BN+ nuomonės: nustebinęs „Rytas“, kas nebaigs sezono LKL ir vaikystės herojai

2022-12-01 16:11
Nuotr.: LKL
Nuotr. LKL

Tinklalapio BasketNews mokamos platformos BN+ rubrikoje 3x3 – nuomonės dėl „Ryto“ žygio Čempionų lygoje ir svarstymai, kurie LKL komandų žaidėjai sezoną baigs kituose klubuose. Taip pat dalijamės savo mėgstamiausias visų laikų Eurolygos žaidėjais.

Šįsyk savo nuomonę BN+ nariams pateikia BasketNews žurnalistai Karolis Tiškevičius, Jonas Lekšas ir Gustavas Klikna.

Nuotr. FIBA

„Rytas“ Čempionų lygoje iškovojo dvi pergales paeiliui ir jau pakilo į antrąją vietą. Kaip vertinate vilniečių žygį ČL?

Karolis Tiškevičius: „Šiaip wow. Dar ką tik vilniečių europinis sezonas buvo vežamas į Karmėlavos kapines, o dabar atsirado netgi galimybė laimėti grupę. Tai reikštų tiesioginį kelialapį į aštuntfinalį.

Niekas nesitikėjo, kad penkias rungtynes iš eilės kukliems klubeliams pralaimėję vilniečiai staiga nukals „Žalgirį“, du kartus „Persiteri“ ir įšoks į šešių pergalių seriją. 

Giedriui Žibėnui kažkaip pavyko užlopyti pro visus galus leidžiančią valtį. Prie to daug prisidėjo, kad mistiniu būdu krepšinį pradėjo žaisti Elvaras Fridrikssonas. Pirmose dvejose Čempionų lygos rungtynėse jis buvo giliai minusinis ir atrodė kaip ne čia pataikęs prašalaitis. Kitose dvejose jis jau rinko po 15 taškų ir tarsi naujai gimė. Sulig tuo ir komanda tarsi išsinėrė iš tos senos susiraukšlėjusios pralaiminčios gyvatės išnaros.

Fridrikssonas solidžiai žaidė ir prieš „Žalgirį“. Kai nereikia visko atiduoti į vieno Fosterio rankas, atsiranda žymiai daugiau šansų laimėti. Su pergalėmis auga ir žaidėjų tikėjimas procesu.

Dar prieš mėnesį „Rytui“ užsakinėjau šarvojimo salę ir ieškojau, kas atliks skrodimą. Dabar LKL čempionai vėl teikia vilčių. Ir nemažai. Žinoma, ar tai tikras „Ryto“ žaidimas, o ne trumpalaikis atsitiktinis piššš, sužinosim jau šį mėnesį. Gruodžio 10 d. jie namie priims „Lietkabelį“, o gruodžio 21 d., tikėtina dėl pirmos vietos Čempionų lygos grupėje, žais su Tenerifės „Lenovo“. Va čia ir bus aiškiau.“

Jonas Lekšas: „Pergalė Atėnuose tikrai yra pareiškimas, nes čia krito net Tenerifės „Lenovo“, o „Rytas“ su „Peristeri“ susitvarkė labai užtikrintai.

Galvojau, jog pertrauka tarp rungtynių vilniečius bus išmušę iš ritmo, ką sufleravo ir rungtynės Šiauliuose, bet Lietuvos čempionai sužaidė brandžiai ir iškovojo labai svarbią pergalę, paliekančia realią galimybę kovoti dėl pirmosios vietos grupėje. Įdomu, kad „Rytas“ užtikrintai laimėjo net ir be gero savo lyderio, Marcuso Fosterio, žaidimo, taip įrodydamas, kad gali būti įvairiapusiškas, pergalę grindžiantis nuo gynybos ir kietos kovos.

Reikia laimėti likusias rungtynes namuose ir „Rytas“ tiesiogiai pateks į „Top 16“, o tai būtų idealus pasiekimas pirmoje sezono stadijoje. „Lenovo“ skamba labai grėsmingai ir tai tarsi užburta komanda „Rytui“ pastaraisiais metais, bet „Jeep“ arenoje jau šiemet krito Kauno „Žalgiris“, tad bijoti Ispanijos klubo tikrai nereikia. Pastarasis mėnesis „Rytui“ buvo labai pozityvus.“

Gustavas Klika: „Galėjo būti ir geriau, bet gerai taip, kaip yra. „Rytas“ apmaudžiai paleido pergalę Izraelyje ir dabar galėtų būti dar stipresniu pretendentu į pirmąją vietą grupėje, tačiau atsitiesė su trenksmu dukart dominuodami prieš „Peristeri“. Dabar Žibėnas ir kompanija yra savo likimo kalviai ir norint patekti į kitą etapą, jiems paprasčiausiai reikia laimėti dvejas rungtynes, kad nereikėtų jokių skaičiavimų. Situacija yra kontroliuojama ir visai palanki, ypač lyginant su ta, kurią turėjome po pirmųjų dviejų turų.

Džiugu, kad tendencingai gerėja ir „Ryto“ žaidimas. Jeigu pirmajame mače Tenerifėje vilniečiai neturėjo jokių šansų, o antrosiose rungtynėse Izraelyje pralaimėjo paskutinėmis sekundėmis, tai prieš Spanoulio klubą „Rytas“ absoliučiai kontroliavo rungtynes ir turėjo ne tik vieną Marcusą Fosterį, kuris renka taškus, bet laimėjo kaip komanda. Vienas Fosteris šio sezono neištemps ir džiugu matyti savo metimus susimetantį Benedeką Varadi ar pražangas provokuojantį ir kamuolius renkantį Luką Ulecką. Reziumuojant, situacija – patogi.“

Nuotr. LKL

LKL žaidėjas, kuris sezoną baigs kitoje komandoje?

Karolis Tiškevičius: „Sezono Jonavoje tikrai nebaigs Jeffas Garrettas. Toks jo žaidimas yra maloniai skaudus „CBet“ klubo vadovams. Jie gi skaitė Jeffo sutartį – ten numatytas galimas žaidėjo išėjimas iš komandos sezono viduryje. Ir spėkit iš trijų kartų, ar Jeffas turės gerų pasiūlymų jau dabar? Atspėjote.



Komentarai:

Tai Rytui reikia ne tik laimeti abi rungtynes bet ir laimeti pries Lenovo didesniu nei 15tasku skirtumu norint uzimti pirma vieta. Nes mazai tiketina, kad Lenovo pralos namuose pries peristeri kitam ture.
2022-12-02
+5
Atsakyti
pamenu Macijausko ir siskausko laikais rytas suliuobe vengru komanda 118-62 ,is Tiškevičiaus kalbu atrodo kaip tais laikais maltų visus kelyje pasitaikančius
2022-12-01
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.