Sireika – apie auklėtinių patirties trūkumą, Fridrikssoną ir Mangasą

2022-11-28 00:18

„Šiaulių“ treneris Antanas Sireika po apmaudaus pralaimėjimo pripažino, kad auklėtiniams trūksta patirties, specialistas taip pat pasidžiaugė Mangaso progresu ir Fridrikssono sugrįžimu į Šiaulius.

„Šiauliai“ sekmadienio vakarą patyrė šeštąją nesėkmę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Šiauliečiai po atkaklios kovos nusileido Vilniaus „Rytui“, po mačo Antanas Sireika liko patenkintas auklėtinių kova, tačiau turėjo priekaištų dėl priimamų sprendimų. 

„Jeigu būtume mažiau svyravę, kai geras atkarpas keisdavo klaidos ir skuboti sprendimai, tai galėjome kovoti iki galo ir gal net laimėti. Tai yra Lietuvos čempionai ir taip klysti negalima. Tačiau esu patenkintas, vyrai kovėsi, bet kartais sprendimai buvo blogi“, – aiškino Sireika.

– Ko pritrūko, kad komanda taip nebanguotų? 
– Aš sakiau, kad galite pasirinkti 2-3 derinius ir juos rotuoti. Jeigu darai tris kartus iš eilės tą patį  jie prisitaiko. Buvo momentų kai praradome kamuolius, pabaigoje varžovams padarius pakeitimus sutrikome. Reikia atspėti varžovų mintis ir ką jie nori daryti, šiek tiek pritrūko patirties, žinių ir komandinio susiklausymo.

– Po pertraukos daug rečiau klydote. Kaip galite tai paaiškinti? 
– Mes visada pasižymėdavome klaidomis. Vyrai paprasčiausiai turi reaguoti, jie yra protingi.

– Kokia situacija dėl Martyno Varno?
– Aš labai tikiuosi, kad jis galės žaisti kitose rungtynėse, labai to noriu, tačiau bus matyti.

– Mangasas gerai sužaidė prieš Kėdainius, puikios rungtynės ir šiandien. Kaip vertinate jo pasirodymą?
– Puikiai, žmogus pajautė malonumą. Prieš rungtynes pasakiau, kad bus sunkus mačas, tačiau pajuskime malonumą. Jis atsipalaidavo, net per daug. Rungtynių gale veržėsi į krūvą žaidėjų. Jis eina geru keliu, puikiai dirba, aš esu patenkintas. 

– Ne kartą po pertraukėlės prigaudavote varžovus, kas šiandien veikė?
– Treneriai gerai sudirbo, buvo jų paruoštų situacijų. Mano mintis visada yra tokia, kad reikia iškrėsti siurprizą. Statyti 3 ar 4 užtvaras yra beviltiška, vis tiek paskutinę apsikeis ginamaisiais. Visada noriu nustebinti, kai žaidėjai geriau įsisavins, pamatysite dar daugiau.

– Esate minėjęs, kad norėtumėte tokio sūnaus Elvaras Fridrikssonas, šiandien jis sugrįžo. Ar spėjote pašnekėti?
– 
Taip, jis pasiteiravo, kaip mano sveikata, o aš jam pasakiau, kad malonu jį matyti. Aš šiandien mačiau, kad jis jautė nostalgiją, jis čia praleido puikų laiką. Mane sutikęs jis pirmiausia sakė my father (liet. mano tėti). Malonu, jis yra puikus žmogus ir visada smagu su juo bendrauti. 



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.