Fanams duoklę atidavęs Butkevičius: „Labai smagu žaisti su geriausiais“

Tomas Vanagas
BasketNews vyr. redaktorius
2022-10-18 22:55

Po septynerių metų pertraukos į Eurolygą grįžęs Arnas Butkevičius trečiuoju bandymu iškovojo pirmąją pergalę su Kauno „Žalgiriu“.

Žalgiriečiai gynybinėse rungtynėse namuose 68:65 palaužė Bolonijos „Virtus“, o būtent Butkevičius vietos aikštėje labiausiai nusipelnė dėl darbo stabdant varžovus.

Lengvasis krašto puolėjas per 22 minutes įmetė 1 tašką (0/3 dvit., 1/2 baudų), atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir blokavo 1 metimą.

Fotogalerija

„Labai labai džiaugiamės, kad pavyko iškovoti pergalę, nors ir turbūt daug kas rungtynėse nepavyko, ypač puolime, – po mačo tinklalapiui BasketNews sakė Butkevičius. – Kokybės tikrai šiandien trūko, bet žiūrint iš tos pozicijos, kad sugebėjome iškovoti pergalę su 4 tritaškiais, prastai žaisdami puolime, tai parodo potencialą, kurį mes turime. Galime tikrai žymiai solidžiau atrodyti, išspręsti savo problemas ir užbaigti rungtynes kur kas lengviau.“

– Arnai, mačo pabaigą laimėjote su atkarpa 8:0. Kas tuomet taip gerai suveikė?
– Mums šiandien veikė tik gynyba. Pradėjome rungtynes slopiai, 10 taškų praleidome ganėtinai greitai ir baigėme jas su 68 taškais. Tai parodo, kad, nepaisant to, jog mes puolime šlubavome, gynyba mus išlaikė šiose rungtynėse.

– Ar po dviejų pralaimėjimų jautėsi įtampa komandoje?
– Buvo didžiulis noras iškovoti pirmąją pergalę, ypač savo žiūrovų akivaizdoje, ypač, kai jie kuria tokį įspūdingą palaikymą. Jau laukėme tos pirmosios pergalės. Tas didžiulis noras irgi kažkiek kiša koją, galvos kartais būna karštos. Gerai, kad ją iškovojome. Dabar kažkiek nusiims spaudimas nuo mūsų pečių bei pradės kristi metimai.

– Ar galima sakyti, kad Ignas Brazdeikis tampa „Žalgirio“ lyderiu?
– Taip. Aš jau ne kartą minėjau, kad Iggy puolime neša didžiulę atsakomybę. Treneriai reikalauja to iš jo. Jis tikrai tą puikiai sugeba ir yra geras žaidėjas tiek su kamuoliu, tiek be jo, galintis kurti progas. Jis tikrai išlaikė mus rungtynėse, o paskutinis metimas parodė, kad jis ne pirmą kartą gali užbaigti rungtynes individualiomis pastangomis.

– Trečiosios rungtynės jums sugrįžus į Eurolygą. Kaip pats jaučiatės šiame lygyje?
– Jaučiuosi gerai. Lygis – aukštas, be abejo. Labai smagu žaisti su geriausiais. Visada stengiuosi atsiduoti, įnešti energijos komandai, pradedant nuo gynybos. Man viskas prasideda ten. Puolime galbūt aš dar turiu susirasti progų ir būti aktyvesnis. Bet įspūdis – tikrai aukštas lygis, už kiekvieną klaidą baudžiama. Čia reikia būti dėmesingam visas rungtynes.

Maksvyčio komentaras:

Brazdeikio komentaras:

Ulanovo komentaras:



Komentarai:

Kukutis
matydamas kelis praeito sezono mižnius, kurie neverti buvo žalios aprangos, slapta pavydėjau rytui Arno, nes akivaizdžiai matėsi koks jis karys. Nu žiauriai smagu tokį turėt.
2022-10-21
+6
Atsakyti
:)
Laiku tepe slides is pradejusio skesti Ryto laivo. Tas LKL cempionu titulas iskele jo verte iki didziausios iki siol matytos. Isivaizduokit jei dabar butu likes Ryte tampytis su Masiuliais ir Fridriksonais... Ir paciam Zalgiriui jau nebutu rupejes jis
2022-10-19
+6
Atsakyti
ghghfyh
Taip pat ir iš Neptūno tepė. Toks žmogaus būdas apskritai. Ieškoti naudos ir kur geriau.
2022-10-19
+2
Atsakyti
Arnas nusipelno pagarbos žaisdamas visa esybe, atiduodamas visą energiją, atradus jį kontrapuolime - jėga.
2022-10-19
+8
Atsakyti
rr
Nepasimetė, ir tikrai labai naudingas žalgiriui. Taip toliau.
2022-10-19
+15
Atsakyti
Anonimas
Tikrai smagu... Šaunuolis! Seniai norėjau, kad Arnas Butkevičius būtų "Žalgiryje".
2022-10-19
+19
Atsakyti
Anonimas
Nesenai cia ryta ir ryto sirgalius liaupsino
2022-10-18
-12
Atsakyti
Visų pirma, tai kodėl neturėtų liaupsinti klubo, kuriame praleido 5 sezonus? O visų antra nemanau, kad jis turėjo omenyje būtent Žalgirio žaidėjus sakydamas "žaisti su geriausiais", o labiau tai, kad Eurolygoje tenka žaisti prieš (su) geiausiais žaidėjais.
2022-10-19
+9
Atsakyti
Turetu but smagu ir neiprasta zaisti prie pilnos arenos! Na bet zaidziant Europos grandu klube kitaip ir nebus!
2022-10-18
+19
Atsakyti
Sian
antroj pusej buvo vienas pagr zmoniu - nes atstovejo gynyboje - kiek padare itakos perdavimu peremimams, pamusimams kamuoliu ir oan. gaila kad ne ryte bet dziugu del arno kad zaidzia auksciausim lygyje europoje
2022-10-18
+20
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 10

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.