Darbo vaisius skabantys „Žalgirio“ dubleriai: augantis štabas ir prarastas legionieriaus šansas

2022-09-29 12:28

Su dvigubomis licencijomis NKL ir LKL lygose šį sezoną rungtyniaus Motiejus Krivas ir Liutauras Lelevičius. 

Nuotr.: Žalgiris
Nuotr. Žalgiris

„7bet-NKL“ čempionate yra trys dublerių komandos, kurios kiekviename sezone pristato naujus Lietuvos perspektyviausius krepšinio talentus bei atsisveikina šį lygį išaugusius jaunuolius.

Prieš sezono startą NKLyga.lt kviečia susipažinti su viena iš dublerių komandų – šūsnį naujienų turinčiu Kauno „Žalgiriu-2“.

Augantis trenerių štabas. Antroje praėjusio sezono pusėje įsivažiavę žalgiriečiai su 17 pergalių ir 21 pralaimėjimu liko 6-oje vietoje, aštuntfinalyje laimėjo principinę kovą prieš Vilniaus „Rytą-2“, o ketvirtfinalyje nusileido čempione tapusiai „Gargždų“ ekipai.

Šį sezoną Kauno komanda kurso nekeičia – Vytautas Pliauga ir toliau eis vyriausiojo trenerio pareigas.

„Išskirčiau ne tik praėjusį sezoną, bet praeitais metais tikrai stipriai patobulėjau, – debiutą „Žalgirio-2“ vyr. trenerio kėdėje aptarinėjo Vytautas Pliauga. – Patobulėjau kiekviename žaidėjo auginimo procese: atletiniame ir psichologiniame rengime, gynybos sistemų principuose. Vis geriau suprantu, kaip auginti žaidėją ne tik kaip profesionalą, bet ir kaip puikią asmenybę, kuri galėtų reprezentuoti „Žalgirio“ vardą.

Jaučiuosi tikrai stipriai patobulėjęs, nes turėjau labai gerus mentorius. Iš kiekvieno trenerio, su kuriuo teko būti anksčiau, pasiėmiau labiausiai veikiančius ir tinkančius dalykus. Ir tuos, kurie buvo arčiausiai širdies. Manau, kad tai augina mane kaip trenerį.“

„Žalgirio-2“ trenerių štabas šią vasarą turėjo ir permainų – komandą papildė buvęs profesionalus krepšininkas Tautvydas Šležas.

„Tautvydas atvyko pasistažuoti jau po praėjusio sezono pabaigos. Jis norėjo pažiūrėti į viską iš vidaus, pamatyti, kuo mes čia kvėpuojame. Paliko gerą įspūdį. Tai – treneris, turintis ispaniško prieskonio, žaismingumo treniruočių procesuose. Galima pasakyti, kad turi netradicinių priemonių, – apie naująjį asistentą kalbėjo Pliauga. – Jis šiuo metu atsakingas už tam tikrus paskirtus žaidėjus ir jiems kuriamas funkcijas. Jis prisideda prie žaidėjų skautinimo ir individualių vaizdo peržiūrų stebėjimo su jais. Tautvydas padeda žaidėjams suprasti jų stipriąsias ir silpnąsias puses bei jas tobulinti.

Jis – geras ir žingeidus specialistas, tikrai greitai perprato, ko aš noriu. Tačiau kiekvienam treneriui mes duodame laisvę kurti ir įdėti kažką naujo. Jis puikiai išpildo, ko mes norime, ir dar prideda, ką jis galvoja, jog reikia.“

Pasiruošimo ciklas. Pasiruošimo cikle „Žalgirio-2“ komanda atliko repeticijas su Prienų „Labas GAS“ (80:101), Kauno r. „Atletu“ (75:74), Vilkaviškio „Perlu“ (64:81) ir „Gargždais“ (71:87). Paskutinis laukiantis žalgiriečių iššūkis – praėjusio „7bet-NKL“ sezono finalininkė Marijampolės „Sūduva-Mantinga“.

„Stengiamės susidirbti – vienas kitą geriau suprasti. Vis gerėjame, bet viskas nevyksta taip greitai. Reikia laiko, bet einame geru keliu“, – draugiškų rungtynių ciklą apibendrino „Žalgirio-2“ generolas.

„Džiugu, kad dalis mūsų žaidėjų papuolė į pagrindinę komandą. Negalime sakyti, kad atsinaujinome, nes pasipildėme žaidėjais iš trečios mūsų komandos, kuri varžosi Regionų krepšinio lygoje“, – pridūrė jis.

Šansas užsikabinti. Praėjusiame sezone geriausio jaunojo žaidėjo apdovanojimą atsiėmęs Motiejus Krivas kartu su Liutauru Lelevičiumi gavo dvigubas „7bet-NKL“ ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) licencijas. Prie pagrindinės komandos treniruočių buvo prisijungę ir kiti „Žalgirio-2“ ekipos nariai – Kajus Kublickas, Dovydas Butka, Nedas Montvila ir Gytis Nemeikša.

„Be abejo, džiaugiamės. Pagrindinei komandai užauginti žaidėjus ir yra mūsų pagrindinis tikslas. Aišku, kaip aš mėgstu sakyti, visiems šansas duotas vienodas – visi startuoja ten pat, bet finišuoja skirtingai. Smagu, kad tiek Liutauras, tiek Krivas žengia puikius ir didelius žingsnius. Svarbiausia, kad neužriestų nosies ir toliau tobulėtų bei sunkiai dirbtų. Jų laukia rimti iššūkiai“, – apie auklėtinių pastangas kabintis į pagrindinę vyrų komandą sakė Pliauga.

Iš „Žalgiris-3“ ekipos persikėlė Domantas Šarauskas ir Matas Vokietaitis, o su dvigubomis „7bet-NKL“ ir RKL licencijomis žais Dominykas Grenda, Mantas Laurenčikas ir Aleksas Bieliauskas.

„Jiems tai didelė galimybė ne tik pasirodyti, bet ir įsitvirtinti. Žinoma, viskas priklauso nuo jų pačių, kaip jie šiuo šansu pasinaudos“, – teigė „Žalgirio-2“ vyr. treneris.

Skaudi netektis. Ekipoje taip pat liko Emilis Bartninkas, Dominykas Butka ir Joshua Bonga, tačiau Vokietijos talentas patyrė operacijos pareikalavusią Achilo sausgyslės traumą, dėl kurios turės praleisti sezono startą.

„Skaudu prarasti Bongą, nes šiais metais toje pozicijoje nėra tiek daug žaidėjų, kiek buvo pernai. Tai jam galėjo būti didelis šansas gauti daugiau minučių. Be to, praeitais metais jis daugiau mažiau apsiprato ir suprato, ko mes iš jo norime. Tai galėjo jam būti didelė galimybė tęsti tai, ką jis jau pradėjo, – apie vasarą JAV stovykloje kojos traumą patyrusį auklėtinį kalbėjo Pliauga. – Tačiau taip atsitiko, tad žiūrime į priekį ir laukiame jo sugrįžtančio.“

Treneris prasitarė ir apie galimą legionieriaus sugrįžimo datą.

„Manau, kad aplink Naujuosius metus jis turėtų sugrįžti, bet dar reikės žiūrėti, kaip jam pasiseks reabilitacijos procese. Tik vėliau nuspręsime, ar jis jau galės žaisti su kontaktu, o dabar belieka tik laukti“, – dėstė „Žalgirio-2“ strategas.

Kitoks tikslas. Dublerių komandos dažniausiai nekelia sau įprastų tikslų – iškovoti tam tikro skaičiaus pergalių, patekti į atkrintamąsias ar sezono pabaigoje užsikabinti medalius.

Dublerių ekipos, kaip ir „Žalgiris-2“, atlieka jiems paskirtą užduotį.

„Mums svarbiausi yra žaidėjų auginimas, bet jiems reikia suprasti, kas yra žalgirietiškas mentalitetas, – aiškino Vytautas Pliauga. – Visų pirma, žaidėjai turi eiti kovoti iš visų jėgų ir būti žingeidūs, o visa tai atneš ir pergales. Kai ateis pergalės, tuomet ir pamatysime savo poziciją. Pirmas ir svarbiausias tikslas – sukurti ir išlaikyti „Žalgirio“ mentalitetą.“

Pirmąsias oficialias naujojo sezono rungtynes žalgiriečiai žais spalio 6-ąją dieną su Joniškio „Delikatesu“.

Komandos sudėtis: Kajus Kublickas, Dominykas ButkaDovydas Butka, Nedas Montvila, Gytis Nemeikša, Emilis Bartninkas, Joshua Bonga, Domantas Šarauskas, Matas Vokietaitis, Dominykas Grenda, Mantas Laurenčikas, Aleksas Bieliauskas, Liutauras Lelevičius, Motiejus Krivas.



Komentarai:

Zalgirietis
Sėkmės ateinančiame sezone!
2022-09-29
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.