Žinių dėl papildymo neturėjęs Kurtinaitis: „Džiugina tik tai, kad laimėjome“

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2022-11-21 21:44

Po 79:70 laimėtų rungtynių prieš Prienų „Labas GAS“ klubą Alytaus „Wolves“ treneris Rimas Kurtinaitis nebuvo patenkintas komandos žaidimu, treneriui labiausiai nepatiko puolime priimami sprendimai ir pataikymas. Specialistas taip pat atskleidė, kad situacija dėl papildymo nėra pasistūmėjusi bei vis dar yra laukiama.

Nuotr.: BC Wolves

Alytaus „Wolves“ pirmadienio vakarą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) 79:70 palaužė čempionato autsaiderį Prienų „Labas GAS“ klubą, tačiau alytiškių treneris komandos žaidimu patenkintas nebuvo. 

Po rungtynių Rimas Kurtinaitis atskleidė, kad vienintelis džiuginantis dalykas yra rezultatas.

„Džiugina tik tai, kad laimėjome. Pergalė yra pergalė, – dėstė specialistas. – Gal visai neblogai gynėmės, klampiai ir neblogos pagalbos, buvo momentų, kai buvo sunkiau, bet tai, ką ruošėmės – veikė.

Puolimas nebuvo toks, kokį norėčiau matyti, ypač stringa pataikymas. Reikia kažkuo džiaugtis, džiaugiuosi pergale.“

– Kalbant apie pataikymą, Adas Juškevičius 1 iš 7 tritaškiai, Vitalijus Kozys taip pat 1 iš 7, Ahmadas Caveras – 1 iš 9. Ar norėtumėte mažesnių skaičių, ar kaip tik raginate mesti?
– Norėčiau mažesnių ir norėčiau geresnių sprendimų. Ketvirtajame kėlinyje varžovai provokavo mesti ir mes tai provokacijai pasidavėme, nereikėtų to daryti.

– Netaiklius metimus kompensavo kova po krepšiais, atkovojote 15 kamuolių puolime. Ar šiandien džiugino auklėtinių fiziškumo lygis?
– Galvoju, kad galėtume pagerinti bendrą atkovotų kamuolių skaičių su geresniu pataikymu, nes žiūrint į tiek gynyboje, tiek puolime atkovotus kamuolius, mes šiandien vis tiek pralaimėjome. Iš tiesų tai mums smarkiai padėjo sugrįžęs Vitalijus Kozys. Gal pataikymas ir nebuvo geras, bet jo energija gynyboje ir 7 atkovoti kamuoliai mums tikrai padėjo. Jis yra juodasis arkliukas, kuris užkaišo skyles. Jo intensyvumas ir energija mums davė impulsą, dėl kurio atkovojome 15 kamuolių puolime

– Atrodo, kad po lango suaktyvinote savo gynybą. Ar tai pasiteisina?
– Manau, kad tai yra viena iš priežsščių dėl prasto pataikymo. Tikrai ginamės aktyviai, visas 40 minučių per visą aikštę, žaidėjus tai vargina. Tai gali lemti ir netaiklius metimus, tačiau aš nematau kito kelio. Tas agresyvumas mums turi duoti vaisius. Mes daug treniravomės dabar ir prieš sezoną, kad iškęstume tą nuovargį. Jei ir toliau eisime tuo keliu, pataikymas turėtų pagerėti ir tuomet viskas bus neblogai.

– Kristupas Žemaitis neblogai įėjo į mačą, tačiau po pertraukos pajuto diskomfortą petyje. Ar yra aišku, kas jam nutiko?
– Jis išsisuko petį. Likus 5 minutėms paklausiau jo, ar gali žaisti, jis sakė, kad gali, tačiau man jo neprireikė. Tikiuosi, kad jam viskas bus gerai.

– Juanas Gomezas de Liano vis dar laukia savo debiuto LKL, ko jam trūksta, kad galėtų sulaukti minučių?
– 
Jam trūksta, kad komandos draugai padėtų su persvara rungtynėse. Jis atvyko dviem mėnesiais vėliau, mes neturime tiek laiko jį asmeniškai treniruoti gynybos ir puolimo. Reikia didesnio pranašumo, kad galėčiau parizikuoti ir išleisti jį į aikštę. Šiuo metu esame ne pačios geriausios formos, žaidžiame taip, kad nenoriu rizikuoti jo įtraukimu į rotaciją. Dar ir asmeniškai nelabai jo pažįstu, nežinau stipriųjų pusių. Tačiau jis yra mūsų komandos dalis ir gerai dirba treniruotėse.

– Jau ilgą laiką laukiate papildymo priekinėje linijoje. Kokia yra situacija?
– Tame pačiame lygyje, laukiame.



Komentarai:

liudna kad Vilku vadyba is Rimo daro pajuokos objekta neduodama komandai gyvybiskai svarbaus papildymo. cia greiciausiai sprendimas kad LKL turi uztekt ir to ka supirko bet akivaizdu kad taip nera
2022-11-22
-2
Atsakyti
To vejas22
taip tam kurtinaiciui ir reikia
2022-11-22
+2
Atsakyti
Ayo
Kurtinaitis karjeros gale tapo cirko treneriu. Dar suprasciau kai Lamelo Ball zaide Prienuose, matesi kad neeilinis talentas buvo tik su drausmes trukumu. Cia tai is viso wolves laimei dar nei vienas is pagr zaideju nera traumuotas, nes ekipa be atsarginiu suolo. Kai reikes skubiai pastiprinimo turbut jie vel ims koki egzotini zaideja, gyvenime sniego nemaciusi, kuriam aklimatizuotis reikes iki kol pavasaris prasides.
2022-11-22
-1
Atsakyti
Kurtinaitis
man reikia solidzios persvaros kad isleisciau juana siuksliu minutems😂
2022-11-22
-3
Atsakyti
Kokio dar
papildymo stalius nori taigi mega star is filipinu kurio net 1min neisleidzia😂😂😂😂😂
2022-11-21
+6
Atsakyti
Anonimas
Tai nupirko filipinieti kokio dar jam reikia papildymo,jeigu dar mazai atvez dar du centrus is Vietnamo
2022-11-21
+7
Atsakyti
Legendinės Kurčio ašaros. Vis jam kažkas negerai tai jau girdėta dainelė dar nuo xhimku laikų. Senuseno Rimukas tiesiog
2022-11-21
+4
Atsakyti
dar nepazista zaidejo??? tai kiek reikia laiko? metu?
2022-11-21
+9
Atsakyti
To Vaidas
sugertu buteli ir susipazintu
2022-11-22
+14
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.