Savo pliusą Pirėjuje matantis Maksvytis – apie „geriausią Eurolygos komandą“ ir Biručio faktorių

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2022-10-12 15:56

Kazys Maksvytis mato Pirėjo klubą tarp favoritų laimėti Eurolygą.

Kauno „Žalgiris“ pasitinka antrąją Eurolygos sezono išvyką ir šį kartą vyksta į Graikiją, kur bandys mesti iššūkį praėjusių metų finalo ketverto dalyvei Pirėjo „Olympiakos“.

Prieš laukiančią kelionę žalgiriečių vairininkas Kazys Maksvytis būsimą varžovą įvardijo kaip šiuo metu geriausią Eurolygos komandą.

„Laukia rimtas varžovas, manau, kad „Olympiakos“ šiuo metu yra geriausią krepšinį žaidžianti komanda, – spaudos konferenciją pradėjo Maksvytis. – Sezono pradžia, bet išlikę nemažai žaidėjų, tas pats treneris. Jie žaidžia tomis pačiomis sistemomis kaip pernai, viskas veikia sklandžiai, tad laukia sunki kova.“

Didžiąją dalį branduolio tarpsezoniu išsaugojęs „Olympiakos“ neteko tik vieno svarbaus žaidėjo – Tylerio Dorsey, kurį pakeitė Isaiah Canaanas.

Vis tik Maksvytis didelių pasikeitimų atakuojančio gynėjo vietoje „Olympaikos“ žaidime nepastebėjo.

„Manau, kad išliko kažkas panašaus. Abu yra atakuojantys žaidėjai, galbūt, Dorsey gali geriau žaisti su kamuoliu, bet galima pasiginčyti, kuris iš jų yra geresnis metikas. Galvoju, kad pasikeitimai čia yra minimalūs“, – dėstė Maksvytis.

Šias rungtynes išvykoje „Žalgiris“ Pirėjuje žais prie tuščių tribūnų, kadangi „Olympiakos“ buvo skirta bauda už praėjusių metų Eurolygos ketvirtfinalio serijos mačą namuose su „Monaco“.

Maksvytis įžvelgia tai kaip pliusą svečiams, o su tuo atsiranda papildomų žaidimo niuansų.

„Tai yra pliusas mums, ypatingai, žinant, kokioje atmosferoje būtų tekę žaisti, – neabejojo „Žalgirio“ strategas. – Yra privalumų dėl to. Žaidėjai geriau girdi trenerius, jų pagalbas tiek puolime, tiek gynyboje.“

– „Olympiakos“ sezoną pradėjo solidžia pergale Barselonoje. Ką tai pasako apie komandą?
– Kitos komandos dar ieško savo kelio ar pastiprinimo, o jie jau žaidžia užtikrintai. Kiekvienoje atakoje matosi solidumas, reikės labai kokybiško krepšinio, jeigu norime prieš juos laimėti.

– Pernai dabartinis jų branduolys pateko į finalo ketvertą, bet ir Eurolyga šiemet sustiprėjo. Mes esame įpratę skirstyti klubus į lentynas. Kur labiau matote „Olympiakos“ – tarp favoritų į titulą ar komandą, kovojančią dėl atkrintamųjų?
– Kaip šiandien jie žaidžia, sakyčiau, kad jie – vieni iš favoritų. Gal neturi super garsių pavardžių kaip kiti favoritai, bet pagal brandą, susižaidimą, fiziškumą tai yra tikrai gera komanda.

– Komandos vedliai išlieka Kostas Sloukas ir Saša Vezenkovas. Kas yra svarbiausia prieš šiuos kairiarankius?
– Visa komanda pasižymi, kad turi daug metančių žaidėjų, gerai dalinasi kamuoliu ir turi daug variantų puolime. Abu šie žaidėjai yra skirtingi. Vezenkovas – orientuotas į taškų rinkimą, visur jo yra daug. Sloukas – kūrėjas, kuris padeda treneriui lengvai išspręsti varžovų gynybines užduotis.

– Sužaidėte solidų mačą Panevėžyje. Kuriose vietose jaučiatės labiausiai patobulėję nuo sezono starto ir kas dar neramina?
– Neramina dar duobelės, kas atsitinka Eurolygoje, kai per trumpą laikotarpį, gali pralaimėti rungtynes. Tai buvo su „Maccabi“ ir, galbūt, kainavo mačą. Kažkiek pagerėjo mūsų tarpusavio supratimas. Be abejo, labiausiai džiaugiuosi gynyba, pas mus ji yra tikrai nebloga. Norisi dar geriau, bet ateityje ir būsime geresni.

– Ignas Brazdeikis pasveiko. Kaip jam sekėsi treniruotis ir ar visi kiti žaidėjai yra sveiki?
– Visi yra sveiki. Jei ir buvo mikrotraumų, visi žaidėjai dabar yra pasiruošę.

– Prieš „Maccabi“ Laurynas Birutis neišnaudojo savo privalumų. Ar prieš Moustapha Fallą yra daugiau tikimasi iš jo?
– Yra keli variantai. Vienas planas – duoti dviem bokštams vienas prieš kitą pasižaisti ir tikėtis, kad per daug nenukentėsime. Kitas variantas – Fallui pastatyti mobilesnį žaidėją ir bandyt tai išnaudoti, bet dėl to, aišku, turėsime problemų gynyboje. Manau, kad tikrai Lauryną bandysime prieš Fallą.



Komentarai:

sakyčiau ne pliusą, o tūzą.
2022-10-12
-12
Atsakyti
Bus daug sunkiau,nei Tel Avive.Dar tik sezono pradžia,tačiau OLY žaidžia taip,lyg būtų sezono vidurys.Visi susižaidę,branduolys likęs,vien ką reiškia pergalė išvykoje prieš Barcą.Tai privalumų žymiai daugiau pas juos be kalbų.Mums šansas nebent intensyvi gynyba,didelė rotacija,reikia bandyti laikytis iki pabaigos,o tada jau galima būtų kabintis,to ir palinkėsiu.
2022-10-12
+5
Atsakyti
Tai Ž bandys mesti iššūkį ar vistik mes iššūkį? 🧐 Jei tik bandys, tai pralošimas garantuotas, čia jau komandos nusiteikimas ir ambicijos žaidžia. Šansai vistik sakyčiau 10 prie vieno kad Ž laimės, sakau kad bus - 23.
2022-10-12
Atsakyti
Kam tas birutis nesuprantama lkle net netinkantis uz tuos pinigus tikrai geriau kazka buvo galima rasytis.
2022-10-12
+5
Atsakyti
Birutissssssssss............... special su Lukosiunu priesaky... jie cia pinigus plauna ar ka?
2022-10-12
-6
Atsakyti
Birutis... Praėjusiais metais turėjome Webster. Šiais Birutis:)
2022-10-12
+18
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.