komandos draugams atskleidė, kad neketina tinginiauti prieš savo draugą.

„Kobe pasakė, kad nustatys toną pradėti rungtynėms ir ištarė: „Aš rėžiuosi tiesiai į suknistą Pau krūtinę. Mes galvojome, kad jis juokauja. Tai yra jo komandos draugas. Jis tikrai taip nepasielgs“, – dokumentiniame filme atskleidė LeBronas Jamesas.

„Pirmoje atakoje įbėgsiu tiesiai į Gasolį. Ir mes klausėme: „Ką?“ – pridūrė Dwyane'as Wade'as. – Jis pasakė: „Aš žinau, ką jie darys pirmoje atakoje“. Jis žinojo, kad Pau išlys iš paskutinės užtvaros ir pasakė: „Aš bėgu tiesiai į jį.“

„Aš prisiekiu. Pirma mačo ataka (Kobe nubloškia Gasolį). Mes galvojome: „Šventas šūde“, – prisimena Jamesas.

Pats Gasolis atskleidė, kad Kobe prieš rungtynes ​​lankėsi Ispanijos rinktinėje olimpiniame kaimelyje. Daugelis mano, kad tai buvo plano sušvelninti Pau ir visą Ispanijos komandą dalis.

Rungtynėse dominavo JAV ir iškovojo lengvą pergalę 119:82. Abi komandos dar kartą susitiko finale, kur JAV vėl iškovojo pergalę ir laimėjo aukso medalius.

„Redeem Team“ dokumentinis filmas apie 2008 m. JAV rinktinę pasirodo spalio 7 d.

Epizodo istorijos vaizdo įrašas:



Komentarai:

Kur žaidžia Jokubaitis? ACB. Darau išvada kad Europos čempione tapo labiausiai pavargusi rinktinė
2022-09-25
-6
Atsakyti
Kaip liūdna,kai žinai,jog Kobės nėra taro mūsų.Ne vieni metai praėjo po jo mirties,tačiau vis dar kartais sunku patikėti,jog jo nėra tarp mūsų.😔Žmogus,kuris dievino krepšinį ir visada buvo konkurencingas,tikras pavyzdys kitiems.Vienintelis ir nepakartoamas Kobe.
2022-09-25
+21
Atsakyti
Tikrai taip zmogus pasiekes viska su taletu ir darbo etika aisku charakteris kalba uz save!! Tikiu daugiau nebebus.... :(
2022-09-26
+2
Atsakyti
Madridista
AtA KOBE turbut paskutinis mohikanas is tu senuju geruju laiku, kai buvo kovojama ir siekiama pergaliu neziurint i nieka, bet tik kaip laimeti!!! real true and the only GOAT 🐐🐐🐐
2022-09-25
+19
Atsakyti
Humunus
Ačiū už spoilinimą. Geriau paanalizuotumėte, kodėl LTU užėmė 15 vietą EČ, nes Lekšas pakalbėjo, tai konkrečiai apie nieką ir tiek. Paimkit pavyzdį iš kitų podcastų, nes kokybė prastėja ir stipriai.
2022-09-25
+4
Atsakyti
Anonimas
tai kam cia foulas buvo?
2022-09-25
+10
Atsakyti
Anonimas
vaflis gasolis nieko nedare nors zinojo kad kobe tycia taip padare
2022-09-25
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.