Atamanas kaltina Serbijos žiniasklaidą provokacijomis

2022-11-13 13:50

Erginas Atamanas tikina, jog ne jis neišleido Vasilije Micičiaus į Serbijos rinktinę, o Stambulo „Anadolu Efes“ klubas. Žinias žiniasklaidoje, jog tai buvo Atamano sprendimas, treneris įvardijo serbų žiniasklaidos provokacijomis.

Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Erginas Atamanas sureagavo į kilusį ažiotažą, kai Stambulo „Anadolu Efes“ lyderiui Vasilije Micičiui nebuvo leista prisijungti prie Serbijos rinktinės.

Eurolygos MVP neprisijungs prie nacionalinės komandos, nors iš pradžių buvo tikėtasi jo pagalbos pirmadienio mače su Turkija, kuriai vadovauja pats Atamanas.

Strategas pabrėžė, jog leidimo nesuteikė „Anadolu Efes“ komanda ir toks sprendimas nėra priimtas jo paties. Turko tikinimu, tai niekaip nesusiję, jog Micičius su Serbija būtų žaidęs prieš jo vadovaujamą rinktinę.

Serbija ir Turkija atrankoje į 2023 m. pasaulio čempionatą siekia išsikapstyti iš galimos eliminacijos.

„Kaip klubas, mes nuo pat pradžių buvome prieš Micičiaus prisijungimą prie rinktinės, – „NTV Spor“ sakė Atamanas. – Tačiau vėliau po Serbijos federacijos spaudimo, kai Micičius rodė norą žaisti, mes neleidome kaip klubas. 

Prieš ketvirtadienį laukiančias labai svarbias rungtynes su „Barcelona“ norime treniruotis visos sudėties, kai ypatingai dėl traumos nėra Shane'o Larkino. Lygiai taip pat ir „Barcelona“ į Serbijos rinktinę neišleido Nikola Kaliničiaus. Kaip ir jų atveju, taip ir mūsų, tai nėra paremta dėl jausmų rinktinei. Mūsų sprendimas priimtas nuo „Anadolu Efes“ komandos. Naujienos, kad „Erginas Atamanas nedavė leidimo Micičiui“ yra Serbijos žiniasklaidos provokacija.“

Micičiaus atvykimo į Serbiją buvo tikimasi šeštadienį, tačiau Serbijos rinktinę pasiekė žinia, kad jų žvaigždė neatvyks. Kaip nurodė Atamanas, krepšininkas kartu su „Anadolu Efes“ ruošis ketvirtadienio akistatai su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“.

Micičiaus neprisijungimas – didžiulis smūgis Svetislavo Pešičiaus treniruojamai Serbijai. Pergalė pirmadienį prieš Turkiją ir Graikijos laimėjimas prieš Belgiją užtikrintų serbams vietą pasaulio čempionate, o tokiu atveju Atamano vadovaujami turkai ir belgai liktų už ribos.

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

Adekvatus
kas moka pinigus .t.y klubai tai ka nori ta ir daro. geda fibai, o ne turkam
2022-11-14
+7
Atsakyti
ar tai Atamanas.. ar tai Turkijos klubas, vistiek tai darom naudai i savų pusę. ir visų šitų žaidimų kaltininkė bus ir yra fiba kuri yra pasaulinė organizacija negalinti susitarti su komercinėmis organizacijomis... gėda fibai.....
2022-11-13
+8
Atsakyti
tas
ėmiau ir patikėjau, kad Atamanas nepriėmė sprendimo :D . Visą atsakomybę permetė klubui, protingas ėjimas :) . Manau, kad serbai su turkais ir be Micičiaus susitvarkys.
2022-11-13
+3
Atsakyti
Kažkokiais čia žaidimais kvepia.Atamanas vaidina nekaltą,bet kas ten žino,gal ir jis pasakė klubui,kad Vasos neleistų.Nes jei nepatenki į PČ,tai nuplaukia praktiškai du stambūs turnyrai-PČ ir OŽ. Nors į olimpiadą dar per atranką būtų galima patekti,bet ten irgi stiprių varžovų pasitaiko.Todėl ir prasideda čia kažkokie žaidimai.
2022-11-13
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.