„Lekšo Fantasy“: „Žalgirio“ misija (ne)įmanoma ir kontrargumentas prieš čempionus

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2022-12-06 18:00

Praėjusią savaitę BasketNews Fantasy, kurį pristato CBet, buvo solidi „Lekšo Fantasy“, tačiau pats žaidime padariau tokią klaidą, po kurios norėjosi viską mesti – paskutinę sekundę iš Lorenzo Browno atėmiau kapitono regalijas ir perdaviau jas Zachui LeDay... Nusivylimą galite suprasti patys.

Šiandien pateiksiu Jums penkis variantus dvyliktajam Eurolygos turui, kuriame apsispręsti tikrai nėra lengva.

Dabartinės žaidėjų kainos BasketNews Fantasy, kurį pristato CBet, svyruoja pagal pastarųjų penkių rungtynių rezultatus. Dėl to didelis privalumas yra ne tik nuspėti gerą žaidėjo pasirodymą, bet ir pagauti jo sėkmingą penkių mačų bangą.

Pasirinkimai sudaryti atsižvelgiant į jų kainos ir galimos grąžos santykį, krepšininkų sportinę formą bei laukiantį varžovą. 

Gynėjai

Jaredas Harperis 

Nuotr. Valencia Basket/Miguel Angel Polo

Kaina: 749,2 tūkst.

Pasirinkimas ne turtingiausiems, bet su juo galima nemažai laimėti. Taip šią savaitę manyti galima bent dėl poros priežasčių.

Pirma, Chrisas Jonesas, komandos Alfa ir Omega kvadratu, iškrito iš rikiuotės, o Harperis yra puolime pirmas pasirinkimas perimetro linijoje po jo. Rungtynėse Belgrade pamatėme, kad jis gali būti naudingas, o savaitgalį prieš Madrido „Real“ jis vėl žaidė ilgai ir tvarkingai.

Kitas momentas, „Valencia“ žais prieš vieną prasčiausiai besiginančių komandų – Tel Avivo „Maccabi“. Be Joneso tiesiog nėra kam metimus atlikti, o Harperis per savo atkarpas būna itin aktyvus. Tai jam bus puikus šansas dar labiau užsirekomenduoti Alexui Mumbru.

Vasilije Micičius

Nuotr. Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Kaina: 2,31 mln.

Supratau, kad žiūrėti, prieš ką žaidžia Vasa ar Willas Clyburnas, tiesiog neverta. Juos būtina turėti komandoje, jie – nesustabdomi žvėrys.

Deja, bet šie žvėrys šią savaitę lankosi Kaune. Turiu abu komandoje, o Micičių dar ir statau kapitonu.

Vargu tikėtis, kad Micičių užplūs sentimentai ir jis nesužais buvusioje namų arenoje. Galima labiau tikėtis, kad šį sezoną nebloga „Žalgirio“ gynyba jį sugebės pristabdyti, bet šiemet jis triuškino ir dar rimtesnes gynybas, tad ir čia viskas skamba kaip misija neįmanoma.

Erginas Atamanas kritikuoja visus komandos žaidėjus, išskyrus Micičių ir Clyburną, kurie žaidžia praktiškai be keitimų ir rūpinasi Eurolygos čempionų sezonu. Sunku tikėtis, jog kažkas bus kitaip Kaune. Visgi čia kalbame apie Top 3, jei ne geriausią, Eurolygos žaidėją šiuo metu.

Puolėjai

Timothe Luwawu-Cabarrot

Nuotr. FIBA

Kaina: 428,8 tūkst.

Eurolygos naujokas žengia lygoje tik pirmus žingsnius, bet kaina jo yra nepadoriai žema pagal galimybes, o prie to prisidėjo galvos trauma Vitorijoje, dėl kurios jis sužaidė vos 9 minutes.

Jau savaitgalį Italijoje prancūzas žaidė ir tai darė solidžiai. Bent jau kol nėra Shavono Shieldso, Luwawu-Cabarrot turės didelį Ettore Messinos pasitikėjimą, o jau ir per pirmuosius tris Eurolygos mačus puolėjas įrodė, kad tikrai priklauso šiai lygai.

Tikiuosi, kad artimiausiu metu Kanuose gimusio žaidėjo žaidimas tik gerės, atsiras stabilumas, puolime jis gaus daugiau atsakomybių ir kaina tik kils. Viskas turi prasidėti su maču Atėnuose.

Rolands Šmits

Nuotr. zalgiris.lt

Kaina: 974 tūkst.

Eurolygos sezoną latvis pradėjo 6 rungtynėmis nesurinkęs mažiau 9 naudingumo balų ir tik dabar jo žaidime prasidėjo bangavimas. Vis dėlto dviejų mačų paeiliui Šmits prastai dar nesužaidė.

Būtent rungtynės su PAO puolėjui buvo labai nenusisekusios ir dabar galime drąsiai tikėtis reabilitacinio mačo Eurolygoje. O varžovas „Anadolu Efes“ atvyksta su Eurolygos čempionų statusu, tačiau tai neturėtų išgąsdinti Šmito.

Ketvirtoje pozicijoje Atamanas dažniausiai naudoja Amathą M'Baye, o Achille Polonara labiau lieka paraštėse. Latvis prieš prancūzą turės jėgos pranašumą ir bandys juo naudotis, o taip pat nestokos motyvacijos po nesėkmingų rungtynių ir dalį naudingumo balų turėtų susirinkti per savo kovingumą.

Centras

Walteris Tavaresas

Nuotr. Žalgiris

Kaina: 1,71 mln.

Prieš sezoną Tavaresas buvo įvardinamas kaip pagrindinis pretendentas tapti lygos MVP, bet pirmieji mėnesiai nebuvo labai lengvi.

Visgi Madrido „Real“ įsivažiavo, Chusas Mateo apsiprato prie naujų pareigų, o taip pat vis geriau išnaudojamas ir Tavaresas, kuris Pablo Laso eroje buvo neatsiejama pergalių dalis.

Per pastaruosius keturis mačus Ispanijoje ir Eurolygoje karališkojo klubo bokštas nė karto nesurinko mažiau 16 naudingumo balų, o laukiantis varžovas „Monaco“ nelabai ką turi priešpastatyti. Tavaresas turėtų pratęsti savo gerą atkarpą.

Mano komanda:



Komentarai:

gera rubrika pries kiekviena Eurolygos tura.
2022-12-07
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.