„Žalgirio“ jaunimo komanda kyla į aukštesnį divizioną

2022-10-16 15:10

Laipteliu aukštyn pakilęs Kauno „Žalgiris-3“ kitą sezoną rungtyniaus RKL A divizione.

Nuotr.: Saulius Čirba
Nuotr. Saulius Čirba

Kauno „Žalgiris-3“ – Kauno klubo „Žalgiris“ jaunimo programos dalis. Jauniausiuosius žalgiriečius ugdanti krepšinio komanda šiemet keičia Ukmergės „Olimpo“ komandą ir varžysis „Nostra.lt-RKL“ A divizione.

Uždavinys – tobulėti

2021-2022 m. „Nostra.lt-RKL“ sezono B divizione „Žalgiris-3“ ketvirtfinalyje nusileido Ignalinos „Vilkakalnio-Losrita“ komandai. Tačiau kauniečiai sezono rezultatų nesureikšmina – su jais ekipos tikslai nesusiję.

Kauno „Žalgirio“ jaunimo programos vadovas Gediminas Navickas atskleidžia, jog komandos uždavinys – ugdyti jaunus krepšininkus.

„Kauno „Žalgiris-3“ komandos ir visos jaunimo programos tikslas – ruošti žaidėjus aukštesnėms „Žalgirio" krepšinio piramidės pakopoms. Todėl mūsų lūkesčiai ir tikslai dažnai nėra susiję su užimta vieta turnyrinėje lentelėje“, – pasakojo Navickas.

Pasak jaunimo programos vadovo, praėjęs sezonas buvo itin sėkmingas, nes patobulėjusių krepšininkų netrūko.

 „Tikslus ir lūkesčius įgyvendinome su kaupu – net septyni žaidėjai, praėjusiame sezone atstovavę „Žalgirio-3“ komandai, šiemet rungtyniaus „Žalgirio-2“ komandoje NKL čempionate“, – džiaugėsi Navickas.

Produktyvios atostogos

Baigęs praėjusį sezoną Kauno „Žalgiris-3“ kibo į darbą ir ėmė ruoštis naujiems iššūkiams. Aktyvios vasaros atostogos – ne naujiena kauniečių komandoje.

Kauno „Žalgirio“ jaunimo programos vadovo teigimu, trumpai pailsėję krepšininkai vienodą dėmesį skyrė tiek fizinei formai, tiek įgūdžių lavinimui.

„Laikas laukiant artėjančio sezono prabėgo labai produktyviai. Atostogų turėjome tik 3 savaites – visą likusį laiką tobulinome atletinį pasiruošimą ir krepšinio įgūdžius“, – tvirtino Navickas.

Jaunieji žalgiriečiai vasarą ne tik treniravosi, bet ir gynė Lietuvos garbę tarptautiniuose čempionatuose. 22 „Žalgirio" jaunimo programos žaidėjai atstovavo įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo krepšinio rinktinėms. Be to, „Žalgiris-3“ vyr. treneris Rokas Kondratavičius dirbo asistentu Lietuvos vaikinų jaunučių (U16) rinktinėje, iškovojusioje aukso medalius Europos čempionate.

Pasak Navicko, geri Lietuvos jaunimo rinktinių rezultatai pakėlė „Žalgiris-3“ komandos ūpą.

„Džiaugiamės, kad ši vasara buvo tikrai neeilinė Lietuvos jaunimo rinktinėms. Tiek žaidėjai, tiek „Žalgiris-3" vyr. treneris Rokas Kondratavičius su puikia nuotaika kibo į darbus“, – sako jaunimo programos vadovas.

Aukštesnis divizionas – išbandymas jaunuoliams

Kauno „Žalgiris-3“ komandai palypėjus į A divizioną, ekipoje netrūko pokyčių. Sudėtį papildė ne tik nauji žaidėjai, bet ir treneriai.

Navickas teigė, kad tarptautiniam komandos kolektyvui puikiai sekasi dirbti kartu.

„Kaip ir kiekvienais metais, „Žalgiris-3" komanda stipriai atsinaujino. Džiugu, kad į kolektyvą sėkmingai įsiliejo iniciatyvūs ir inovatyvūs treneriai – Tautvydas Šležas bei Andrew Antelidze iš Sakartvelo. Jaunuolių atletiniu tobulėjimu rūpinsis Elzė Viktorija Kazlauskaitė bei Mike'as Cruysheeras. Kineziterapeutė – Paulina Kukauskaitė“, – vardijo „Žalgirio“ jaunimo programos vadovas.

Žinoma, pasikeitė ne viskas. Vyr. treneris Rokas Kondratavičius ir toliau vadovaus „Žalgirio-3" komandai. Trenerių štabe lieka Artūras Sukovas bei Žalgirio Krepšinio Akademijos treneris Tomas Bakanauskas.

Navickas mano, kad rungtynės su stipriomis A diviziono komandomis išbandys jaunųjų žalgiriečių psichologinį pasiruošimą – to nepavyko padaryti pernai.

„Norime, kad jaunuoliai sužaistų kuo daugiau rungtynių įtemptose, stresinėse situacijose. Praėjusiame sezone nepatekome į finalo ketvertą, todėl šio tikslo nepasiekėme, – pasakojo „Žalgirio“ jaunimo programos vadovas. – Tikimės, kad lyga bus konkurencinga, turėsime daug įtemptų rungtynių ir mūsų jaunuoliai žengs didelius žingsnius savo krepšinio tobulėjimo kelyje.“



Komentarai:

O sudėtis? Kas tokie žais?
2022-10-16
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.