Kova džiaugęsis Brazys – apie dominavusio Wiley potencialą ir įsivažiuojantį Janavičių

Tomas Vanagas
BasketNews vyr. redaktorius
2022-11-06 09:39

Klaipėdos „Neptūnas“ prieš FIBA langą iškovojo trečiąją pergalę „Betsafe-LKL“ pirmenybėse. Klaipėdiečiai namuose 100:80 įveikė Alytaus „Wolves“.

Po rungtynių komandos vyriausiasis treneris Mindaugas Brazys atskleidė, kad prieš rungtynes jaudinosi dėl krūvio paskirstymo bei pasidžiaugė auklėtinių kova ir sirgalių sukurta atmosfera.

„Pirmiausia norėčiau pasidžiaugti ir padėkoti vyrams už solidžią kovą, – sakė Brazys. –Truputėlį bijojau, kad turėjus tik vieną dieną pasiruošti rungtynėms, būsime šiek tiek nuvargę fiziškai, bet matėsi, kad viską sudėliojome teisingai. Vyrai tikrai šiandien atsidavė ir visi, kas žaidė, įnešė savo indėlį, dėl to šiandien ir laimėjome. Ir žinoma, labai smagi „Švyturio“ arenos atmosfera, noriu padėkoti visiems susirinkusiems, mes juos tikrai girdime ir jie mus vietomis vedė į priekį.“

– „Wolves“ mačo metu keletą kartų surengė spurtus, kaip pavyko nepaleisti rungtynių?
– Tiesiog susikaupėme, pirmojo kėlinio pradžioje atrodė, kad viskas neblogai gaunasi, bet prametame laisvus metimus, klydome lygiose vietose, jautėsi nervingumas, bet susitvarkėme ir kontroliavome rungtynes, ypač smagu, kad pavyko jas kontroliuoti iš gynybinės pusės.

– Dar vienas įspūdingas Austino Wiley pasirodymas. Iki šio mačo jis buvo pataikęs 3 baudas iš 11, šiandien 12 iš 14, kaip galėtumėte tai paaiškinti? 
– Jūs žiūrite šio sezono procentus, o jūs pasižiūrėkite visos karjeros. Jis tikrai nėra prastas baudų metikas, aišku, nėra ir elitinis, bet nėra prastas. Šio sezono procentą sugadino jo pirmos rungtynės po traumos Prienuose, tada jautėsi jo nervingumas. 

– Praeitose rungtynėse Austinas Wiley surinko 33 naudingumo balus, šiandien 37. Kiek jūsų nuomone jis žaidžia virš savo galimybių ar tai ir yra tikrasis jo lygis?
– Jo potencialas yra toks, koks yra. Jis turi nuostabius duomenis, kažkada jo perspektyvos buvo NBA lygoje. Gal šiek tiek ne taip susiklostė karjera, pernai žaidė Vokietijos antroje lygoje, šiemet čia. Tai – maksimaliai dirbantis žmogus. Žinome „Wolves“ bėdas priekinėje linijoje, tad su savo ūgiu šiandien jis dominavo, šį dalyką ir bandėme išnaudoti, puikiai pavyko.

– Mindaugas Girdžiūnas praėjusiame mače surinko -5 naudingumo balus, šiandien susitikimą baigė be taškų, kas yra nutikę jam?
– Nieko, paprasčiausiai toks varžovas. Turėjome taktiškai žaisti šiek tiek kitaip, daugiau į rungtynes žiūrėti iš gynybinės pusės, gynyboje viską keitėmės, tad jis su savo ūgiu tiesiog nelabai šiandien tiko. Net neabejoju, kad jis mums kitose rungtynėse duos naudos, taip pat ir rinktinėje.

– Žygimantui Janavičiui tai buvo trečiosios rungtynės sugrįžus po traumos, šiandien 8 rezultatyvūs perdavimai, mače su Prienų „Labas GAS“ – 10. Kaip jis įsivažiuoja ir ką duoda komandai?
– Matėme, kad pas jį startas buvo nervingas. Džiaugiuosi, kad jis patikėjo savimi, aš irgi tikrai nenustojau juo tikėti. Po poros prastų įėjimų, trečias tikrai buvo geras, jis laikė rungtynių kontrolę ir likusį laiką teko pagrinde žaisti su juo. Su savo emocija ir užsivedimu tikrai komandai prideda daug. Tikiuosi turėti jį tokį visą likusį sezoną. 

 Matas Vaitkus su Oskaru Pleikiu pasirodė rungtynių pabaigoje. Vaitkus trimis taikliais baudos metimais pelnė 100-ąjį tašką, kas jo dabar laukia?
– Šito reikia klausti žaidėjų, į rūbinės reikalus nesikišu, bet kažkas tikrai laukia (juokiasi). 

Po rungtynių einant link rūbinės sirgaliai šaukė „ačiū, treneri“. Kiek yra smagios tokios akimirkos? 
– Ne paslaptis, kad mūsų žaidimas, neskaitant šitų rungtynių, tikrai netenkina nei sirgalių, nei manęs paties. Žiūrint į turnyrinę lentelę, manau, kad „Neptūnas“ tikrai gali būti aukščiau. Tokios rungtynės emociškai pakelia. Esame atjaunėjusi komanda, turime surasti savo žaidimą, tokios pergalės užgrūdina ir pastumia į priekį, tikiuosi, kad nuo čia atsispirsime. Kartą jau bandėme, bet ir vėl sekė prasta atkarpa, dabar tikiuosi atsispirti rimčiau.

– Deividas Gailius ir Mindaugas Girdžiūnas išvyksta į rinktinę. Kokie planai per FIBA langą?
– Dabar šiek tiek atsipūsime, vyrai po šiandienos rungtynių to nusipelnė. Skirsime dėmesio individualiam darbui, atsistatymui, o Mindaugui ir Deividui linkiu sėkmės ir tikiuosi, kad parveš pergales bei kelialapį pasaulio čempionatą.

Laukia derbis tarp „Ryto“ ir „Žalgirio“, ko tikitės iš šių rungtynių?
– Įdomių rungtynių. Abi komandos yra po tikrai įspūdingų pasirodymų Europoje. Fantastinis „Žalgirio“ sugrįžimas, geriausios „Ryto“ rungtynes, manau, kad laukia tikrai nuostabus reginys žiūrovams.



Komentarai:

Brazys tikrai yra įdomus treneris,vienas perspektyviausių mūsiškių šiuo metu.T.Šležas visada apie jį tik teigiamais žodžiais atsiliepia.Brazys yra tas,kuris gyvena krepšiniu,domisi NBA trenerių taktikom,ispanų taip pat,pas jį žaidime galime įžvelgti tų taktikų užuomazgų.Tikrai sparčiai tobulėjantis strategas.
2022-11-06
+4
Atsakyti
Neptūno sudėtis man tikrai nėra labai jau įdomi,bet norisi komandą palaikyt vien dėl trenerio,kad Mindaugui pavyktų užsikabint su šiuo Neptūnu.Kita atvejis su Wolves.Nesu nusistatęs prieš šį projektą,bet nei man ten Kurtinaitis patinka,ypač po keletos pralaimėtų varžybų,kur jis kaltina žaidėjus,Fiba langus ar dar ką nors,tik ne save dėl pralaimėjimų,nei pati jų sudėtis,kuri yra viena nuobodžiausių lkl'e
2022-11-06
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.