LKL apžvelgė diskusijas sukėlusį teisėjų sprendimą Jonavoje

2022-12-06 16:50

Anot LKL teisėjų departamento, Vytautui Šulskiui užfiksuota pražanga prieš Edgarą Ulanovą buvo geras arbitrų sprendimas.

Pirmadienį Lietuvos krepšinio lygoje įvyko turnyro lentelės lyderių susidūrimas. Jonavos „CBet“ savo arenoje tik po atkaklios kovos 75:80 krito prieš Kauno „Žalgirį“.

Vienos iš paskutinių „Žalgirio“ atakos metu, užfiksavus pražangą besiginančiam „Cbet“ žaidėjui Vytautui Šulskiui, kilo nemažai diskusijų, tad LKL teisėjų departamentas pateikia komentarą ir paaiškina situaciją:

Šulskis vėluoja užsiimti legalią gynybinę padėtį prieš besiveržiantį su kamuoliu „Žalgirio“ puolėją Edgarą Ulanovą ir dešine koja kliudo varžovo koją.

Teisėjai, įvertinę, ar kontaktas turi neigiamos įtakos puolėjo judėjimo ritmui, greičiui ar kūno pusiausvyrai, turi teisę nuspręsti fiksuoti kontaktą ar ne.

Šiuo atveju Šulskio kontaktas sutrikdo Ulanovo judėjimo ritmą, kuris slysteli ta pačia koja, kurią užkliudė „Cbet“ žaidėjas.

Teisėjas teisingai įvertino šį epizodą ir skyrė pražangą Šulskiui.



Komentarai:

Lordas
neturim lkl geru teiseju tik keletas susireiksminsiu,ir tie nesvarūs
2022-12-08
+1
Atsakyti
Man tai zymiai idomiau kas buvo po to epizono, kas siais laikais yra technines prazangos lasininis kaimas turejo mazu maziausiai gauti technine uz savo keiksmus, o siaip tai ir buti isvarytas, nes jei tai ka jis daro toleruojama, kita syki ir i snuki teisejui uzvos...
2022-12-07
-6
Atsakyti
Taip-akivaizdžiai matosi kaip koja kliudo
2022-12-06
-2
Atsakyti
Ponas
tokie kontaktai buna kiekvienoj atakoj po minimum 10 kartu, jei teisejai tokias visas svilptu tai nesibaigus pirmam keliniui tektu nutraukt rungtynes nes tiesiog nebeliktu kam zaist... eilini karta teisejai istempe sventa karve
2022-12-06
+10
Atsakyti
juodos aprangos eurulygoj kaip ir simbolizavo gedulingo laikotarpio pradzia
2022-12-06
+1
Atsakyti
.
Gaila, kad toks abejotinas epizodas sugadino rungtynių intrigą.
2022-12-06
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.