Šešios didžiausios BasketNews Eurolygos žaidėjų reitingo staigmenos

2022-10-08 14:30

Keli gerai žinomi Eurolygos krepšininkai liko už BasketNews 50 geriausių Eurolygos žaidėjų reitingo.

Nuotr.: Srdjan Stevanovic/GettyImages, Liga Endesa, Maccabi Twitter
Nuotr. Srdjan Stevanovic/GettyImages, Liga Endesa, Maccabi Twitter

Pirmą kartą sudarytas BasketNews Eurolygos žaidėjų reitingas atnešė įdomių rezultatų, apie kuriuos buvo diskutuojama Europos krepšinio bendruomenėje.

33 žaidėjai, treneriai, skautai, generaliniai vadybininkai ir žiniasklaidos atstovai iš Europos sureitingavo 50 geriausių žaidėjų Eurolygoje, o jų pasirinkimas iškėlė kai kuriuos žaidėjus į stulbinančias aukštumas, tačiau kai kurie žinomi vardai liko už sąrašo ribų.

BasketNews sudarė didžiausių staigmenų sąrašą.

BasketNews 50 geriausių Eurolygos žaidėjų:

Didžiausios staigmenos

Nicolasas Laprovittola (26 vieta)

Įsivaizduokite, kad prieš 2021-2022 m. sezoną Nicolasas Laprovittola būtų reitinguojamas aukščiau už Nicką Calathesą. Jūs pagalvotumėte, kad tam žmogui, kuris taip sako, yra sutrenktos smegenys.

Tačiau per praėjusį sezoną Laprovittola tapo pagrindine „Barcos“ perimetro grėsme.

Laprovittola pasiekė karjeros rekordus Eurolygoje pagal taškus (9,6 tšk.) ir efektyvumą (9,8 naud.), tačiau respondentai įvertino jo lyderystę svarbiose rungtynėse.

Jis vidutiniškai pelnydavo po 13,4 taško praėjusio sezono ketvirtfinalio serijoje prieš Miuncheno „Bayern“, įskaitant 26 taškus lemiamose rungtynėse.

Jis buvo tarp rezultatyviausių žaidėjų (17 tšk.) pralaimėtame pusfinalyje prieš Madrido „Real“.

Per vienerius metus „Barcoje“ jis pradėjo daugiau rungtynių starto penkete nei per ankstesnius tris sezonus su „Real“ ir „Baskonia“.

Visgi tai, kad Laprovittola yra 26-oje vietoje, stulbina.

Džananas Musa (16 vieta)

Nenuostabu, kad Džananas Musa pateko į „Top 50“, nepaisant ankstesnės Eurolygos patirties, kai prieš du sezonus nepakilo nuo „Anadolu Efes“ suolo.

Stebina, kaip aukštai jis buvo įvertintas tarp įsitvirtinusių Eurolygos žvaigždžių (16) ir aplenkė tokius žaidėjus kaip Cory Higginsas (17), Scottie Wilbekinas (18), Kevinas Punteris (32) ir kt.

Už tokio ažiotažo slypi mažiausiai trys priežastys.

Pirma, jis buvo 7-as rezultatyviausias Europos čempionato žaidėjas (21,4 tšk.), įskaitant 30 taškų rungtynes prieš bronzos laimėtoją Vokietiją ir 22 taškų pasirodymą prieš Slovėniją.

Antra, jis pelnė 19 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus Ispanijos Supertaurės finale prieš „Barceloną“ ir per visas aštuonerias rungtynes su „Real“ marškinėliais nepelnė mažiau nei 13 taškų.

Trečia, jis grįžta į Eurolygą kaip stipriausios Europos lygos (ACB) MVP.

Sezonas parodys, ar Musa pateisins lūkesčius.

Guerschonas Yabusele (8 vieta)

Galima sutikti, kad ko gero tik Nikola Mirotičius ir Saša Vezenkovas yra geresni sunkieji kraštai Eurolygoje už Guerschoną Yabusele.

Tačiau tai, kad prancūzas už nugaros paliko tiek daug Eurolygos žvaigždžių, tarp jų Kostą Slouką, Keviną Pangosą, Shavoną Shieldsą, Janą Vesely, Corey Higginsą, Scottie Wilbekiną, Vladimirą Lučičių ir daugelį kitų, kalba už save.

Yabusele greitai rado savo vietą Madride – per 36 Eurolygos rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 11,9 taško, atkovodavo po 4,8 kamuolio ir rinkdavo po 13,4 naudingumo balo.

Ir Guerschonas visuomet parodydavo save svarbiuose mačuose.

Yabusele pusfinalyje prieš „Barceloną“ pelnė 18 taškų ir atkovojo 8 kamuolius, atkrintamosiose prieš „Maccabi“ rinko po 16,7 taško, įmetė 21 tašką prieš „Bayern“, 20 prieš „Anadolu Efes“ arba du kartus po 18 prieš „Monaco“.

Jis buvo arti patekimo į simbolinį Europos čempionato penketuką – sidabro medalį iškovojusiai Prancūzijai puolėjas vidutiniškai pelnydavo po 14,8 taško.

Vis dėlto tai didžiulis pripažinimas Guerschonui, kuris pradeda ketvirtąjį Eurolygos sezoną.

Labiausiai neįvertinti žaidėjai

Wade'as Baldwinas (51-52 vieta)

Jis įvardijamas kaip sudėtingas žaidėjas.

Baldwinas galėjo ne vieną ir ne du kartus užtraukti bėdą sau bei savo komandai dėl nevaldomų emocijų mačo metu.

Tačiau keista matyti tokį talentingą perimetro žaidėją už „Top 50“ ribų.

Jis buvo 8-as rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas per pastaruosius du sezonus (14,8 tšk.). Jo dydis ir atletiškumas yra kietas riešutėlis kiekvienam perimetro žaidėjui puolime, jeigu tik jam sekasi.

Baldwinas taip pat buvo didžiulė istorinio Miuncheno „Bayern“ pasirodymo dalis atkrintamosiose varžybose, kuomet 2020-2021 m. sezone bavarai buvo per pergalę nuo finalo ketverto.

Baldwinas ir Dante Exumas surinko po 167 taškus ir buvo pirmieji žaidėjai, nepatekę į geriausių 50-uką.

Šį sezoną „Maccabi“ gretose Baldwinas turi šansą parodyti, kad yra vertas aukštesnės pozicijos.

Dante Exumas (51-52 vieta)

Vienas didžiausių vardų, nepatekęs į „Top 50“.

2014 m. NBA naujokų biržos 5-asis šaukimas Europoje atsidūrė pernai gruodį, kai prisijungė prie „Barcelonos“ ir pavadavo traumuotą Cory Higginsą.

Šešerius metus NBA praleidęs atletas vidutiniškai už Atlanto rinkdavo po 5,7 taško ir atlikdavo po 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

Jis surengė keletą puikių pasirodymų, kuriuos įprasmino galingais dėjimais rungtynėse prieš „Real“ ar „Monaco“.

Exumas įkvėpė „Barceloną“ iškovoti kelias pergales prieš Madrido „Real“, be to, jis pasiekė karjeros rekordą – 22 taškus (31 naud.) pergalingame mače prieš „Monaco“.

Tačiau Exumo stabilumo stoka tikriausiai labiausiai paveikė jo galutinį reitingą, atsižvelgiant į jo vidurkį, 6,3 taško per 17 minučių.

Jamesas Nunnally (79 vieta)

Dar vienas savo vertę jau įrodęs Eurolygos žaidėjas, praėjusį sezoną įkvėpęs „Maccabi“ patekti į atkrintamąsias.

Per savo komandai lemiamą reguliariojo sezono mėnesį jis vidutiniškai pelnydavo po 18 taškų ir nuvedė Tel Avivo ekipą iki pat penktosios vietos.

Visą sezoną Nunnally buvo antras rezultatyviausias žaidėjas (13,8 tšk.) po Scottie Wilbekino.

Jo pataikymas praėjusį sezoną buvo itin efektyvus (50 proc. dvit., 40,4 proc. trit.) ir krepšininkas sulaukė Željko kvietimo vėl suvienyti jėgas.

Nunnally buvo rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas ikisezoninėse rungtynėse su „Partizan“ (12 tšk., 56 proc. trit.).

Kai legendinis treneris jums paskambina, tai daug pasako apie jūsų vertę. Tačiau Nunnally užėmė 79 vietą reitinge.



Komentarai:

Antanas
kas cia per lavoniena
2022-10-08
-3
Atsakyti
geriau ne apie reitingus rašykit, o užkelkit normaliai fantasy rezultatus
2022-10-08
-1
Atsakyti
A.
dar itraukciau Motiejuną. 27 vieta tarp eurolygos komandų GM, 4 kartus superdziant praėjusį sezoną. su minimaliu sansu pakilti, jau nekalbant apie palikima savo posto.
2022-10-08
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.