„Peristeri“ iššūkį pasitinkantis Žibėnas: „Bus daug provokacijų“

2022-11-29 17:37

Giedrius Žibėnas ruošiasi provokacijoms iš sirgalių, kurios bus skirtos „Ryto“ atsarginių žaidėjų suolui.

Nuotr.: Lukas Balandis

Vilniaus „Rytas“ (1-2) trečiadienį stoja į atsakomąją FIBA Čempionų lygos dvikovą prieš šeimininkus Atėnų „Peristeri“ (2-1). Vilniečiai kol kas yra paskutinėje H grupės vietoje, tačiau antrąkart paeiliui įveikę graikus ne tik išstumtų juos iš pirmosios pozicijos, bet ir aplenktų.

Pirmąjį mačą „Rytas“ prieš „Peristeri“ namuose laimėjo triuškinamai 89:64, tačiau Giedrius Žibėnas tikisi sunkios kovos Atėnuose bei įvairių priešininkų sirgalių veiksmų, kurie itin aktyviai nuolat palaiko savo klubą.

„Žinome, kad laukia ilgos rungtynės, kupinos daug emocijų. Turime pasiruošti ne tik kūnus, bet ir galvas. Tikrai žinome, kad bus daug provokacijų. Tikrai žinome, kad tos pirmosios rungtynės „Peristeri“ komandą įžeidė. Jie reaguos. Turime tam būti pasiruošę. Turime būti pasiruošę visas 40 minučių“, – sakė Žibėnas.

– Kas bus svarbiausia prieš dvikovą?
– Turėčiau pabrėžti, kad visų pirma, labai svarbu pamiršti pirmąsias rungtynes, nes čia tikrai bus kita istorija. Tai yra komanda, kuri turi visą balansą puolime tiek išeidinėjant iš už užtvarų, metiką Dedmoną, tiek labai agresyvius pikenrolo žaidėjus, ypač Francisco. Po krepšiu yra Bilanas. Jie turi visą kombinaciją puolime. Gynyboje žinome, kad jie spaus mus per visą aikštelę visų rungtynių metu. Tam turime būti pasiruošę, tvirti su kamuoliu. Nesitikėti kažkokių pagalbų iš teisėjų, nes bus mažų pražangų, kurios tikrai nebus sušvilptos. Kaip ir sakiau, turime paruošti ne tik kūnus, bet ir galvą.

– Atėnuose esate žaidę ir prieš dvejus metus. Kaip prisimenate tą atmosferą?
– Skirtinga istorija, skirtingos komandos. Žinome, kad atmosfera Graikijoje bus karšta, buvo ir tada karšta. Atsimenu, jog buvo provokacijų ir į atsarginių žaidėjų suolą iš tribūnų. Turėsime ignoruoti visus pašalinius veiksnius ir susitelkti į savo žaidybinį planą, kurį tikrai paruošėme ir mūsų užduotis bus jį įgyvendinti visas 40 minučių, turint omenyje, kad bus daug pašalinių veiksnių.

– Šiauliuose iškovojote penktąją pergalę iš eilės. Koks yra komandos emocinis fonas?
– Visuomet po pergalių yra šviežesnis oras ir svarbiausia, jog rungtynėse nesimato abejonių. Tikime tuo, ką darome, kokį planą į rungtynes atsinešame. Tiek žaidėjų veiduose, tiek veiksmuose matau mažiau abejonių.



Komentarai:

Anonimas
tikekimes rytas gaus
2022-11-30
-6
Atsakyti
Mantas
dar grajus neprasidėjo,o jau atmazai😄😄 kvapo jokio nesijaučia?😄
2022-11-30
-11
Atsakyti
Antanas
ryto erzilam nieks nebaisu! su tokiu elitiniu treneriu ir fantastiskais zaidejais sersim be pasigailėjimo graiku lavonam.
2022-11-29
-5
Atsakyti
abcdef
Kaip ir lemiamos rungtynes. Arba laimi arba is grupes neiseina :D
2022-11-29
+6
Atsakyti
Rytas patys yra provokacija.
2022-11-29
-11
Atsakyti
Žalgirio fanas
Na ka artėja atpildo valanda Rytui.
2022-11-29
+20
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.