Eurolygos finalo ketvertą organizuoti norintis „Žalgiris“ iš Vyriausybės išgirdo „ne“

2022-10-25 17:19

Vyriausybė nesutiko „Žalgiriui“ duoti prašytų 1 mln. eurų Eurolygos finalo ketverto rengimui, o tai argumentavo artėjančiais kriziniais metais, tačiau Kauno klubas išlieka vienu iš kandidatų renginį organizuoti. 

Nuotr.: D. Lukšta
Nuotr. D. Lukšta

Eurolygos finalo ketvertą Kaune norintis rengti „Žalgiris“ palaikymo iš vyriausybės nesulaukė. 

Vyriausybė nusprendė, kad dėl sudėtingo laikotarpio negali renginio organizavimui skirti 1 mln. eurų.

Pasak „Žalgirio“ vadovo Pauliaus Motiejūno, sulaukus neigiamo atsakymo iš valdžios jie išlieka kandidatais rengti finalo ketvertą, tačiau šansai smarkiai sumažėja. 

„Sulaukėme atsakymo, kad neskirs, nes artėja kriziniai metai ir nėra pinigų tokiems renginiams, – situaciją LRT.lt pakomentavo Motiejūnas. – Mes tai priimame kaip faktą. Eurolygai mes pateikėme planą su savivaldybės parama ir viską esame pasiruošę daryti. Tikėjomės, kad vyriausybė prisidės ir Eurolyga to labai tikėjosi. Krepšinio terminais kalbant dabar perduodame kamuolį jiems ir laukiame, ką jie atsakys. Nėra tie šansai dideli, tas pateiktas planas yra labai mažas palyginus su kitais Eurolygos finalo ketvertais.” 

Kalbos dėl Eurolygos finalo ketverto Kauno pasirodė šio sezono pradžioje, kuriuos vėliau patvirtino ir pats Motiejūnas.

BasketNews tinklalapiui surengus Eurolygos vadovų apklausą šie apsisprendė, jog norėtų finalo ketverto Lietuvoje. 



Komentarai:

Marius
7 iš 10 komentarų konservatorių partijos troliai. Vidaus priešai be sąžinės ir moralės už šimtą eurų Lietuvą parduotų. Bando nuteikt gyventojus prieš Žalgirį ir Kauną.
2022-10-27
+4
Atsakyti
geras sprendimas, valstybe neturi uzsiimineti kazkokiom oportunistinem, vienkartinem uzdarbio galimybem. Ar Z planavo atlyginti ta lema? avdrug varke nepaeis. apskritai fana melzt sali, bizni varyt visi laisvi tai ir varykit - skolinkites, investuokit. ai pala koks lochas skolintu tokiam projektui? lol
2022-10-26
-16
Atsakyti
Tai cia faktas, kad dabartiniam rezimui nereik lietuviskumo simbolio Zalgirio.
2022-10-26
-11
Atsakyti
Rx
privati lyga, uzdara lyga. kodel skirti musu visu pinigus?
2022-10-26
+2
Atsakyti
Kažinkas
Jau geriau Žalgiriui butu skiria mūsų visu pinigus negu sau i kisene, kaip del sporto tai valstybe nieko daryti nenorio kaip musu sportininkai kazka iskovoje tai patys pirmi lenda kisti ranka ir dalina nieko vertus medalius uz tai kad garsini lietuva. S.... O ne valdzia pas mus
2022-10-26
-5
Atsakyti
Andrius
Jauciu, jei butu rengemas finalas Vsi vilniui, tai ir du milijonai butu atsirade ir daugiau, is pavydo jie taip😀
2022-10-26
+11
Atsakyti
Palemonas petras
Susimeskim kauniečiai ir kauniečiai. Šimonytei ir vilniečiai nekiančia sporto. Tiesiog gaila atsilikusių ir sergančių Kauno fobija.
2022-10-26
+6
Atsakyti
Bee
nuo kada vyriausybe lygu vilnieciai grybe? nes pastatas Vilniuje?
2022-10-26
+5
Atsakyti
o kodel pats motiejunas negali pakrapštyt savo kišenes? manau jam ta milijona susirinkt nebutu problemu. bet ne dykaduoniai visada visko nori uz dyka. šaunu kad nedave,butu nesazininga paprastu žmoniu atzvilgiu. taip valdzia yra svolaciai,bet del tokio sprendimo pritariu ir palaikau visu šimtu procentu.
2022-10-26
+7
Atsakyti
Nesvarbu
10 klases mokiniai sita dalyka supranta,ne tavo galvai suprasti... bukas esi ir tiek ...
2022-10-26
+8
Atsakyti
O
kodel tik milijono praso, kodel ne kokiu 10 mln. ? kaip Olimpiados atrankai kazkur istirpo 3 mln., musu saunuoliai liko namuose visi patenkinti sedi. Uzteks melsti valstybe, kol nera rezultatu sedekit tyliai namuose
2022-10-26
Atsakyti
D_K
tiesa pasakius vapšė dzin, bus dar geresnių metų tai padaryt, dabar vatnikai turėtų progos dar daugiau skleist propagandos, o čia permest ant vyriausybės viską nesąmonė, kai patys neturi pinigų, tegu guoga, gražulis, ar koks Uspaskich duoda 1mln, bet jie geriau vyriausybę kaltins kad neduoda xdd Matijošaitia galėtų iš ruzzu viči uždirbtų duot, bet gi irgi gaili xdd vapšė dzin tiesa pasakius
2022-10-26
+2
Atsakyti
123
parodo tavo intelekto lygi sitie xdddddd
2022-10-26
+14
Atsakyti
Tomas
Bet ant kiek svolačiai konservatoriai. Kaunui kiša pagalius į ratus kaip tik gali. Joks save gerbiantis kaunietis negali balsuot už konservatorius. Prieš savivaldybės rinkimus bando įkast Matijošaičiui ožio chebra, o kenčia visa krepšinio bendruomenė tiek Kaune, tiek Lietuvoj. Kokia mes krepšinio tauta jei vieno milijono nesuranda valdžia. 7 milijardus pasiskolinę. Kauno metinis biudžetas virš pusė milijardo eurų. Aš vietoj Matijošaičio pasinaudočiau tų alfabetų vyriausybėj kvailumu ir Kauno savivaldybės biudžete atrasčiau tą milijoną, jei tik tiek reikia.
2022-10-26
+2
Atsakyti
To faktas
zmones tiesiog pamirso kokia isviete buvo Kaunas iki Matijosaicio ir dėl LRT propagandos nubalsuos priesh ji, nes juk jis bizni Rusijoj turi.
2022-10-27
-1
Atsakyti
Speju eurolygai aplamai sunku surast kur rengti toki rengini, nes visos salys vargsta. Eurolyga neiesko geriausios arenos, ar geriausii sirgaliu, o tiesiog kas daugiau sumokedavo, ten ir rengdavo. O cia stringa is visu pusiu visi planai.
2022-10-26
+17
Atsakyti
benius
Ka galiu pasakyti? Geda. Bet ko tiketis is tokios valstybes?! Geriau balsuos uz Anuka.
2022-10-26
-18
Atsakyti
Teisingas sprendimas, Zalgirio nebus, tai kam mums tas turnyras, varantis i minusa?
2022-10-26
+15
Atsakyti
As
Ble negaliu patiketi visais begalviais cia komentuojanciais. Eurolygos final four yra absoliuciai komercinis projektas. Cia kaip prasyti is valdzios lemo Dua Lipos koncertui surengti. Dar labiau apgailetina Eurolyga, kad nesugeba sukurti paketo kuris apsimoketu ir paciai organizacijai ir priimanciai arenai. O cia, reikia biudzeto skyles kamsyti viesojo sektoriaus pinigais. Nereik mums tokiu renginiu. Isvis. Europos klubinis kasis sugeba isleisti desimtis milijonu zaideju algoms, bet patys klubai nesugeba tu algu atidirbti. O paskui Jaskos edukuoja, kad valdzia turi prisideti. Xebra, jus ne vezi gydot, ir ne nobelio premijos vertus atradimus stampuojat kad prasyti subsidiju. Klubine kase yra pramoga, o pramogos turi atidirbti savo kastus arba uzleisti vieta pramogoms su atsiperkanciu verslo modeliu.
2022-10-26
+29
Atsakyti
A sita
o kodel Motiejus kaip savininkas nors karta negali prisideti pinigais?
2022-10-26
+5
Atsakyti
Anonimas
Rupus miltai nusimato, jeigu net milijono laisvo nera krepsinio saly. Tai bent jau tegul numinusuoja nuo ryto, vis tiek tik geda daro. Kur guoga, kai jo reikia?
2022-10-25
-10
Atsakyti
Anonimas
O tai gal tegu numinusuoja nuo žalgirio, nes irgi gėda daro paskutinius n metų europoje.
2022-10-26
+15
Atsakyti
paprasta kaip du kart du.... kam tie pelnai privaciom avia linijom kurios ju per viena savatgaliLietuvoj gaus daugiau nei dvigubai? kam tie pelnai pavezejam, taxi ir kitiem transferiam kuriem tai bus belekoks uzimtumas? kam tie pelnai viesbuciam juk geriau konpesacijos kurias atims :D ( nekalbam tik apie kauna nes i Žalgirio arena atvykti per dvi valandas is betkur gali) kam tie pelnai baruose? kam tie pelnai muziejuose? (juk atvykes zmogus gali kazkur ir kitur nueit) kam mokesciai kuriuos skirs pati eurolyga? kam tie mokesciai uz visa reklama (europos lygiu)? kam tie mokesciai uz tv transliacijas ( velgi europos lygiu)? niekam? wtf ? juk tai pinigai valstybei, daugiau nei vienas ar du milijonai, o dar plius koks pelnas vietiniam verslui... bet geriau pasaugokim milijoną ateinančiai krizei kurį mokės vistiek tie patys verslai ar zmones
2022-10-25
+25
Atsakyti
As
Komerciniai renginiai nepraso. Lyginkim obuolius su obuoliais.
2022-10-26
-22
Atsakyti
kaip keista skaityti komentarus, kad tai kažkoks klubo siekis pasipelnyti... niekas net nepagalvoja kokia maža yra mūsų Lietuva ir tokį renginį turėti, būtų prestižas, reklama ir investicija i musu visų šalį kurią vis dar tikiuos mylim labiau nei kai kurias kitas... tikiu jei koks skambus žmogus pasireikštų, labai greit ta milijoną surinktume.. o gal ir daugiau!
2022-10-25
+3
Atsakyti
o kodel valstybe turi remti privataus klubo uzgaidas? tegul viciunai paremia
2022-10-25
-3
Atsakyti
Rr
sita vyriausybe tik skiria pinigus vakcinom, kurias paskui ispila.milijonai paleisti i unitaza ir tai vis toliau vyksta.
2022-10-25
+18
Atsakyti
Kaip matau konservatnikinių niekšų net šiam portale yra, iš šitos tautos priešų išrinktos vyriausybės nieko kito ir nebuvo galima tikėtis, nes juk tas išleistas milijonas į biudžetą grįžtų dvigubai, kas Šimonytės-Landsbergio-Bilotaitės vyriausybei nepriimtina.Ko blogiau lietuviams, tuo geriau konservatoriams, taip visada buvo ir bus.Be to ir Kauno meras ne tos kraujo grupės.
2022-10-25
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 115

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.