„Steko“ debiuto „7bet-NKL“ laukiantis Šiškauskas: „Klubas nėra sukurtas tiesiog egzistuoti”

2022-10-05 13:52

Šiškauskas papildė „7bet-NKL“ klubo trenerių štabą.

Nuotr.: S. Čirba
Nuotr. S. Čirba

Vilniaus „Stekas” šią savaitę pradeda rašyti naują klubo istorijos puslapį. Praėjusį sezoną Regionų krepšinio lygoje (RKL) triumfavusi ekipa tapo pirmuoju klubu Vilniaus krepšinio istorijoje, kuriam pavyko laimėti trečiąjį pagal pajėgumą Lietuvos divizioną ir sportiniu keliu patekti į Nacionalinę krepšinio lygą („7bet-NKL).

Tomo Purlio vadovaujami „Steko” krepšininkai 2022-2023 m. sezoną pradės dvejomis rungtynėmis išvykoje – ketvirtadienį vilniečiai pergalės sieks prieš Vilkaviškio „Perlą“, o šeštadienį debiutantų laukia Mažeikių „M Basket“ išbandymas.

Tvarus klubo augimas ir ambicijos

Purlio vadovaujamą „Steko“ trenerių štabą tarpsezoniu sustiprino vienas geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų Ramūnas Šiškauskas, skautingo specialistas Antanas Vipartas ir atletinio rengimo treneris Martynas Liuima.

Kalbėdamas apie Šiškausko prisijungimą, „Steko“ vyr. treneris Purlys sakė:

„Tai – visiška krepšinio legenda. Kiekvienam žaidėjui gauti patarimų iš vieno geriausių visų laikų Eurolygos lengvųjų kraštų yra neįtikėtina patirtis. Man, kaip, treneriui, tai taip pat yra didelė nauda. Ramūno atsiradimas „Steke“ – nepaprastai geras dalykas mūsų klubui.“

Tuo metu Eurolygos, Europos čempionas ir olimpinių žaidynių prizininkas Šiškauskas savo vaidmens trenerių štabe pernelyg nesureikšmina.

„Tai buvo gana spontaniškas sprendimas. Kažkiek padedu, patariu, prisidedu, su Tomu apsitariame, pasidaliname informacija, įžvalgomis, ką ir kaip turime daryti. Natūralu, kad mes vienas iš kito galime kažko išmokti ir pasidalinti sukaupta patirtimi“, – kalbėjo 2008 m. naudingiausiu Eurolygos žaidėju tapęs Šiškauskas.

Nuotr. S. Čirba

Šiškauskas neslepia džiaugsmo dėl Vilniaus krepšinio.

„Smagu, kad sostinė po ilgos pertraukos turės antrą komandą „7bet-NKL“. Norisi, kad Vilniaus komandos visuose lygiuose būtų konkurencingos. Tai naudinga patiems žaidėjams, kurie gali greičiau tobulėti. Tada ir treneriams įdomiau dirbti, o žiūrovams – įdomiau stebėti. „Stekas“, kaip klubas, nori eiti į priekį ir nėra sukurtas tiesiog egzistuoti. Komanda nori ne tik žaisti, bet ir laimėti. Klubas laimėjo RKL, sportiniu keliu pateko į „7bet-NKL“ ir turi ilgalaikius tikslus šioje lygoje. Tokios klubo ambicijos yra labai geras dalykas“, – teigė buvęs krepšininkas.

Solidūs „Steko“ tarpsezonio darbai

„Stekas“ „7bet-NKL“ pasitinka išlaikęs 8 čempioniškos sudėties žaidėjus ir pasipildęs 4 pajėgiais naujokais.

Komandos garbę toliau gins RKL finalo ketverto MVP tandemas Karolis Brusokas ir Justas Sinica, Kostas Januška, Tadas Rinkūnas, Lukas Pivoriūnas, Justas Šukelis, Justas Maceikis, Gediminas Povilauskas.

„Steko“ naujokai – „7bet-NKL“ patirties turintys Augustas Šuliauskas, Paulius Semaška, Mantas Šerkšnas ir Nojus Bieliauskas.

„Ateiname į fiziškesnę ir greitesnę lygą, – sakė Purlys. – Turime žaidėjų, kurie yra žaidę „7bet-NKL“, tačiau tai buvo pakankamai seniai, todėl mums, kaip komandai, tai bus nauja pažintis su lyga. Norime mėgautis šia kelione, kovoti. Nenoriu kalbėti apie tikslus, kol nesame sužaidę bent pirmojo rato, bet galiu pažadėti viena – tikrai nebūsime patrankų mėsa. Šį sezoną norime labiau apšilti kojas, įsitvirtinti lygoje, o ateityje kelti aukštesnius tikslus.“

Nuotr. S. Čirba

„Steko“ vyr. treneris džiaugėsi, kad komanda į antrąją pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio lygą žengia sustiprėjusi.

„Įžaidėjo poziciją sustiprinome pasirašydami sutartis su Semaška ir Šuliausku. Šerkšną pažįstu nuo krepšinio mokyklos laikų. Jis tikrai mums padės išplėsti aikštelę. Jis savo žaidimo stiliumi gal kiek panašus į Sinicą. Tai yra pataikantys žaidėjai ir, tikiuosi, jie papildys vienas kitą. Dar vienas naujokas – Bieliauskas – fiziškai labai stiprus žaidėjas, galintis daug pasiūlyti gynyboje.“

Komandos komplektacija ir trenerių štabu džiaugiasi ir komandos vadovas Gytis Šukys.

„Turbūt geriausiai artėjančio sezono komandos sudėtį atspindi posakis, kad čempioniška sudėtis nekeičiama. Pavyko išsaugoti komandos branduolį, sustiprinti gynėjų grandį, pasikviesti aikštę puikiai išplečiantį Šerkšną. Trenerių štabui toliau vadovaus vasarą su Lietuvos U16 rinktine Europos čempionu tapęs Purlys, jam talkins vienas tituluočiausių Lietuvos krepšininkų Šiškauskas bei buvęs ilgametis komandos treneris Vipartas. Turėdami vieną stipriausių trenerių kolektyvų lygoje, privalėsime iš žaidėjų gauti maksimalią naudą“, – sakė Šukys.

Čia pat „Steko“ krepšinio klubo vadovas priduria, kad „7bet-NKL“ debiutuojančiam klubui šiame sezone reikės daug ko išmokti.

„Nors dauguma komandos krepšininkų jau yra rungtyniavę „7bet-NKL“ ar LKL, tačiau kaip organizacija esame naujokai, tad svarbu prisitaikyti prie pokyčių ir atrasti savo pranašumus pajėgesniame čempionate, – teigė Šukys. – Tikimės pasiūlyti konkurencingą ir akiai patrauklų krepšinį, kuris džiugintų klubo sirgalius ir miesto krepšinio bendruomenę. Naudodamasis proga, noriu nuoširdžiai padėkoti generaliniam klubo rėmėjui UAB „Stekas“, strateginiam partneriui Sostinės krepšinio mokyklai, Vilniaus miesto savivaldybei ir kitiems, kurie prisideda prie šio klubo istorijos kūrimo.“

Nuotr. S. Čirba

Svarbiausia – įsitvirtinti naujame lygyje

Sezono išvakarėse kalbintas vienas „Steko“ lyderių Brusokas sakė:

„Treniruotėse vyrauja darbinga atmosfera, visi noriai dirba ir laukia sezono starto. Palaikome vienas kitą, stengiamės būti komanda, nes tik taip galime kažką pasiekti ir nužygiuoti toliau. Kalbant „7bet-NKL“ kontekste, pavyko suburti gana aukšto kalibro žaidėjus. Už tai ačiū komandos vadovui Šukiui, kuris vasarą tikrai gerai padirbėjo – išlaikė branduolį ir pridėjo keletą pajėgių krepšininkų. Sakyčiau, šį sezoną turime visai neblogą ir nenuspėjamą sudėtį, kuri gali pateikti įvairiausių staigmenų.“

Paklaustas apie komandos galimybes debiutiniame „7bet-NKL“ sezone, vidurio puolėjas sakė:

„Kol kas sunku vertinti. Manau, kad tikrai galime patekti į atkrintamąsias, o jeigu susižaisime ir mus lydės sėkmė, galime nuveikti ir kažką daugiau. Stengiamės žaisti greitai ir kietai gintis. Praėjęs sezonas parodė, kad buvome geriausiai besiginanti RKL komanda. Kontrolinėse rungtynėse pavyko taip pat neblogai susiginti ir jeigu pavyks tą išlaikyti sezono metu, gynyba gali būti mūsų raktas į pergales. Dabar kartu su treneriais tiesiog bandome atrasti savo žaidimo stilių ir tai, kuo galėtume nustebinti varžovus.“

Nuotr. S. Čirba

Įdomu tai, kad jau kitą savaitę, spalio 13 d., Vilniaus miesto „NBA Basketball School“ arenoje „Stekas“ priims Vilniaus „Rytas-2“ ekipą, kuriai vadovauja legendinis sostinės krepšininkas Andrius Šležas.

Būtent su Šležu ir būriu kitų talentingų krepšininkų 2000 m. pavasarį Šiškauskas, atstovaudamas Vilniaus „Rytui“, pirmą kartą tapo LKL čempionu.

Atsakomoji dvikova tarp Vilniaus klubų „7bet-NKL“ čempionate numatyta gruodžio 1 d. „Jeep“ arenoje. Arenoje, kur praėjusį birželį „Rytas“ po 12 metų pertraukos tapo Lietuvos čempionais. Arenoje, kurios palubes puošia Šiškausko portretas.

„Žinoma, visada smagu pasimatyti ir pasikalbėti su Šležu. Smagu, kad namų rungtynes galėsime žaisti modernioje NBA arenoje ir taip pat turėsime galimybę išbandyti „Jeep“ arenos lankus. Žiūrėsime, kiek bus žiūrovų ir kaip jie mus pasitiks“, – sau būdingai santūriai šyptelėjo Ramūnas.



Komentarai:

O,komandoje žais Šuliauskas,juk tai vienas iš bnews kolektyvo narių.Tai turės kažkaip du darbus jis suderinti,plius ir treniruotės su komanda laukia.Jis pats daro gerus analitinius sttaipsnius apie įvairias krepšinio sistemas,tai gal galės net ir kažkiek patarimų iš savo pusės duoti treneriams.
2022-10-05
+3
Atsakyti
Idomi komanda ateina i nkl'a.
2022-10-05
+12
Atsakyti
baisus
geriau būtų Vilniaus "Steakas" ;) medium rare
2022-10-05
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.