Ar gali „Lietkabelis“ būti toks geras, kaip praėjusiais metais? Sezono starto apžvalga

Augustas Šuliauskas
BN+ kūrėjas
2022-10-14 14:15

Augustas Šuliauskas nagrinėja naujojo sezono „Lietkabelį“ ir jo galimybes prilygti praėjusio sezono ekipai.

Nuotr.: BNS, L.Sgamellloti - Getty Images | A.Zaikauskas/BasketNews iliustracija
Nuotr. BNS, L.Sgamellloti - Getty Images | A.Zaikauskas/BasketNews iliustracija

„Lietkabelio“ sezono pradžia – banguota. 3 nelengvos pergalės LKL, pralaimėjimas „Žalgiriui“ ir gautas niuksas iš „Prometey“ ekipos Europos taurės starte.

Bet ar buvo galima tikėtis kažko kito iš ekipos, kurios sudėtyje net 9 nauji žaidėjai? Iš komandos branduolį sudarančių detalių liko tik Vytenis Lipkevičius ir Gabrielius Maldūnas, kuomet trečiasis likęs – Grantas Vasiliauskas – dažniausiai atlieka tik epizodinį vaidmenį.

Po praėjusių metų esame įpratę stebėti Nenado Čanako vadovaujamų ekipų didžiulį progresą sezonui įsibėgėjant, tačiau ar šis „Lietkabelis“ turi galimybių būti toks geras, kaip ankstesnės jo versijos? Panagrinėkime „Lietkabelio“ startą – (ne)naują lyderį, antrojo penketo vargus ir kitus tobulintinus dalykus.

Pagrindinės puolimo ašys 

Željko Šakičiaus sugrįžimas į Aukštaitijos sostinę kol kas ne rožėmis klotas. Kroatas per 4 rungtynes vidutiniškai renka vos po 6,8 taško, atakuodamas krepšį vos 29% taiklumu ir klysdamas daugiau nei atlieka rezultatyvių perdavimų. 

Tai – viena iš priežasčių, kodėl „Lietkabelio“ puolimas susidūrus su gynyboje solidesnėmis ekipomis, buksuoja. Kaip ir prieš kelis metus, taip ir dabar – dauguma derinių vienaip ar kitaip eina per aukštaūgį – ar tai bebūtų užtvaros be kamuolio, norint išvesti kroatą centruoti, ar 2 prieš 2 žaidimas, jam renkantis leistis ar pasilikti ties tritaškiu. 

Be jokios abejonės, skaudžiausia „Lietkabelio“ netektis – Djordje Gagičiaus išvykimas.



Komentarai:

kiek pamenu gal jau 3 sezonai iš eilės kaip pradžioje nuvertinamas lietkabelis ir sakoma ,kad sudetis blogesnė nei praeitų metų .ir kaip jie auga sezone turbūt labiausiai keliantį žaidėjų verte komanda . ir ši sezoną turbūt galinti labiausiai augti komanda lietkabelio istorijoje.
2022-10-14
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.