Maksvyčiui žinutę perdavęs Kemzūra džiaugėsi auklėtinių reakcija: „Pykome ant savęs“

Tomas Vanagas
BasketNews vyr. redaktorius iš Podgoricos (Juodkalnija)
2022-11-14 23:14

Po pergalingų rungtynių su Juodkalnija bei iškovotos vietos pasaulio čempionate pavaduojantis Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra pasiuntė Kaziui Maksvyčiui šmaikščią žinutę.

Kęstučio Kemzūros auklėtiniai išvykoje 65:56 nugalėjo Juodkalniją ir tokiu būdu įvykdė savo užsibrėžtą tikslą – iškovojo bilietą į pasaulio čempionatą.

Kazį Maksvytį vyriausiojo trenerio poste pavaduojantis Kemzūra džiaugėsi lietuvių reakcija po skaudaus pralaimėjimo prieš Prancūziją.

„Geros mintys apie šias rungtynes. Manau, kad teisingai sureagavome į pralaimėjimą Panevėžyje, – po pergalės Podgoricoje kalbėjo Kemzūra. – Pykome ant savęs dėl to, kaip atrodėme ir žaidėme. Norėjome reabilituotis prieš savo sirgalius ir laimėti šias rungtynes. Žinojome, kad nebus lengva, bet kartu su treneriais parinkome gerą ir teisingą žaidimo planą. O kas svarbiausia, kad žaidėjai jį įvykdė.

Fotogalerija

Mes buvome tokie agresyvūs, aktyvūs ir fiziški, kokie ir norėjome būti. Vien tik skaičiai parodo, kad atkovojome 12 kamuolių po jų krepšiu ir padarėme tik 11 klaidų. Manau, kad tai buvo svarbu. Neleidome susirinkusiai miniai paveikti namų komandos.“

Kemzūra taip pat su šypsena veide pasiuntė žinią lapkričio lange negalinčiam dalyvauti pagrindiniam vyriausiajam treneriui, kurį jis pavadavo.

„Galiu perduoti, kad, Kazį, tau tai kainuos“, – šypsodamasis sakė Kemzūra.

– Kaip pats jautėtės sugrįžęs prie nacionalinės vyrų rinktinės vyr. trenerio posto?
– Žinote, viskas įvyko labai greitai, nėra paruošiamojo sezono. Galbūt tas ir prisidėjo pirmosiose rungtynėse, bet niekur nedingsi. Antrosiose rungtynėse turėjome sugrįžti ir daryti tai, ką turime daryti. Aišku, palengvino tai, kad turėjome nuostabiausius pagalbininkus.

– Kartais atrodė, kad arenos atmosfera įsielektrindavo. Kaip pavyko ją nutildyti?
– Ją nutildėme koncentracija ir geru žaidimu. Neleidome tai miniai užsikurti. Kai atlaikai visą tą spaudimą ir pats duodi spaudimą, tai viskas susitvarko. Tiesioginio poveikio gi nėra – niekas netrukdo gintis. Jie triukšmavo ir palaikė, o tai yra normalu. Manau, kad kiekvieno krepšininko svajonė yra žaisti tokioje atmosferoje ar dar garsesnėje.

– Ar girdėjote sirgalių būrelį iš Lietuvos?
– Taip, noriu visos komandos vardu padėkoti, nes tie žmonės yra tiesiog fantastiški. Būtume supratę, jeigu po rungtynių Panevėžyje jie būtų neatvažiavę. Bet jie vis tiek atvažiavo ir mus palaikė. Esame be galo jiems dėkingi.

– Šis atrankos langas buvo išskirtinis, nes be Manto Rubštavičiaus, kuris nežaidė, nebuvo nė vieno komandos debiutanto. Kurie iš atvykusių žaidėjų jaučiasi labiausiai patobulėję?
– Atvirai pasakysiu, kad į langus atvykę žaidėjai yra ruošiami klubuose, todėl reikia dėkoti klubų treneriams ir klubams, kurie išleidžia ir ruošia juos. Jeigu matėte, tai naudojome senus ryšius, kad išlygintume tas mintis, vienodai galvotume aikštelėje ir suprastume žaidimo principus. Jokio naujo įgūdžio neišlavinsi ir neįdiegsi. Po laimėtų rungtynių galime sakyti, kad jie patobulėjo.

Tie patys „Ryto“ žaidėjai žaidžia aukštame lygyje ir kiti pakankamai aukštame lygyje. Manau, kad šiandien visi sužaidė šauniai. Vaidas Kariniauskas labai gerai kontroliavo komandą, o Margiris Normantas ir Gytis Radzevičius davė daug energijos. Mūsų dideli daug dirbo du prieš du situacijose, nors ir buvo kažkiek klaidų. Ir Kristupas Žemaitis, ir Eigirdas Žukauskas įsiliejo labai gerai. Nėra, ką kalbėti ir apie Mindaugą Kuzminską. Gal Mindaugui Girdžiūnui nepavyko įmesti, bet jis metė gerus ir laisvus metimus.

Mūsų pranašumas buvo tai, kad žaisdami agresyviai mes varginome, nes mūsų rotacija buvo gilesnė. Vis dėlto sprendimas buvo sumažinti rotaciją – žaisti ne su dvylika žmonių, o rungtyniauti su dešimt. Tiesiog taip nusprendėme. Žinau, kad ir Arnas Velička, ir Gytis Masiulis buvo pasiruošę, jeigu reikės pagalbos. Tai buvo mano sprendimas.

– Kaip manote, kokia rotacija galėtų būti vasario mėnesį, kai tas langas jau nieko nebelems?
– Jūs bėgate į priekį. Vasario mėnesį kalbėsime apie vasario mėnesį ir jo langą. Aišku, kad kalbėsimės ir tarsimės, bet mes juk žaidžiame su užrašu „Lietuva“. Mes negalime išeiti viena koja. Mums kartais taip gaunasi, bet kai eini žaisti, nori laimėti. Galbūt dėl šio klausimo ir su Kaziu Maksvyčiu pasikalbėsime apie tai, ko jis nori ir kokios jo mintys. Mūsų užduotis buvo patekti į pasaulio čempionatą. Esu labai laimingas, kad tą programą įvykdėme. Turime žaisti ir stengtis laimėti kiekvienose rungtynėse.

– Užduotį patekti į pasaulio čempionatą pats susigalvojote ar Maksvytis labai gražiai paprašė?
– Ne, mes patys nenorime visko nukelti iki paskutinių rungtynių. Norėjome laimėti kiekvienose rungtynėse, bet vienur gavosi, kitur nesigavo. Galiu perduoti, kad, Kazį, tau tai kainuos (šypsosi).

– Ką gali kainuoti?
– Mes čia jau susitarsime (juokiasi).

Kuzminsko komentaras:

Kariniausko komentaras:



Komentarai:

smile
„Galiu perduoti, kad, Kazį, tau tai kainuos“ - tai Kazį kainuos?:) Ar čia kreipinys - Kazy? Nežinau tiksliai, bet kažkur tai pradinėse klasėse šito moko.
2022-11-15
+2
Atsakyti
ziurim ka turim
Reabilitavosi, sukrate net 65tsk rinktinei, kurios ne vieno zaidejo speju daugelis nebuvo net girdeje. Kita vertus Juodkalnija nugalejo prancuzus, todel nevarykim Dievo i medi, svarbiausia tikslas pasiektas. Kitam lange butu gerai jauniklius apsaudyt + sirvydi su kulboka
2022-11-15
+1
Atsakyti
Lawyeris
Kemzūra džiaugias, kad su 9b nugalėjo 6c :)))
2022-11-15
Atsakyti
Anonimas
mldc kemzura su tokiais grybais pergale paeme
2022-11-15
-1
Atsakyti
Pataikymas prastas, puolimas geras buvo tuo, kad susikūrė geras progas metimui ir kamuolius rinko. Buvo fiziškai stipresni. Margiriui metimą reikia tobulinti, su prasiveržimais viskas gerai. Taškų tai surinko komanda panašiai kaip su prancūzais. Svarbiausia su pergale.
2022-11-15
+1
Atsakyti
Steponas
uzduotis yvykdyta
2022-11-15
-5
Atsakyti
Jus man paaiskinkite,jus cia visi trolinate??Lietuvos rinktine vakar zaide tragiskai,tai pat kaip ir pries Francus...tik skirtumas Juodkalnija apgailetino lygio su nuliu talento....ir dabar sako suzaide gerai,irodeme ??jus cia rimtai trolinate??
2022-11-15
+11
Atsakyti
Jei nesupranti
kad is sitos rinktines bus gal tik keli zaidejai pagrindineje sudėtyje.Kam rasyti komentarus kai rinktines centras echodas,o izaidejas kariniauskas? nestumiu ant ju,viskas su jais gerai,tiesiog yra uz juos geresniu... nelygink Prancūzijos,Ispanijos antros sudeties su lietuviu. paziurek vien i populiacija saliu.
2022-11-15
+13
Atsakyti
Džiaugiuosi su visais, ,kuriems brangus lietuvos krepšinis, tik džiaugsmą sumenkinas tas, kad kuo toliau, tuo daugiau džiaugiamės pergalėmis prieš varžovus, kurie nėra krepšinio viršūnėje. Niekada nemenkinau varžovų, bet praeitis primena, kad mūsų bijojo aukštesnę vertę turinčios komandos.
2022-11-15
+7
Atsakyti
na
kažkada ir Lietuva buvo nuo jūros iki jūros...
2022-11-15
+6
Atsakyti
Gramatikos Na*is
"Tikrinių vardų su galūne -is, -ys, -us, -ius šauksmininkas toks pat, kaip ir bendrinių, plg., pone Bizuli ir bičiuli, pone Smaily ir būry, gerb. Stasy ir Seimo nary, pone Butkau ir sūnau, pone Vėliau ir sodžiau." Ne Kazį, o Kazy !
2022-11-15
+13
Atsakyti
smile
čia vaikai iš pradinių šitą puslapį administruoja ir tekstus rašo - jie dar nežino pilnai liet. kalbos taisyklių:)
2022-11-15
-6
Atsakyti
Šiandien Kemzūra jau priminė trenerį. Nes su Prancūzais jo nesimatė. Sveikinimai su pergale. Mes jau PČ. O vasario lange, kad ir NKL žaidėjai žaidžia. Nemanau, kad bus daug žiūrinčių jei ir loštų su šia sudėtim.
2022-11-15
-12
Atsakyti
juodis
Eik tu, pikčiurna. Tragiškas puolimas prieš antrarūšį priešininką. Gerai dar, kad ištempėt.
2022-11-14
Atsakyti
Štai dabar Kemzūra tikrai gali pasakyti,kad komanda sureagavo tinkamai po to skaudaus pralaimėjimo.Ir pats treneris matėsi pasidarė išvadas,nes jau vien Masiulio neleidimas parodo,kad treneris mato,jog su Gyčiu žaidimas nesiklijuoja.Žaidė visą laiką su aukštais įžaidėjais Kariniausku ir Žemaičiu,tai pasiteisino,ačiū treneriui už padarytas išvadas.
2022-11-14
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 15

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.