Šarą su Bartzoku palyginęs Walkupas: „Kaunas – tobula vieta finalo ketvertui“

Giorgos Kyriakidis
BasketNews žurnalistas
2022-10-14 18:55

Walkupas taip pat nori finalo ketverto Kaune.

Penktadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ stoja į dvikovą su Pirėjo „Olympiakos“, o tai bus dar vienas mačas prieš buvusį klubą Thomasui Walkupui, kuris Kaune žaidė 2018-2021 metais.

Kalbėdamasis su tinklalapiu BasketNews, Walkupas palietė Eurolygos finalo ketverto temą bei yra įsitikinęs, kad Kaunas yra pasiruošęs tokio mąsto renginiui.

„Manau, kad tai tobula vieta finalo ketvertui. Man ši mintis patinka. Ten praleidau trejus metus, o „Žalgirio“ arena yra geriausia krepšinio arena Europoje.

Sirgaliai mėgsta krepšinį ir Kaunui būtų garbė surengti finalo ketvertą. Dėl miesto ir logistikos, aš nežinau. Tai skirta protingesniems žmonėms už mane. Tačiau krepšinio požiūriu tai būtų nuostabu“, – teigė Walkupas.

Walkupą iš Vokietijos aukščiausiosios lygos 2018 m. į „Žalgirį“ pasikvietė Šarūnas Jasikevičius, su kuriuo amerikietis praleido dvejus metus. 2021 m. gynėjas persikėlė į „Olympiakos“, kur gauna nurodymus iš praėjusio sezono metų trenerio Georgios Bartzoko.

Walkupas buvo paprašytas palyginti šiuos strategus.

„Bartzokas remiasi atletiškais žaidėjais, kurie žaidžia su su didžiuliu greičiu ir energija bei yra stiprūs fiziškai. Tuo metu Šaro komandos yra labai taktiškos. Tai yra kitoks krepšinio stilius ir nė vienas iš jų nėra geras, bet tikrai skiriasi“, – kalbėjo buvęs žalgirietis.

Paklaustas, kurio trenerio žaidimo stilius jam yra labiau priimtinas, Walkupas išliko diplomatiškas.

„Žaidžiau pas abu trenerius ir pas abu man gerai sekėsi. Nesu toks žaidėjas, kuris gali žaisti tik tam tikru stiliumi, bet man patinka žaisti šioje „Oly“ sistemoje“, – teigė atletas.



Komentarai:

Madridista
Pasiilgstu Thomo, vienas geriausiu Zal legionieriu istorijoje, iki galo neapdainuotas pilkasis kardinolas!
2022-10-14
+5
Atsakyti
kuris cia man sake, kad nereikia juokinti sakant, kad z arena geriausia eurolygoje? walkuoas ta sakydamas irgi apsijuokia?
2022-10-14
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.