Vesely: „Jasikevičius – viena iš priežasčių, kodėl atvykau į Barseloną“

2022-10-05 22:11

„Barcelonos“ naujokas Janas Vesely mano, kad Šarūnas Jasikevičius ir Željko Obradovičius yra panašūs.

Nuotr.: ZUMAPRESS.com-SCANPIX, K. Kavolėlis, Liga Endesa
Nuotr. ZUMAPRESS.com-SCANPIX, K. Kavolėlis, Liga Endesa

Pirmasis „Barcelonos“ vasaros pirkinys Janas Vesely, sukirtęs rankomis dėl trejų metų kontrakto, viena iš savo pasirinkimo priežasčių įvardijo lietuvį trenerį Šarūną Jasikevičių.

Čekijos aukštaūgis pripažino, kad Šaras prisiviliojo jį į „Barcą“.

„Jasikevičius – viena iš priežasčių, kodėl atvykau į Barseloną, –  bendraudamas su „Mundo Deportivo“ atskleidė Vesely. – Jo filosofija ir krepšinio supratimas primena Željko Obradovičių.

Šį sezoną metamos baudos

80%
20,5
Pataiko: 20,5
Taiklumas: 80,4%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 28
Blogiausias pasiekimas: 13
Daugiausia pataiko: Nikola Kalinic

Jie abu yra perfekcionistai, suprantantys, kad mažos detalės krepšinyje yra labai svarbu. Taip, kartais jie skiriasi savo treniravimo stiliumi, kai tenka nuspręsti, ar reikia duoti žaidėjui daugiau laisvės. Tačiau galiausiai jie turi savo taisykles ir jų reikia laikytis aikštėje.“

Prieš atvykdamas į Barseloną 32-ejų vidurio puolėjas aštuonis sezonus iš eilės praleido Stambulo „Fenerbahče“ komandoje, kurioje 2017 m. iškovojo Eurolygos trofėjų bei 2019 m. sulaukė MVP pripažinimo, kai jį treniravo Željko Obradovičius.

„Sprendimas persikelti iš „Fenerbahče“ į „Barceloną“ buvo sudėtingas, bet man reikėjo pokyčių – sakė Vesely. – Manau, kad tai pasiteisino. Kadangi daug metų praleidau su „Fenerbahče“ Eurolygoje, mano sukaupta patirtis padės Barselonoje.

Mano žaidimas vis keičiasi. Manau, jog dabar esu protingesnis žaidėjas aikštėje. Dabar jau galiu svariai prisidėti gynyboje ir žaidžiu agresyviau.“



Komentarai:

Dzo
ta pati priezastis bus ir kai begsi is BARSOS.
2022-10-06
+6
Atsakyti
Y ruda skyle
viskas eis.ir veselyj ir bulvius,ir pienburnys
2022-10-05
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.