Su FIBA kalbėsiantis Eurolygos vadovas: „Kai kurie dar galvoja, jog gyvename 1990-aisiais“

2022-09-25 18:49
Nuotr.: EuroLeague
Nuotr. EuroLeague

Eurolygos generaliniu direktoriumi tapęs Marshallas Glickmanas ruošiasi pokalbiui su FIBA.

Konferencijoje Tortonoje dalyvavęs Glickmanas vėliau davė interviu „Tuttosport“, kur pasidalino savo ateities planus bei požiūriu į bendrą Europos krepšinio paveikslą.

„Pirminėje fazėje mes klausomės, – „Tuttosport“ sakė Glickmanas. – Dejanas Bodiroga ir aš susitiksime su FIBA. Į susitikimą eisiu be jokio išankstinio nusiteikimo bei bagažo iš praeities. Esu atviras diskusijai. Dabartiniame Europos krepšinio pasaulyje yra per daug politikos.“

Praeityje su buvusiu Eurolygos vadovu Jordi Bertomeu dirbęs amerikietis taip pat pažymėjo, jog visas krepšinio pasaulis turi judėti į priekį ir pradėti gyventi dabartimi.

„Manau, kad visas krepšinio pasaulis turi adaptuotis prie dabarties, 2022-ųjų, – kalbėjo Glickmanas. – Galvoju, kad dalis žmonių tiki, kad jie vis dar gyvena 1990-aisais. Mes žiūrėsime į inovatyvius sprendimus tvarkaraštyje, bet jie bus koncentruoti ne tik į FIBA langus, kurie per sezoną trunka vos mėnesį. Turime galvoti apie sprendimus, kurie patobulintų visą sistemą.“

Vienas iš naujųjų Eurolygos vadovų atskleidė, jog artimiausiu metu Eurolyga taikysis į Paryžiaus ir Londono rinkas.

Sporto industrijos veteranas taip pat komentavo sunkią finansinę padėtį Europos krepšinyje, lyginant su NBA.

„Reikia, kad su visais klubais rastume bendrą kelią, kuris tiktų visiems ir kartu galėtume bendradarbiauti. Tai yra pradžios taškas, – apie finansus kalbėjo Glickmanas. – Pagrindinis skirtumas su NBA yra susijęs su pinigais bei verslo puse. NBA pagrindinis tikslas yra generuoti pinigus, o Europoje tai nėra esminis akcentas ir į tai turime pasižiūrėti rimčiau. Mes galime pagerinti sąlygas, bet reikia išlikti tuo, kuo esame – Europos lyga.“



Komentarai:

eee
Bodiroga išdygo kaip grybas po lietaus, ir šitas toks pats pyst iš nieko, nei kokie rinkimai buvo, nei kandidatai, nei svarstymai, programos ar kažkas. Mūsų LKF rinkimai daug solidžiau atrodė nei šitie pasiskyrimai iš po stalo
2022-09-26
+11
Atsakyti
Anonimas
Bodyroga padarys tvarka !
2022-09-26
-6
Atsakyti
Anonimas
Galima daryti ka nori,bet krepsinis Europoje niekada nebus populiaresnis uz futbola,Europoje ispustos dirbtinai krepsinininku algos todel visi eina i nuostolius,reikia ivest algu kepures,nes is krepsinio tiek neuzdirbama kiek ismokamma ispustom algom,neverta vaikytis NBA nes Europoj galima uzdirbt tik is futbolo
2022-09-26
+9
Atsakyti
Pasakysiu sarkastiškai. Jeigu nori jie surinkti pinigų, tai tegul visa Eurolyga parsiduoda lažybų punktams. Bus visokie Bet365-Alba, ar vatnikBet-Partizan ir pinigai plauks paletėmis.Už gerą sumelę ir Žalgiris persivadintų Kauno Topsportu.
2022-09-25
-1
Atsakyti
A.
bet is kur tas Glickmanas atėjo? ar tau pakanka žinoti, kad jis amerikietis? man ne! p.s. bnews už turinį gerinancias izvalgas pastebjimus ar pan turėtų mokėti man pinigus!:)
2022-09-25
-5
Atsakyti
100%!
2022-09-26
-2
Atsakyti
Tai kad pirmam sakinį parašyta,jog Glickmanas yra EL generalinis direktorius,pats yra amerikietis.Todėl ir nenustebino,kad būtent Glickmanas prakalbo apie dialogą su FIBA,o ne Bodiroga.Amerikietis puikiai žino,kaip veikia verslo dėsniai,kaip NBA generuoja pinigus.Todėl gal ir savo kažkokių idėjų pasiūlys visai lygai.
2022-09-25
-5
Atsakyti
Tai amerikietis vadovaus eurolygai- padarys cirka kaip nba europoje "zaideju lyga".
2022-09-25
Atsakyti
A.
sorry, bet 1990 turbūt geriau straipsnius rašė, nes cia neparašyta kas tas Glickmanas, is kur atejo. ar turi fcb paskyrą, gal twitter ir ar pan.
2022-09-25
+16
Atsakyti
Kas yra FC Barcelona paskyra? Facebook trumpinys yra FB. P.S. Genadijus Glickmanas yra toks treneris iš 90s, gyvenantis Plungėje. Sutapimas? Nemanau!
2022-09-25
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 11

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.