FIBA langų pokyčiai – Eurolygos žaidėjai teoriškai galės padėti rinktinėms

2022-09-30 17:31

Pasaulio čempionato atrankos rungtynės Europoje bus žaidžiamos lapkričio 11 d. (penktadienis) ir lapkričio 14 d. (pirmadienis). 

Nuotr.: ZUMAPRESS.com - Scanpix
Nuotr. ZUMAPRESS.com - Scanpix

Eurolygos ir FIBA nesutarime pirmąjį žingsnį dėjo pastaroji. Pakeistas FIBA tvarkaraštis teoriškai leis Eurolygoje žaidžiantiems krepšininkams padėti rinktinėms atrankos lange. 

FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybos Europoje bus žaidžiamos tik lapkričio 11 (penktadienis) ir lapkričio 14 (pirmadienis) dienomis. 

Tai reiškia, kad padėti savo nacionalinėms rinktinėms galės ir Eurolygoje žaidžiantys krepšininkai. Komandų, kurios žais lapkričio 10 d. (ketvirtadienis), žaidėjai teoriškai spėtų kitą dieną žaisti ir FIBA atrankos lango pirmosiose rungtynėse. 

Būtent tokioje situacijoje atsidurs ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Žalgiriečiai ketvirtadienio vakarą rungtyniaus Prancūzijoje su ASVEL krepšininkais. Tuo metu rinktinė penktadienį vakare namuose priims prancūzus.

Labiausiai dėl to nukentės Italijos rinktinė, kuri lapkričio 11 d. kausis su Europos čempionais – ispanais. Būtent tą pačią dieną Eurolygoje tarpusavyje susitiks Milano „Armani Exchange“ ir Bolonijos „Virtus“. Italijos nacionalinės rinktinės pagrindą sudaro šiose komandose žaidžiantys žaidėjai. 

Be nuostolių neapsieis ir italų varžovai. Ispanijos vyr. treneris Sergio Scariolo treniruoja „Virtus“ ir rinktinei padėti taip pat negalės. 

Antrame atrankos lango susitikime, prie rinktinių prisijungti galės visi Eurolygoje rungtyniaujantys krepšininkai. Nacionaliniai čempionatai tuo metu bus sustabdyti.



Komentarai:

Nelabai tikiu,kad penktadienį vyks EL žaidėjai į rinktinę,kai prieš nepilną parą žaidė rungtynes.Nors pvz.tokie žaidėjai,kaip Larkinas su Šengelija yra parodę,jog galima tai padaryti ir sužaidė dvi rungtynes per nepilną parą.Tačiau pas mus jug bus pasiteisinimai dėl nuovargio,kaip visada,tai bus gerai,kad bent jau į antras rungtynes prieš prancūzus atvyktų.
2022-10-02
-11
Atsakyti
Lol
fiba tik bando prisitaikyt, kad europoj bent kažkiek populiarumo gautu per tuos langus. visi gi senei supratom, kad tie langai ir t.t. skirti populiarinti krepšini kitur, t.y. azijoje . visi kiri regionai senei pralaimėjo futbolui
2022-09-30
+4
Atsakyti
fiba perkelia rungtyniu datas, eurolyga atkelia ant tu datu pertraukas kurias daro ... problem solved. fiba kelinta kart koreguoja, o eurolyga nieko.
2022-09-30
+2
Atsakyti
na taip 10 d. vakare suzais EL, tada skris namo ir 11 d. uz rinktine zais. kosmosas kazkoks.
2022-09-30
-1
Atsakyti
"Teoriskai"???
2022-09-30
+5
Atsakyti
Gal ir neblogas, bet ribotas zingsnelis. Zaidejai, kurie zaide praejusi vakara, turi neaisku kokio ilgumo kelione ir dar rungtynes. O jei komanda pvz. lietuvos, ir dar reikia zaisti LKL savaitgali ? Plius pirmadieni vel ? Ar jus juokaujat, 3 rungtynes plius skrydziai per 4 dienas. Man tai feik pasiulymas.
2022-09-30
-12
Atsakyti
Na gal bemt pradės kalbėtis? Kviesti teisėjus? O kas trukdo kitą kartą ir eurolygos rungtynes pakoreguoti? O jei ketvirtaidenį nebūtų varžybų? Arba sumažinti jų skaičių? Nesusitart, kaip daželinukams, irgi kvaila
2022-09-30
+14
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.