Vėl katalonus pranokęs Ulanovas nori dar daugiau: „Tel Avivas galėjo būti mūsų“

Tomas Vanagas
BasketNews vyr. redaktorius
2022-10-21 12:49

Ulanovas prieš sezoną nebūtinai būtų sutikęs su pasiūlymu priimti 2-2 startą: „Galvoju, kad 3-1 galėjo būti“

Techninės pražangos Kauno „Žalgiryje“ tiek prie kapitono Pauliaus Jankūno, tiek prie naujojo ekipos vedlio Edgaro Ulanovo yra vertinamos vienodai – padengta piniginė suma už vakarienę komandai.

Nuo šio sezono kapitono pareigas perėmęs Ulanovas ketvirtadienio vakarą pats pakliuvo ant skolininkų lentos – dvikovos su „Barcelona“ trečiajame kėlinyje 30-mečiui buvo skirta techninė pražanga.

Visgi tiek ketvirtadienio vakaras, tiek visa savaitė „Žalgiriui“ buvo tokia, kad vakarienė po jos turėjo būti itin pati linksmiausia.

Fotogalerija

„Žalgiris“ penktą kartą klubo istorijoje per Eurolygos dvigubą savaitę laimėjo abejas rungtynes. Tokias savaites kauniečiai taip pat sužaidė 2017 metų gruodį, 2018 metų gruodį, 2019 metų kovą ir 2020 metų gruodį.

2022 metų lapkričio 18 dieną Kaune krito Bolonijos „Virtus“, o lapkričio 20 dieną prieš „Žalgirį“ lemiamu metu pralaimėjo ir viena lygos favoričių „Barcelona“.

„Geros rungtynės, kurios parodo, kokia yra Eurolyga, – po „Žalgirio“ pergalės prieš „Barcą“ tinklalapiui BasketNews sakė Ulanovas. – Tikrai yra velniškai sunku žaisti antrą mačą per tris dienas, bet šią savaitę komanda parodė charakterį. Mes to ir norime, čia tam ir esame, kad už visus būtume stipresni mentalitetu (pirštu rodo į galvą – aut. past.), kova ir energija. Bus klaidų, visko, bet mes jas kartais atpirksime gera energija.“

Pats Ulanovas nuo pat mačo pradžios tryško didžiule energija, emocingai pasisakė duodamas interviu ilgosios pertraukos pradžioje, o galiausiai lemiamoje „Barcos“ atakoje apsigynė prieš Tomašą Satoransky.

Statistikos išraiška buvo tokia: 27 minutės, 15 taškų (5/10 dvit., 1/1 trit., 2/3 baudų), 7 atkovoti ir 3 perimti kamuoliai, 2 rezultatyvūs perdavimai, net 7 išprovokuotos pražangos ir 22 naudingumo balai.

Be abejonių geriausios Ulanovo sezono rungtynės.

Tai ne pirmosios Ulės kone idealios rungtynės su „Barcelona“. Dar prieš kiek daugiau nei pusmetį, šių metų kovo 11 dieną, kaunietis pergalingoje akistatoje su katalonais pasiekė karjeros rekordą – surinko 33 naudingumo balus.

„Patikėk, aš visose rungtynėse noriu gerai žaisti ir išgyvenu, kad neišeina, bandau taisyti klaidas ir viską, – Ulanovas kalbėjo rūbinėje duodamas jau trečią interviu. – Kažkokį kitokį skonį turi šios rungtynės. „Barcelona“, lietuviška komanda, visi bilietai išparduoti, tikėkimės, kad ne paskutinį kartą šiemet. Yra kažkoks prieskonėlis, bet visas rungtynes noriu sužaisti.“

Nuotr. D.Lukšta

Ulanovas kaip kapitonas komandos naujokams turėjo pristatyti ypatingą atmosferą „Žalgirio“ arenoje, tačiau galiausiai visi ekipos pirmamečiai ją pajautė savo kailiu.

„Fantastika. Visi, kurie pajuto šią atmosferą pirmą kartą iš žaidėjų, kalbėjo, kad ji yra neįtikėtina, – apie 15,146 žiūrovų palaikymą atsiliepė Ulanovas. – Momentais strigome, bet publika palaiko ir vėl užkuria motoriuką. Norisi, kad šitai tęstųsi ne tik su didelėmis komandomis, bet ir su visais varžovais Eurolygoje. Žinau, kartais tikrai sunku viduryje savaitės, bet kuo daugiau, tuo mums tikrai smagiau.“

Po ketverių rungtynių „Žalgiris“ turi dvi pergales ir šiuo metu Eurolygoje kartu su „Barcelona“ dalijasi 8-9 vietomis. 

Jeigu prieš sezoną kas nors būtų pasiūlęs tokį variantą – dvi pergales po keturių mačų – ar Ulanovas būtų jį priėmęs?

„Niekas neklausė prieš sezoną apie tai, bet jeigu dabar, tai galvoju, kad 3-1 galėjo būti. Tel Avivas galėjo būti mūsų, – pasakojo kapitonas, sulaukęs netoliese rūbinėje sėdėjusio Arno Butkevičiaus pritarimo. – Su „Olympiakos“ tikrai buvo sunku, ten reikėjo sužaisti arti tobulumo, kad laimėtume išvykoje. „Maccabi“ mačo dabar labiausiai gaila, bet žinote – tokių rungtynių mažu skirtumu šiemet dar bus daug.“

„BasketNews.lt podkastas“:

Ulanovo komentaras – nuo 36:40 min.:



Komentarai:

Gytis
2022 metų lapkričio 18 dieną Kaune krito Bolonijos „Virtus“, o lapkričio 20 dieną prieš „Žalgirį“ lemiamu metu pralaimėjo ir viena lygos favoričių „Barcelona“. Pataisykite, ne lapkritį, o spalį
2022-10-21
+13
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.