Batumą Wembanyama pakerėjo dar 14-os: „Komandai pasakiau, kad važiuotų be manęs“

2022-10-11 12:26

Nicolas Batumas Victorą Wembanyamą nuo tada, kai jaunajam krepšininkui buvo 14 metų.

Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Victoras Wembanyama nuostabiais pasirodymais prieš G lygos „Ignite“ komandą patraukė viso krepšinio pasaulio dėmesį, bet Los Andželo „Clippers“ ir nacionalinės Prancūzijos rinktinės puolėjas Nicolas Batumas atskleidė, kad šį Prancūzijos talentą jis stebi jau ketverius metus. 

Batumas „Yahoo Sports“ žurnalisto Chriso Hayneso klausimų ir atsakymų laidoje papasakojo apie pirmą susitikimą su Wembanyama.

„Pirmą kartą jį pamačiau 2018-ųjų birželį, jam buvo 14. Buvau šiek tiek girdėjęs apie jį, tačiau niekada nematęs gyvai, – pasakojo Batumas. – Treniravomės su Prancūzijos nacionaline rinktine Paryžiuje, jis atėjo po mūsų. Pamačiau jį ir pasakiau „Ar čia tas aukštas vaikis, apie kurį girdėjau prieš keltą savaičių?“ Vienas iš trenerių atsakė „Taip, jis labai aukštas ir turėtų būti labai geras“.

Aš pasakiau „Jis ne aukštas, jis išskirtinis“. Mačiau jį kvailiojant su draugais, tada jis paėmė kamuolį ir pradėjo driblinguoti. Likau apšalęs, kad jis, tokio ūgio, taip sugeba. Tada mūsų treneriai pasakė, kad jau laikas eiti į autobusą, bet pasakiau: „Važiuokite, važiuokite, aš lieku. Noriu pasižiūrėti į šį vaikį. Duokite man 15 minučių.“ 

Batumas taip pat atskleidė ir istoriją, kaip ASVEL klubas jaunąjį talentą stebėjo jau tada (2018 m.). 

„Pažiūrėjęs, kaip jis žaidžia, pakalbėjau su Toniu Parkeriu. Mes buvome ASVEL klubo dalininkai. Pasakiau jam „Turiu mūsų ateities žaidėją, tas vaikis neįtikėtinas“. Stebiu jį nuo 14 metų ir turėjau progą susipažinti su jo tėvais. Jis yra ypatingas“, – pasakojo „Clippers“ krepšininkas. 

33-ejų prancūzas neabejoja – Wembanyama bus pasaulinio lygio žvaigždė.

„Nemanau, kad jis bus ateinanti Prancūzijos žvaigždė. Jis bus viso pasaulio žvaigždė. Kalbant apie Prancūziją, turime mane, Evaną (Fournier), Rudy (Gobertą). Tačiau jis bus pasaulinio lygio žvaigžde. Ažiotažas aplink jį panašus, kaip buvo aplink Luką Dončičių prieš keletą metų“, – aiškino Batumas. 

Ilgametis Prancūzijos rinktinės narys taip pat išskyrė ir puikų Wembanyamos mentalitetą.

„Mes (Prancūzijos veteranai) padėsime, jei jam reikės mūsų pagalbos. Tačiau jis nėra eilinis 18-metis. Jis turi 25-mečio mąstymą.

Nesame matę nieko panašaus ir nematysime po jo. Jis toks vienintelis. Nemanau, kad dar kada nors atsiras tokio ūgio žaidėjas, kuris taip driblinguos kamuolį ir mėtys atšokus. NBA ateinančius 15 metų bus pavojuje. Tikiuosi, jis bus toks vienintelis. Jei atsiras daugiau tokių kaip jis – aš baigsiu karjerą“, – juokavo Batumas.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.