Vasaros darbus apžvelgęs Karnišovas: „Talentas laimi rungtynes, o dvasia – titulus“

2022-09-27 10:58

Artūras Karnišovas artėjančiame sezone iš komandos tikisi tobulėjimo ir geresnio sezono nei pernai. 

Nuotr.: Chicago Bulls
Nuotr. Chicago Bulls

Artūras Karnišovas tęsia darbus Čikagos „Bulls“ komandoje kaip krepšinio operacijų viceprezidentas. Esminius pokyčius praėjusį sezoną atlikęs lietuvis Čikagos klubo žiniasklaidos dienoje papasakojo apie komandos komplektaciją.

„Nematėme naujai surinktų žaidėjų rungtyniaujant kartu pakankamai. Turėjome 29 skirtingus startinius penketus praėjusį sezoną. Neturėjome Lonzo Ballo nuo sausio, tai 53 mačai be pagrindinio įžaidėjo. Manau, kad reikia laiko pamatyti šiuos vyrukus žaidžiant kartu prieš darant išvadas. Fokusuosimės į komandos chemiją. Žinome, kad talentas laimi rungtynes, bet komandinė dvasia iškovoja titulus“, – sakė Karnišovas.

Paklaustas apie taktiką laisvųjų agentų rinkoje, lietuvis atsakė labai paprastai.

„Tiesiog stengėmės pridėti daugiau talento ir sudėties gilumo. Išsaugojome dvylika žaidėjų, prie kurių prisijungė Andre Drummondas ir Goranas Dragičius bei pasikvietėme naujoką Daleną Terry“, – atsakė Karnišovas. 

Spaudos konferencijoje lietuvis sulaukė nemažai klausimų dėl Lonzo Ballo situacijos, tačiau nieko konkretaus pasakyti negalėjo. 

„Iš pradžių bandėme jį reabilituoti be operacijos, manėme, kad tai bus geriausia žaidėjui. Tačiau supratome, kad jam jos reikia. Artimai bendravome su pačiu Lonzo ir jo aplinka bei kartu nusprendėme atlikti operaciją. Nežinome, kada tiksliai jis sugrįš, po 4-6 savaičių žiūrėsime, kokia yra situacija. Tada ir spręsime“, – paaiškino 51-erių lietuvis.

Praėjusiame sezone Čikagos klubas su 46 pergalėmis ir 36 pralaimėjimais užėmė 6-ąją vietą Rytų konferencijoje. O pirmajame atkrintamųjų etape Billy Donovano auklėtiniai 1-4 nusileido Milvokio „Bucks“ komandai. 

Prieš artėjantį sezoną Karnišovas komandai konkrečių tikslų nekelia, tačiau tikisi patobulėjimo lyginant su praėjusiu sezonu.

„Kalbėjome su treneriu, nenustebome, kad praėjusiais metais pasiekėme atkrintamąsias, nors tai daug ką nustebino, – aiškino Karnišovas. – Neturėtume būti nustebę ir jei pasieksime atkrintamąsias šiemet. Svarbiausia, jog matytume tobulėjimą. Kai ateis atkrintamųjų metas, jeigu turėsime visus vyrukus sveikus, gali nutikti bet kas. Norime pasirodyti geriau nei praėjusį sezoną.“

Visas pokalbis:



Komentarai:

Kaip norisi,kad Bulls vėl grįžtų į aukštamas.Mylimiausia NBA komanda dar nuo Jordano laikų,todėl labai laukiu,kada jie vėl kovos dėl aukštų vietų.Pernai metai buvo nebloga pradžia,vasarą taip pat gerai pasistiprinta,atėjo laikas žengti dar žingsnį ar kelis į priekį.
2022-09-27
+2
Atsakyti
BinG
Smagia komanda Karnisovas surinkes i Cikaga, pagaliau nuo Rose trumpos eros kol nepasipyle traumos ir 10 metu buvimo prie dugno Bulls nebeatrodo blogai ir pretenduos i Playofus ir siemet jei isvengs traumu. Pernai jau rodė rezultatus, vienu metu net pirmi rytuose buvo bet pasipylė traumos ir krito zemyn, Ball visam sezonui iskrito, Williams 2 menesiams, White ir Caruso pastoviai kas antras rungtynes traumuoti budavo. Siemet pridejus Drummond po krepsiu ir Dragic labai smagiai ziurisi sudetis, tikiuosi patriuksmaus Cikaga ir Karnisovas :)
2022-09-27
+2
Atsakyti
A.
realiai aukščiausias ever krepšinio struktūroje pareigas uzimantis lietuvis. labai norėčiau, kad tyliai (ar garsiai) padėtų LT treneriams, gal seminarais, gal stažuotėmis. juk nebūtų sunku leisti pasistažuoti LKL keliems treneriams, jei LKL vadovybė kreiptųsi.
2022-09-27
-4
Atsakyti
eee
Gerai pasakyta, belieka tikėtis kad Dragičius nebus vėžiu toje komandos dvasioje
2022-09-27
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.